Κυριακή 31 Μαΐου 2020

ΝΕΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΣΑΜΟ, ΚΩ & ΛΕΡΟ! – ΑΝΤΙ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ, ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!


Με αιφνιδιαστική κοινή απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Μετανάστευσης και Ασύλου, δημιουργούνται τρία νέα κέντρα παράνομων μεταναστών σε Σάμο, Κω και Λέρο!

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε η δημιουργία νέων δομών φιλοξενίας στην περιοχή «Ζερβού» του δήμου Ανατολικής Σάμου, στην περιοχή «Μεσοβούνι» του δήμου Κω και στη θέση «Όρμος Λακκί» του δήμου Λέρου, στις οποίες και αποτυπώνονται οι ακριβείς εκτάσεις τους!
Ενώ τα νησιά του Αιγαίου έχουν κτυπηθεί καίρια από την κρίση του κορωνοϊού, όντας αποκλεισμένα καθ’όλη την διάρκεια των κυβερνητικών απαγορεύσεων κι ενώ οι τουρίστες πλέον είναι μια μακρινή ανάμνηση, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να κατασκευάσει τρία νέα κέντρα διαμονής παράνομων αλλοδαπών!
Πάντως κυβερνητικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι «οι νέες δομές απλά θα αντικαταστήσουν τις ήδη υπάρχουσες ανεπαρκείς, οι οποίες θα κλείσουν. Πλην της Λέρου που θα επεκταθεί η υπάρχουσα δομή».
Στέλνοντας, κατ’αυτό τον τρόπο και «μήνυμα» στους εκατοντάδες χιλιάδες παράνομων μεταναστών που περιμένουν στις μικρασιατικές ακτές για να διαβούν την στενή λωρίδα θάλασσας που τους χωρίζει με τα νησιά του Αιγαίου, ότι «ανοίξαμε και σας περιμένουμε»!
Στην ΚΥΑ δεν διευκρινίζεται ο αριθμός των αλλοδαπών παράνομων μεταναστών που θα φιλοξενηθούν, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει: Στις άλλες «δομές φιλοξενίας» που εξυπηρετούν μόνο οι Ένοπλες Δυνάμεις, δηλαδή σε 32 κέντρα, υπάρχουν περί τους 60.000 αλλοδαποί, ενώ οι «δομές φιλοξενίας» Λέσβου, Σάμου, Χίου, Λέρου  και Κω έχουν μέχρι και πενταπλάσιους από αυτούς που μπορούν να υποστηρίξουν.
Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου, από την 1η Ιουνίου 11.237 αλλοδαποί που μέχρι στιγμής «φιλοξενούνται» σε δομές στην ενδοχώρα, διαμερίσματα του προγράμματος «ESTIA»,  Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ξενοδοχεία του προγράμματος «Filoxenia» θα αρχίσουν σταδιακά να αποχωρούν και να κυκλοφορούν ελεύθερα στην ελληνική κοινωνία.
Για την ακρίβεια τα 11.237 άτομα που αποχωρούν από τις δομές είναι και αναγνωρισμένοι πρόσφυγες αλλά και παράνομοι μετανάστες που δεν δικαιούνται άσυλο, χωρίς να διευκρινίζεται το ακριβές ποσοστό. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Λίγο θέλει ακόμα κ οι ροζουλι θα βρίσκονται στην πρωτοπορία του αγώνα ενάντια στην λαθρομετανάστευση.