Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

"Κατάρτιση καταλόγου Αναδόχων-Συνεργατών της ΑΝΦΩ Α.Ε. για τη σύναψη συμβάσεων ανάθεσης έργου" (ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟ)

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΦΩΚΙΚΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

Δ/νση   :  Γ&Φ Τσίγκα 7, Άμφισσα, ΤΚ: 33100
Τηλ       :  2265072511 – 6978995690 (Πρόεδρος Ψιμούλης Δημήτριος)
E-mail  :  dimitrispsi@gmail.comΆμφισσα, 02/08/2017
Ανοιχτή Επιστολή – Ενημέρωση μελών του Συλλόγου

Θέμα: Κατάρτιση καταλόγου Αναδόχων-Συνεργατών της ΑΝΦΩ Α.Ε. για τη σύναψη συμβάσεων ανάθεσης έργου

Σύμφωνα με την αρίθμ. 607/192/24-05-2017 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΝ.ΦΩ. Α.Ε. η Εταιρεία προχώρησε στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ώστε να καταρτίσει κατάλογο αναδόχων – συνεργατών για την στελέχωση του Τεχνικού Τμήματος της εταιρείας, με σχέση σύμβασης ανάθεσης έργου. Οι ειδικότητες μηχανικών που ζητούνταν ήταν: Αρχιτέκτονα Μηχανικού, Τοπογράφου Μηχανικού, Μηχανολόγου Μηχανικού, Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Πολιτικού Μηχανικού, ενώ παράλληλα η πρόσκληση αφορούσε και Γεωλόγους, Δασολόγους και Γεωπόνους. (http://www.anfok.gr/index.php/allnews/86-anakoinosi-prosklisi-katalogos-anadoxon-kai-perilipsi )

Η στελέχωση της ΑΝ.ΦΩ. Α.Ε. αποτελεί επόμενο βήμα, της πρωτοβουλίας μεταξύ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, των Δήμων Δελφών & Δωρίδας και της Εταιρείας για τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων για την υλοποίηση συγκεκριμένων μελετών και έργων παροχής υπηρεσιών των ΟΤΑ.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου επικοινώνησε με τον Αντιπεριφερειάρχη και Πρόεδρο της ΑΝ.ΦΩ. κ Ευάγγελο Κατσαγούνο για να διαμαρτυρηθεί για τη μη επαρκή δημοσιοποίηση της πρόσκλησης, καθώς δεν δημοσιεύτηκε σε κανένα έντυπο και ηλεκτρονικό ΜΜΕ, παρά μόνο στην ιστοσελίδα της εταιρείας και τους πίνακες ανακοινώσεων των ΟΤΑ της Φωκίδας, με αποτελέσματα από τους 19 τελικά επιλεγόμενους μηχανικούς μόνο οι 3 να έχουν έδρα το νομό Φωκίδας (http://www.anfok.gr/index.php/allnews/87-katalogos-ton-anadoxon-synergaton-gia-ti-stelexosi-tou-texnikoy-tmimatos-tis-etaireias).

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 01/08/2017 στα γραφεία της Π.Ε.Φωκίδας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κατσαγούνου, του Δ/ντη της ΑΝ.ΦΩ. κ. Γάτου, της κ. Αραβαντινού και μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, ο κ. Κατσαγούνος παραδέχτηκε την εκ του αποτελέσματος μη επαρκή δημοσίευση της πρόσκλησης και δεσμεύτηκε πως άμεσα θα ανοίξει νέα πρόσκληση για επικαιροποίηση του καταλόγου συνεργατών της ΑΝ.ΦΩ. με σκοπό να ενημερωθούν όλοι οι μηχανικοί Φωκίδας, μέσα από ευρύτερη πλέον δημοσιότητας της πρόσκλησης, με σκοπό να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν εμπρόθεσμα αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Πέραν της ως άνω θετικής εξέλιξης, ο Σύλλογος μας ενημέρωσε τους παριστάμενους για τις απόψεις του και συνεχίζει να επιφυλάσσεται για τη νομιμότητα και τη χρηστικότητα της παραπάνω πρακτικής που ακολουθούν οι ΟΤΑ της Φωκίδας, τη σύναψη δηλαδή προγραμματικών συμβάσεων, παρακάμπτοντας έτσι τις διατάξεις τις ισχύουσας νομοθεσίας.

Σύμφωνα με την ΑΠΟΦΑΣΗ 1380/2012 του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η σύναψη προγραμματικής συμβάσεως αποτελεί το ultimum refugium για την επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού, δηλαδή η προσφυγή σε αυτή επιτρέπεται μόνο στην περίπτωση που το επιδιωκόμενο με αυτή αποτέλεσμα δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί με άλλο νόμιμο τρόπο, ούτε μπορεί αυτή να λειτουργεί ως ισοδύναμη ή εναλλακτική με την ειδικώς προβλεπόμενη από την κείμενη νομοθεσία διαδικασία επίλυσης του ανακύπτοντος ζητήματος, διότι αυτό θα συνεπαγόταν τη μετατροπή του θεσμού της προγραμματικής συμβάσεως σε εργαλείο παράκαμψης των κείμενων διατάξεων.

Θεωρούμε πως η πιο ενδεδειγμένη διαδικασία ανάθεσης έργων και μελετών είναι αυτή που περιγράφεται στο Ν. 4412/2016 και τις λοιπές ισχύουσες διατάξεις, μέσω πρόχειρων ή ανοιχτών διαγωνισμών, καθώς οποιαδήποτε άλλη πρακτική βάζει σε κίνδυνο την αποπληρωμή των παραπάνω μελετών κι έργων που τόσο ανάγκη έχει η τοπική μας κοινωνία.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου


ΑΝΑΘΕΩΡΗΘΗΚΕ
----------------------------------------------------------

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

Δ/νση :  Γ&Φ Τσίγκα 7, Άμφισσα, ΤΚ: 33100
Τηλ     :  2265072511 – 6978995690 (Πρόεδρος Ψιμούλης Δημήτριος)
E-mail :  dimitrispsi@gmail.com
Άμφισσα
03/08/2017
Το Δ.Σ. του Συλλόγου, σε συνέχεια της από 2/8/2017 Ανοιχτής Επιστολής – Ενημέρωσης των μελών του, ενημερώνει τα μέλη και τους συναδέλφους μηχανικούς της Φωκίδας, πως οι θέσεις και απόψεις του συλλόγου αποτυπώνονται πλήρως στην ως άνω επιστολή.
Αξίζει να τονιστεί το άψογο κλίμα συνεργασίας και παραγωγικού διαλόγου, τόσο με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΑΝ.ΦΩ. κ. Κατσαγούνο, όσο και με τον Δ/ντη της, κ. Γάτο, οι οποίοι αναγνώρισαν το δίκαιο του αιτήματος μας και δεσμεύτηκαν για άμεση δημοσίευση νέας πρόσκλησης προς τους μηχανικούς της Φωκίδας.
Ο Σύλλογός μας σε καμία περίπτωση δεν υιοθετεί απόψεις, διαπιστώσεις και κατά περίπτωση σχόλια τοπικών Μ.Μ.Ε σχετικά με το θέμα και το περιεχόμενο της επιστολής μας.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?