Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Διστομίτισα από ΗΠΑ η Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο Καλλιτεχνικό Πατινάζ!


korri
Διστομίτισα είναι η Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο Καλλιτεχνικό Πατινάζ 2017, η οποία μάλιστα στοχεύει σε πρόκριση στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες!


Η Δήμητρα Κόρρη, που γεννήθηκε στο Σικάγο – με πατέρα από το Δίστομο και μητέρα από την Σπάρτη- ξεκίνησε το καλλιτεχνικό πατινάζ σε ηλικία πέντε-έξι ετών και η αγάπη για το άθλημα με τον καιρό μεγάλωνε.
Σε ηλικία 14 ετών άρχισε καθημερινά προπονήσεις με αγωνιστικό ρυθμό. Από το 2011 μέχρι το 2017 κατάκτησε δύο χρυσά μετάλλια, δύο αργυρά μετάλλια, και ένα χάλκινο μετάλλιο στους Πανελλήνιους Αγώνες, Καλλιτεχνικού Πατινάζ. Είναι η πρωταθλήτρια καλλιτεχνικού πατινάζ 2017. Έχει λάβει μέρος σε διεθνείς αγώνες αντιπροσωπεύοντας την Ελλάδα σε Junior και Senior Αγώνες. Αυτή τη χρονιά έλαβε μέρος στο 2017 Coppa Europa στην Ιταλία κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο. Επίσης έχει κάνει προπονήσεις στο πατινάζ ταχύτητας (Speed skating) και κατέχει το Εθνικό ρεκόρ στα 500μ, 1.000μ, και στα 1.500μ. Συνεχίζει τις προπονήσεις στο καλλιτεχνικό πατινάζ έξι μέρες την εβδομάδα θυσιάζοντας πολλές ώρες με πρόγραμμα και πειθαρχία, διαβάζουμε στην επίσημη σελίδα του Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ). Το όνειρό της είναι να κάνει την Ελλάδα υπερήφανη σε Ευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους Αγώνες παγοδρομίας με στόχο την πρόκριση στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.
Τις προάλλες της αφιέρωσε συνέντευξη η ιστοσελίδα windycitygreek όπου αναφέρεται στην Διστομίτικη καταγωγή της, την ένταξή της στον – δραστήριο- »Πατριωτικό Σύλλογο Διστομιτών Αμερικής, Άμβροσσος» και τον Ελληνικό Φοιτητικό Σύνδεσμο στο Πανεπιστήμιο Loyola και τα καλοκαίρια της στην Ελλάδα. Οι σπουδές της είναι στην επικοινωνία και στη διεθνή παραγωγή ταινιών και ΜΜΕ. Έχει σκηνοθετήσει και παράγει μουσικά και διαφημιστικά βίντεο, ντοκιμαντέρ και δημοσιογραφικά βίντεο. Ένα από τα μουσικά βίντεο που σκηνοθέτησε προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Μουσικής του Chicago, το Chicago International. Έχει επίσης πρόσφατα κυκλοφορήσει επεισόδια του ντοκιμαντέρ της, «Street Anthem Dog», στη σελίδα της στο Vimeo
«Έχοντας την ευκαιρία να κάνω πατινάζ για την Ελλάδα, ήταν ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα» λέει για την συμμετοχή της με τα εθνικά χρώματα.- ήταν λέει, μια απίστευτη εμπειρία επειδή έγινε δεκτή από το κοινό, ενώ αισθάνεται υπέροχα, συνεχίζει, που μπορεί να εμπνέει την ελληνική νεολαία να ακολουθήσει αγωνιστική σταδιοδρομία στο πατινάζ. «Το πατινάζ είναι ένα ανερχόμενο άθλημα στην Ελλάδα και είναι τιμή μου για να είμαι μέλος της Εθνικής Ομάδας. Είμαι ενθουσιασμένη και ανυπομονώ για το μέλλον του πατινάζ στην Ελλάδα».
Στην ερώτηση ποια τα μελλοντικά της σχέδια, η Δήμητρα Κόρρη, λέει ότι αθλητικά ανυπομονεί να βοηθήσει μαθητές στην Ελλάδα να καλλιεργήσουν τις ικανότητές τους για παγοδρομία. Με κάνει ευτυχισμένη να βλέπω τα παιδιά στην Ελλάδα να ενθουσιάζονται για κάτι για το οποίο είμαι εξαιρετικά παθιασμένη, προσθέτει. Επιπλέον, για τα επαγγελματικά της σχέδια επισημαίνει ότι εργάζεται σε ένα σενάριο για μια ταινία που ελπίζει να κατευθυνθεί για παραγωγή στην Ελλάδα.
Όλη η συνέντευξη στα αγγλικά, εδώ: https://windycitygreek.com/chicago-greek-dimitra-korri/
korriKORRI-1-1korri 2
http://agiathimia.com

    Δεν υπάρχουν σχόλια: