Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

"Αναπαράσταση Πυροφανιού στο Μαραθιά, μια μαγική νοσταλγική βραδιά"




Μια πανέμορφη βραδιά διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό και Μορφωτικό σύλλογο Μαραθιά την Περασμένη Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017 στο λιμανάκι και την παραλία του Μαραθια.

Στο πλαίσιο δράσεων για την ευαισθητοποποίηση και την ενημέρωση για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του Κορινθιακού, ο Πολιτιστικός σύλλογος φώτισε την παραλία και τον ουρανό με χιλιάδες φαναράκια και μοίρασε ενημερωτικό υλικό για δράσεις προστασίας της θάλασσας. Ταυτόχρονα οι ψαράδες του χωριού δημιούργησαν στη θάλασσα ένα πανέμορφο σκηνικό αναπαριστώντας τον παραδοσιακό τρόπο ψαρέματος με πυροφάνι.

Η μαγική βραδιά , με τα χιλιάδες φαναράκια στην παραλία, τα ιπτάμενα φανάρια στον ουρανό, τα βεγγαλικά και της φωτισμένες βάρκες στη θάλασσα προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών που απόλαυσαν μια ρομαντική βόλτα στο Μαραθιά. Οι εντυπώσεις που έμεινα από την εκδήλωση ήταν οι καλύτερες και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαραθιά δεσμεύτηκε ότι θα κάνει την εκδήλωση θεσμό για το χωριό και την ευρύτερη περιοχή, προσελκύοντας ακόμα περισσότερους επισκέπτες.

Το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους εθελοντές για την οργάνωση και το συντονισμό που απαιτήθηκε για να πετύχει αυτή η εκδήλωση, επίσης τα καταστήματα που προσέφεραν υλικό για την διοργάνωση της αναπαράστασης (Χαρτικά Αλφαχαρτ, Αμπελώνες Σπηλιωτόπουλου), τους ψαράδες που παρά τον έντονο αέρα βγήκαν στη θάλασσα με τις βάρκες τους και τέλος τους εκατοντάδες κόσμου που παρευρέθηκαν στο χωριό μας για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση



φωτογραφίες Morselli Guerino, Πωλ Τσιγγενόπουλος, Νίκος Μελίστας












Δεν υπάρχουν σχόλια: