Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Εξεταστική: Ζητά το CD με τις 17.000 δωρεάν νοσηλείες στο Ντινάν


Το αίτημα προς την οικονομική αστυνομία αναμένεται να υποβληθεί στην αυριανή συνεδρίαση όπου συνεχίζεται η κατάθεση του προφυλακισμένου πρώην προέδρου του νοσοκομείου, Ανδρέα Μαρτίνη
Αίτημα προς την Οικονομική Αστυνομία να διαβιβάσει στη Βουλή το CD με τα ονόματα των 17.000 ατόμων που νοσηλεύτηκαν δωρεάν – ή με τεράστιες εκπτώσεις – στο Ερρίκος Ντυνάν, αναμένεται να υποβάλει αύριο η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας.
Η Εξεταστική Επιτροπή ζητά το κρίσιμο αυτό αρχείο διότι δεν περιλαμβάνεται στην ποινική δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή από την Εισαγγελία. Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία ενημέρωσε μόλις πριν από λίγες ώρες την Εξεταστική Επιτροπή ότι το αρχείο βρίσκεται στα χέρια της Οικονομικής Αστυνομίας η οποία αναμένεται να προχωρήσει σε ταυτοποίηση των στοιχείων.
Σύμφωνα με την πρώτη κατάθεση του κ. Μαρτίνη, από τα 17.000 πρόσωπα που περιέχει το CD μόλις το 1/10 δικαιούνταν δωρεάν νοσηλείας ως αναξιοπαθούντες. Μάλιστα ο κ. Μαρτίνης παραδέχθηκε ότι εκατοντάδες από τους υπόλοιπους νοσηλεύτηκαν με «ρουσφέτια» πολιτικών. Ο προφυλακισμένος κ. Μαρτίνης αναμένεται να ερωτηθεί για το θέμα και στην αυριανή κατάθεσή του στην Εξεταστική η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 11.00

Στο μικροσκόπιο η μη αναγγελία οφειλών που κόστισε 4,5 εκ. ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο

Εντωμεταξύ, η Εξεταστική Επιτροπή συνεχίζει τις έρευνές της για τις ευθύνες όσων αμέλησαν να αναγγείλουν οφειλές 4,5 εκ. ευρώ του Ντινάν προς το Δημόσιο κατά τη διαδικασία του πλειστηριασμού. Το αποτέλεσμα αυτής της παράλειψης ήταν να απωλέσει οριστικά αυτό το ποσό το Ελληνικό Δημόσιο. Ο κ. Μαρτίνης στην πρώτη κατάθεσή του έδειξε ως υπεύθυνους την προσωρινή διοίκηση του νοσοκομείου. Η Εξεταστική Επιτροπή ζητά από την αρμόδια ΔΟΥ να αποκαλύψει ποια υπηρεσία και ποια φυσικά πρόσωπα ήταν υπόχρεα να αναγγείλουν τα ποσά και γιατί δεν το έπραξαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: