Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ




Αιτία ότι δεν υπήρχε οριστική μελέτη. Τη σύνταξη αυτής θα υλοποιήσει η δημοτική Αρχή,
προκειμένου να χρηματοδοτηθεί σε πρώτη ευκαιρία.

«Σε δεύτερο βαθμό, όπωςμας ενημέρωσε ο Δήμαρχος Δελφών, αύριο Τετάρτη ο ίδιος θα μεταβεί στη Λαμία για σειρά υποθέσεων του Δήμου σε επίπεδο περιφέρειας.

Μία από αυτές θα είναι η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Διαχειριστικής Επιτροπής κ. Λέμα, όπου ο Π.Ταγκαλής θα ζητήσει να πληροφορηθεί αναφορικά με την ένταξη του έργου της ευρείας ανακαίνισης του κτιρίου του ΕΠΑΛ σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της περιφέρειας, ζήτημα για το οποίο ο Δήμος Δελφών περιμένει απαντήσεις σχετικά, αφού το ζήτημα είχε «τρέξει» από την προηγούμενη δημοτική Αρχή του Θ. Παναγιωτόπουλου».

Αυτη την πληροφόρησηανέφερε το ρεπορτάζ της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ σχετικά με τα κτιριακά προβλήματα του ΕΠΑΛ, τα οποία είχαν οδηγήσειτους μαθητές στην επιλογή της κατάληψης τις αμέσως προηγούμενες μέρες. Πράγματι, ο Δήμαρχος Δελφών συναντήθηκε χθες στη Λαμία με τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας για το ζήτημα αυτό, εν τούτοις οι εξελίξεις σχετικά ήταν αρνητικές για το Δήμο Δελφών και την ανάγκη ενός σημαντικού σχεδίου επεμβάσεων στο κτ ριολογικό ζήτημα της σχολικής μονάδα.

Πιο συγκεκριμένα, το έργοστην αξιολόγηση που πραγματοποιεί η Διαχειριστική Αρχή απορρίφθηκε κι απεντάχτηκε από τα χρηματοδοτικά προγράμματα. Η αιτία ήταν πως δεν υπήρχε οριστική μελέτη, προκειμένου το έργο να προχωρήσει. Ο Π. Ταγκαλής ανέφερε στην ΚΦ πως στον προγραμματισμό της δημοτικής Αρχής είναι η σύνταξη της οριστικής μελέτης, προκειμένου αυτή να υποβληθεί προς αναμονή νέας χρημοτοδοτικής ευκαιρίας από την περιφέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: