Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Στη δημοσιότητα τα ονόματα χιλιάδων μεγαλοοφειλετών που χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ





Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα χιλιάδων μεγαλοοφειλετών,   Συγκεκριμένα πρόκειται για 9.332 ονόματα φυσικών προσώπων και 14.581 νομικών προσώπων, οφειλετών του Δημοσίου ή/και των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης με βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή άνω των 150.000 ευρώ.    

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για οφειλές, η καταβολή των οποίων καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους.   

Στον ιστότοπο της A.A.Δ.Ε. βρίσκονται τα ονόματα εκείνων των οφειλετών, που είχαν ειδοποιηθεί με e-mail για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις, για τις οποίες έχει χορηγηθεί στον οφειλέτη ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής των ληξιπρόθεσμων χρεών του και με την προϋπόθεση ότι αυτός είναι συνεπής με τους όρους της, καθώς και όταν έχει χορηγηθεί αναστολή καταβολής των οφειλών του. Επίσης, ακολουθώντας σχετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, εξαιρούνται οι οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα), των οποίων η οριστικοποίηση της οφειλής δεν έχει τελεσιδικήσει μέχρι σήμερα.   

Τα ονόματα είναι διαθέσιμα στους παρακάτω συνδέσμους:   

- ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ 


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στην αναζήτηση που έκανα στις σελίδες των οφειλετών της περιοχής μας ανακάλυψα ονόματα συμπολιτών μας , κυρίως επιχειρηματιών του κλάδου επεξεργασίας και εμπορίας ελαιών και χαρτικών.
Όλα καλά καμωμένα.
Η πολιτεία γιατί δεν φροντίζει να περιέλθουν αυτές οι επιχειρήσεις - που έχουν ακόμη τις εγκαταστάσεις έτοιμες για παραγωγή- σε χέρια επενδυτών που θέλουν να τις λειτουργήσουν;
Μια καλή ιδέα είναι αντί οι τράπεζες να προβούν στην διαδικασία της εκποίησης μέσω πλειστηριασμών να μεταβιβάσουν τις μετοχές σε νέους επενδυτές , μιας και οι περισσότερες εταιρίες έχουν μορφή ανώνυμης εταιρίας η ε.π.ε