Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Από την παρουσίαση του βιβλίου "Νιλουφέρ" στο Λονδίνο







Hellenic Centre 

Από την παρουσίαση του Νιλουφέρ στην εκδήλωση μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στο Λονδίνο. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  ο Πρόξενος  κ. Αθανάσιος Ρίζος, ο  εκπρόσωπος του Ευροκοινοβουλίου κ. Γεράσιμος Γαλλιατσάτος    και  πολλοί εκλεκτοί φίλοι της ελληνικής κοινότητας .Την εκδήλωση κάλυψαν το Hellenic TV  & το Livemedia.gr.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο κύριε Καζατζόπουλε.
Θερμά συγχαρητήρια.
Γιατί δεν σας ξαναείδαμε στους Μικρασιάτες της Ιτέας;
Ελπίζω να μην ισχύει και για την περίπτωσή σας το γεγονός ότι:
Ο τόπος αυτός φροντίζει να διώχνει τους αξιόλογους κατοίκους του.

Ανώνυμος είπε...

Σε απάντηση στο παραπάνω σχόλιο έχω να αναφέρω τα εξής:
Η παραίτηση μου από τον σύλλογο των Μικρασιατών έγινε λίγους μήνες μετά την τρίτη κατά σειρά εκλογή μου ως προέδρου . Στις εκλογές πάντα ψηφιζόμουν από το σύνολο σχεδόν των Μικρασιατών που ελάμβαναν μέρος . Εδώ προκύπτει ένα ερώτημα ουσιαστικό και όχι ρητορικό που οφείλω μια απάντηση στους Μικρασιάτες της Ιτέας , γιατί παραιτήθηκα;
Παραιτήθηκα λοιπόν για λόγους αρχών και αξιών που δεν θα μπορούσα να υπηρετήσω , αφού είχε διαμορφωθεί από όλα τα μέλη – πλην του Νίκου Χαβιαρά – ένα συμπαγές μέτωπο εναντίον μου . Προφανώς το μέτωπο εναντίον μου δεν σχηματίστηκε λόγω δικών μου κακών επιλογών και πρωτοβουλιών ή από άλλες αβλεψίες μου , αλλά υπήρξε μεθόδευση να υπονομευθώ , να απαξιωθώ , να αδρανοποιηθώ . Δεν θα κάνω δημόσια δίκη προθέσεων , αλλά το δίπολο αίτιο – αιτιατό της παραπάνω κατάστασης είναι απλά εξηγήσιμο από μένα .
Οι πολιτιστικοί – ιστορικοί σύλλογοι υπηρετούνται σωστά μόνο όταν έχεις αγάπη γιαυτό που κάνεις , γνώσεις του αντικειμένου που ενδιαφέρει τον εν λόγω σύλλογο και διάθεση να διαβάσεις και να μάθεις τι πρέπει να προβάλεις . Έτσι μόνο θα φανείς χρήσιμος , θα καταξιωθεί ο σύλλογος και συ ο ίδιος . Αν από τα μέλη του Δ.Σ λείπουν από την εμπειρία μου τέτοιες προτεραιότητες και επικρατούν δεύτερες σκέψεις είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι ο σύλλογος θα αδρανοποιηθεί και θα καταλήξει μόνο σε συναθροίσεις σε ταβέρνες και επισκέψεις στην Αθήνα .
Στις τελευταίες - τέταρτη κατά σειρά – εκλογές δεν προσήλθα καθόλου , αφού είδα ότι δεν είχε αλλάξει τίποτα . Τα ίδια πρόσωπα για το Δ.Σ -μερικοί παιδικοί μου φίλοι στους συνοικισμούς -που δεν μου μιλούσαν οι ίδιοι και όσοι είχαν στενή επαγγελματική σχέση μαζί τους.
Η επανασύσταση του συλλόγου και οι δράσεις του για τα πρώτα επτά χρόνια κατά πολύ μεγάλο ποσοστό με αφορούν και με κάνουν ιδιαίτερα ευαίσθητο για το μέλλον του ....
Εύχομαι να μακροημερεύσει βαδίζοντας το δρόμο που του πρέπει.

Nίκος Καζατζόπουλος