Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

" Ξεκινάει σήμερα η αξιοποίηση της μαρίνας Ιτέας " (δημοσίευμα στην ΩτΦ)

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται η Ώρα της Φωκίδας: Ξεκινάει σήμερα η αξιοποίηση της μαρίνας Ιτέας

Η "Καρτερία" παραθέτει αυτούσια την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος , από το επίσημο  site του ΤΑΙΠΕΔ



Στην εκκίνηση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση της μαρίνας Ιτέας προχωρά εντός της ημέρας το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Ώρας της Φωκίδας» προσκαλώντας τα ενδιαφερόμενα μέρη να υποβάλουν εκδηλώσεις ενδιαφέροντος.
Η διαγωνιστική διαδικασία αφορά την παραχώρηση για 35 χρόνια υπηρεσιών λειτουργίας λιμένων, όπως ελλιμενισμού κλπ. και του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της χερσαίας ζώνης της μαρίνας Ιτέας. Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019.
Η μαρίνα Ιτέας βρίσκεται στη θέση «Μαρίνα» του κόλπου της Ιτέας. Η θαλάσσια ζώνη της μαρίνας Ιτέας καταλαμβάνει επιφάνεια της τάξεως των 26.000 τ.μ. και έχει δυνατότητες ελλιμενισμού 146 σκαφών μικρού και μεσαίου μεγέθους. Η χερσαία επιφάνεια της μαρίνας Ιτέας καλύπτει έκταση 24.700 τ.μ. Σήμερα, η μαρίνα Ιτέας είναι λειτουργική και φιλοξενεί μικρό αριθμό σκαφών αναψυχής. Προβλέπονται επίσης 60 θέσεις σκαφών στη χερσαία ζώνη. Η εγκατάσταση είναι ολοκληρωμένη ως προς τα λιμενικά έργα, αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι χερσαίες υποδομές. 

Η "Καρτερία" παραθέτει εδώ αυτούσια την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος , από το επίσημο  site του ΤΑΙΠΕΔ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας γίνει το θαύμα και ενδιαφερθεί κάποιος..

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΤΩΝ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. ΤΟ ΞΑΝΑΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. Η ΣΠΟΥΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΣΙΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΛΑΡΝΑΚΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

Η παραχώρηση της μαρίνας προϋποθέτει εμπειρία διαχείρισης ισότιμης μαρίνας επί 3 τουλάχιστον έτη.
Επομένως η προκήρυξη απευθύνεται σε διαχειριστή που αυτή τη στιγμή ίσως διαχειρίζεται και κάποια άλλη μαρίνα.
Θεωρώ σωστό τον όρο , με την υπόθεση ότι ήδη έχει βρεθεί ο ενδιαφερόμενος καθότι είναι περιορισμένος τόσο ο χρόνος όσο και το target group των υποψηφίων διαχειριστών της μαρίνας Ιτέας , του λιμανιού των Δελφών τουτέστιν.
Όπως και νάχει το πράγμα , είναι μια καλή προοπτική για την ανάπτυξη του δήμου Δελφών , αρκεί να μ επαληθευτεί ο φίλος των 10.55


Ανώνυμος είπε...

Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΠΛΕΙΟΔΟΤΗ . ΒΛΕΠΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ 25ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ 26ΗΣ ΠΟΥ ΕΓΕΙΡΕΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΑΝ Ο ΠΛΕΙΟΔΟΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ......