Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

ΔΙΑΒΑΣΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΤΕΑΣ : ΕΝΑ "ΥΠΟΓΕΙΟ" ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ - Φωτογραφίες

graffiti

(φωτογραφίες Μίμης Κουτρολίκος 28-6-2018)


  Τα μαθήματα ετελείωσαν, οι εξετάσεις έγιναν και τα παιδιά του Λυκείου και του Γυμνασίου Ιτέας, όσα βεβαίως από αυτά θα συνεχίσουν και το επόμενο σχολικό έτος την δευτεροβάθμια εκπαίδευσή τους στην πόλη μας,  θα επανα-διασχίσουν την υπόγεια διάβαση-είσοδο στο σχολικό συγκρότημα, μετά από 3 μήνες.  Θα συναντήσουν ξανά αυτήν την συνυφασμένη με την σχολική τους ζωή στοά, στις αρχές Σεπτεμβρίου και οι συνηθισμένοι στα μάτια τους "μουντοί και γκρίζοι" τοίχοι της, θα έχουν μεταμορφωθεί.


   Αναφερόμαστε στην υπόγεια διάβαση η οποία αποτελεί και την μοναδική είσοδο των μαθητών στο σχολικό συγκρότημα, όπου συστεγάζονται το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο της Ιτέας. Μια διάβαση η οποία περνά κάτω από την εθνική επαρχιακή οδό στην βόρεια είσοδο της πόλεως και της οποίας ο σκοπός της κατασκευής της ήταν ένας και μοναδικός : Να μην διασχίζουν καθέτως το οδόστρωμα οι μαθητές, τόσον κατά την προσέλευσή τους όσον και κατά την αποχώρησή τους από τα δυο σχολεία.

   Μια ολιγομελής ομάδα μαθητών του Γυμνασίου, με την προτροπή και την επιστασία καθηγητών (καθηγητού για την ακρίβεια), δοκίμασαν την ικανότητά τους στο "graffiti", γεμίζοντας τους πλαϊνούς τοίχους της στοάς, με σχέδιά τους, με επιγραφές και με χρώματα, αλλάζοντας τελείως την αισθητική της απεριποίητης και σκοτεινής σήραγγος.  Και το αποτέλεσμα, από αυτήν την "ερασιτεχνική" παρέμβαση των παιδιών στον συγκεκριμένον χώρο, είναι αυτό το όμορφο και γεμάτο φαντασία επιτοίχιο έργο, όπως αποτυπώνεται στις παρακάτω δημοσιευόμενες  από εμάς φωτογραφίες.

   Ευχόμεθα, να γίνει σεβαστή αυτή η "επένδυση" των τοίχων της διαβάσεως-στοάς , να προστεθούν κι άλλες graffiti-ιστορίες  στα ακάλυπτα σημεία της και επιτέλους, να καθαρισθεί!...



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο βραχίονας της μαρίνας Ιτέας , είναι υπέροχος "καμβάς" για την εικαστική έκφραση -κατα παραγγελίας- των μικρών καλλιτεχνών της περιοχής...go for it !

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕΣ ΣΤΗ ΒΡΩΜΙΑ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΒΑΣΗ ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ! ΕΜ ΚΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΔΕ ΛΕΝΕ ΝΑ ΤΑ ΒΑΨΟΥΝΕ ΝΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΟΥΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙ ΑΠΕΞΩ!

Ανώνυμος είπε...

Ο Σύλλογος γονέων δεν μπορεί να κάνει κάτι για αυτά τα θέματα άραγε?