Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Διαψεύδει η κυβέρνηση την ύπαρξη σχεδίου να ενισχυθεί ο φράχτης του Έβρου με σκόρδα και φυλαχτά

Διαψεύδει η κυβέρνηση την ύπαρξη σχεδίου να ενισχυθεί ο φράχτης του Έβρου με σκόρδα και κομποσκοίνια

Στην κατηγορηματική διάψευση ότι ο φράχτης του Έβρου θα ενισχυθεί με σκόρδα και φυλαχτά προκειμένου να απωθεί τους Τούρκους αλλά και τους μετανάστες προχώρησε σήμερα η κυβέρνηση.



Σύμφωνα με είδηση που είδε το φως της δημοσιότητας, το σχέδιο προέβλεπε την τοποθέτηση χιλιάδων σκελίδων σκόρδων και φυλαχτών όπως κομποσκοίνια, ξόρκια και χάντρες για το μάτι κατά μήκος των συνόρων, με στόχο να αποτραπεί μελλοντική είσοδος Τούρκων, αλλόθρησκων μεταναστών καθώς και τυχόν βαμπίρ που θα προσπαθήσουν να περάσουν στη χώρα μας.

Πεντάγωνο: Πιθανή η χρήση τραγουδιών της Νατάσας Μποφίλιου

Μολονότι η κυβέρνηση διέψευσε την είδηση χαρακτηρίζοντας την «fake news», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αρνήθηκε να απαντήσει αναφορικά με άλλο σχέδιο που προβλέπει τη χρήση τραγουδιών της Νατάσας Μποφίλιου, το οποίο σύμφωνα με έγκυρες πηγές μελετά το Πεντάγωνο.
Σύμφωνα με σχέδιο που διέρρευσε χθες, προβλέπεται η τοποθέτηση μεγαφώνων κατά μήκος των συνόρων, τα οποία θα παίζουν 24ώρες το 24ωρο τραγούδια της γνωστής τραγουδίστριας προς την πλευρά της Τουρκίας.
Στόχος του σχεδίου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι τα τραγούδια να προκαλέσουν κατάθλιψη σε όποιον εκτεθεί για πάνω από 10 λεπτά, με αποτέλεσμα να αναρωτηθεί πιο είναι τελικά το νόημα της ύπαρξης και έτσι να χάσει την διάθεση του να εισβάλλει ή την διάθεση για ζωή γενικότερα.

Παναγιωτόπουλος: Οι Τούρκοι ίσως είχαν κρυφτεί κάτω από την πινέζα του χάρτη μας και γι’αυτό δεν τους είδαμε

Εν τω μεταξύ, στην έμμεση παραδοχή ότι η Τουρκία πιθανόν πράγματι να κατέλαβε προσωρινά ελληνικό έδαφος προχώρησε σήμερα ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Αναφερόμενος στο περιστατικό που προκάλεσε σάλο πριν από μερικές μέρες, ο υπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε ότι πιθανόν το Πεντάγωνο να μην αντιλήφθηκε την εισβολή, καθώς οι Τούρκοι μπορεί να βρέθηκαν στην περιοχή που καλύπτεται από την πάνω δεξιά πινέζα που κρατάει τον χάρτη της χώρας μας στο Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η πινέζα έχει πλέον μετακινηθεί, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια συμβάντα ενώ, παράλληλα, σε συνεργασία με γνωστή αλυσίδα καφέ, προβλέπεται η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στη περιοχή, μέτρο που όπως ελπίζεται θα οδηγήσει και στην τόνωση της εστίασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: