Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Αφού ανανεώθηκε η θητεία του κ. Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος αξίζει να θυμηθούμε κάποια σημεία της πορείας του...

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται και εσωτερικός χώρος


Αφού ανανεώθηκε η θητεία του κ. Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος αξίζει να θυμηθούμε κάποια σημεία της πορείας του:
-Συμμετείχε στην Επιτροπή Σπράου, η οποία συστήθηκε το 1996 και η έκθεση που δημοσίευσε το 1997 ήταν ο πρόδρομος της κατεδάφισης του Ασφαλιστικού.
- Φέρει, μαζί με τον Κώστα Σημίτη, τεράστια ευθύνη για το γεγονός ότι η Ελλάδα εντάχθηκε ανέτοιμη στην Οικονομική Νομισματική 'Ενωση (ΟΝΕ) καθώς διετέλεσε Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών από το 1994 έως τον Ιούλιο του 2000 και εκπρόσωπος του Υπουργείου στη Νομισματική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
- Ως Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας από το 2000 έως το 2004 την οδήγησε στα πρόθυρα της καταστροφής, με αποτέλεσμα μετά την αποχώρησή του να πωληθεί στην γαλλική Credit Agricole.
- Ως Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) υποστήριξε τα μνημόνια χαρακτηρίζοντας τα ως “Διαβατήριο εξόδου από την επικίνδυνη ζώνη της χρεοκοπίας”
- Ως Υπουργός Οικονομικών πρωταγωνίστησε και ήταν το πρόσωπο κλειδί για την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ) στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 1471%, αναγκάζοντας εκατομμύρια ανθρώπους να ζουν χωρίς θέρμανση και βυθίζοντας τη χώρα στην αιθαλομίχλη και την ενεργειακή φτώχεια.
Για αυτό το “έργο” κρίθηκε άξιος να παραμείνει στο “τιμόνι” της Τράπεζας της Ελλάδος παρότι έχει πέσει μέχρι τώρα έξω σε όλες του τις προβλέψεις και σε όλες του τις εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία!
'Αξιος λοιπόν ο μισθός του..


Δεν υπάρχουν σχόλια: