Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

H ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ ΣΕ...ΤΡΑΓΩΔΙΑ

Σχετική εικόνα

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
       ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ                                               Άμφισσα 18/7/2017

ΥΠΕΝΘΥΜΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ …. Π Α Μ Ε   Θ Ε Α Τ Ρ Ο ! ! !

Συνάδελφοι,
Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ,  πέρα από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, εξασφάλισε και διανέμει (μέσω της Ένωσής μας) δωρεάν εισιτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών 2017για τους συνταξιούχους της περιοχής μας, ανεξάρτητα εάν είναι γραμμένοι στο Σωματείο μαςαρκεί να είναι του ΙΚΑ, ώστε και οι συνταξιούχοι να μπορέσουν να απολαύσουν ορισμένα από τα αγαθά της πολιτιστικής ζωής του τόπου.

« Ε Π Τ Α     Ε Π Ι    Θ Η Β Α Σ »
Σάββατο 5 Αυγούστου, στον αρχαιολογικό χώρο Δελφών,
Θα δοθούν 30 εισιτήρια κατά  αυστηρή προτεραιότητα, ΜΟΝΟ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΙΚΑ. Διάθεση μέχρι Παρασκευή 4/8, στις 12,30. Τυχόν αδιάθετα θα δοθούν στο Σύνδεσμο συνταξιούχων του δημοσίου, να τα διανείμει στα μέλη του.

Οι «Επτά επί Θήβας » του Αισχύλου, η παράσταση τουΚρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος που ξεχώρισε και συγκίνησε, έρχεται στους Δελφούς.
Πρόκειται για μια δυνατή τραγωδία, που το κοινό δεν έχει την ευκαιρία να δει συχνά. Η παράσταση ανεβαίνει σε μια νέα, σύγχρονη μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα και σε σκηνοθεσία του διεθνούς φήμης Λιθουανού σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις.
Ο Γιάννης Στάνκογλου ερμηνεύει τον ρόλο του Ετεοκλή, ηΚλειώ-Δανάη Οθωναίου την Αντιγόνη, η Ιώβη Φραγκάτουτην Ισμήνη, ο Γιώργος Καύκας τον Αγγελο, ο Αλέξανδρος Τσακίρης τον Κήρυκα, ο Γιώργος Παπανδρέου τον Πολυνείκη και μαζί τους ένας 14μελής χορός ηθοποιών.
Η υπόθεση του έργου:
Το θέμα των «Επτά επί Θήβας » είναι η σύγκρουση των δύο γιων του Οιδίποδα. Μετά την αποκάλυψη των φρικτών πράξεών του, ο Οιδίποδας άφησε το θρόνο στους δύο γιους του, τον Ετεοκλή και τον Πολυνείκη. Εκείνοι συμφώνησαν να κυβερνούν τη Θήβα εναλλάξ. Ωστόσο, όταν ήρθε η σειρά του Πολυνείκη να αναλάβει την εξουσία, ο Ετεοκλής δεν τήρησε την υπόσχεσή του. Αυτό προκάλεσε την οργή του Πολυνείκη, ο οποίος συμμάχησε με τον βασιλιά του Άργους  Άδραστο και οργάνωσε εκστρατεία εναντίον της Θήβας . Επτά αρχηγοί από κάθε ένα από τα δύο αντίπαλα στρατεύματα παρατάχτηκαν εκατέρωθεν των επτά πυλών της πόλης. O Ετεοκλής και ο Πολυνείκης κατέληξαν να βρίσκονται ο ένας απέναντι στον άλλο στην έβδομη πύλη......

Συνάδελφοι,
Για κράτηση εισιτηρίων στα τηλ. 22650 23048, 6978225865 από 9,00-12,30 τις εργάσιμες μέρες η  στο Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, ίδιες ημέρες και ώρες.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: