Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Αφισορύπανση (άρθρο αναγνώστη)



Σε μια φωτογραφία για κάποια εκδήλωση στην μαρίνα , πρόσεξα στο φόντο μια αιωρούμενη αφίσα του ΚΚΕ που παραμένει εκεί , παρά το γεγονός ότι αφορά σε συγκέντρωση που ήδη έχει λάβει χώρα προ πολλών ημερών .

Θέλω να ευαισθητοποιήσω πρώτα τον διοργανωτή και κατόπιν την αρμόδια τοπική εξουσία πως οι πάσης φύσεως αφίσες ,μετά από βροχή και αέρα αν δεν «αποκαθηλωθούν» θα μετατραπούν σε χαρταετούς με πολύ άσχημη εικόνα για την πόλη.

Για το λόγο αυτό παρακαλώ τους υπεύθυνους στην επόμενη εξόρμησή τους να ξεκρεμάσουν τις σχετικές αφίσες που βρίσκονται σε πολύ επίκαιρα σημεία της πόλης.

Και να θυμόσαστε πως οποιαδήποτε εκδήλωση οποιουδήποτε κόμματος ή φορέα , βρίσκει φιλόξενο χώρο διαφήμησης στα τόσα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν στις πόλεις του Δήμου Δελφών και για το λόγο αυτό θα πρέπει να αποφεύγεται η αφισορύπανση που δεν αρμόζει σε πόλεις που προσπαθούν να προβάλλουν τον τουριστικό τους χαρακτήρα.

Και μη βιαστεί να πει κανείς πως όλοι αυτοί οι ρύποι σε κολώνες και δέντρα αποτελούν σημείο πολιτιστικό ή και φοκλόρ της χώρας μας γιατί αυτό δεν ..ισχύει..



edp

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρώτον, δεν ξέρω γενικά αλλά το ΚΚΕ της Φωκίδας θεωρεί εχθρική παραγωγική δραστηριότητα τον Τουρισμό. Το εάν αυτό είναι ιδεολογικό θέμα ή όχι δεν το ξέρω. Επίσης δεν ξέρω αν είναι σύμπτωση ή όχι, εχθρό θεωρούν τον τουρισμό και όσοι ασκούν δραστηριότητες με τρόπο που βγάζουν τρελά λεφτά αρκεί να μην εφαρμόζουν τους νόμους που επιβάλουν κανόνες προκειμένου να μην αφήνουν πίσω φτώχια και καταστροφή. Κάτι θυμίζει Φωκίδα.Για να έχουν να κάνουν ότι θέλουν οι πονηροί με τα τρελά λεφτά, όσοι λιγότεροι βλέπουν τόσο το καλύτερο. Χειρότεροι από αυτούς που μπορεί να δουν και να καταγγείλουν και μετά να τρέχουν οι πονηροί από τον εξωτικό παράδεισο να φοράνε κουστούμια και γραβάτες για να κάνουν τους πολιτικούς καραγκιόζηδες να κατουρηθούν και να τα κουκουλώσουν, είναι οι ξένοι. Αν είναι μορφωμένοι καλλιεργημένοι και πολιτισμένοι και είναι και συνειδητοποιημένοι πολίτες και απαιτούν να εφαρμόζονται οι νόμοι, δεν παρακαλούν, τότε οι πονηροί έχουν χοντρό πρόβλημα. Μακριά οι ξένοι με κάθε τρόπο. Κάτι σαν αυτό που γίνεται στην Φωκίδα δηλαδή και συμφωνούν μέχρι σήμερα όλοι οι βουλευτές μας, μαζί με τον σημερινό. Το καλύτερο που μπορεί να συμβεί είναι αυτό που συμβαίνει και γι’ αυτό δεν κάνουν τίποτα για να αλλάξει. Εάν τώρα κάποιοι έχουν βολευτεί στο μισθό και ότι καταστροφή και να σπέρνει, αυτοί φαί πάνε στα παιδιά τους, όλα καλά. Τι τώρα; Να καταντήσουμε γκαρσόνια της Ευρώπης; Στην στοά να φτιάχνουμε πρώτες ύλες για την Ευρώπη. Αυτό είναι αξιοπρεπές, όχι τουριστικές βλακείες. Ταυτόχρονα όσο πιο πολύ ψωμολυσσάνε οι υπόλοιποι ιθαγενείς, τόσο πιο εύκολα θα σηκωθούν να φύγουν, ή τόσο πιο εύκολα θα το βουλώνουν για να μην χάσουν την ελπίδα κάποτε και το δικό τους παιδί να το πάρει ο πονηρός στην δραστηριότητά του. Βολικό για τους μεν. Από την άλλη φτώχια και εξαθλίωση, πού θα πάει στο μαντρί θα καταλήξεις και εσύ. Να βρίζουμε τον κακό καπιταλιστή μέχρι εκεί που να υπάρχει όμως γιατί μας δίνει ψωμί και τρώμε. Βολικό και τους δε. Κάτι από Φωκίδα θυμίζει πάλι. Λέει ο ηλιοκαμένος από τον τροπικό παράδεισο βουλώστε το γιατί αν δεν βγάζω όσα θέλω θα φύγω και γιόκ ψωμί, προσοχή ημιανάπαυση όλοι. Λες και άμα φύγει αυτός, θα πάρει μαζί και τα βουνά μας και δεν θα έχουμε βωξίτη να μπορέσει να έρθει κανείς άλλος να εφαρμόζει τους νόμους. Ρε κάτσε να σταματήσω, γιατί θα καταλήξει πολύ βολικό για πολλούς ταυτόχρονα και όχι τυχαίο να μένει εκεί το πανό και θα παρεξηγηθεί κανένας.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχουμε με τι να ασχολούμαι και μας φταινε ολα....!!!

Ανώνυμος είπε...

ο αναγνώστης των 9.23 μάλλον έχει δίκιο.
Είμαι περαστικός απ την Ιτέα και κάθησα στην καφετέρια ακριβώς μπροστά απ την αφίσα αυτή οταν δε , βγηκα απ τ αυτοκινητο και την διάβασα το μυαλό μου πήγε στην βιομηχανική πόλη της Λάρυμνας και όχι στους τουριστικούς Δελφούς.-

Ανώνυμος είπε...

Βωξίτες και ξερό ψωμί. Ούτως ή άλλως με την σύμπραξη ΚΚΕ καπιταλισμού μόνο για ξερό ψωμί μιλάμε. Χθές ακόμα εκει ήταν η αφίσα. Την χάζευαν κάτι ξένοι απο το Ναυσικά και προσπαθούσαν να καταλάβουν τι λεει. Θα μεταφέρουν στην πατρίδα τους ποια είναι η προοπτική των Δελφών και ίσως καποια φωτογραφία. Αμ τί λες εσύ. Τα γκαρσόνια της Ευρώπης θα γίνουμε; Ντροπής πράγματα; Βαθιά στις στοές για 560 ευρώ και θα βαράμε παλαμάκια που θα ξαναρθεί ο Κυριακόπουλος και με την μάσκα ιμερισ θα πάρει και κάποια μέτρα προστασίας που δεν έπερνε ως S&B για δεκαετίες. Για όλα θα φταίει ο Πολυχρονοπουλος, ο βουλευτής θα πάρει τον γκιώνη μιας και το εργασιακό για το οποίο πολέμησε θα λυθεί και μετά θα πρέπει και αυτός να δηλώσει ικανοποιημένος. Όλα καλά.