Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

Γεροβασίλη: Κρυφό σχέδιο απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων από ΝΔ - Λύση για συμβασιούχους
Την ύπαρξη «κρυφού σχεδίου» απολύσεων δημοσίων απολύσεων από τη ΝΔ, κατήγγειλλε, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Flash».
Ταύτοχρονα η υπουργός επιβεβαίωσε την «σταθερή πορεία» της κυβέρνησης και των αμόδιων υπουργείων στο θέμας της επίλυση του προβλήματος των συμβασιούχων.
«Στόχος της ΝΔ είναι η συρρίκνωση του Κράτους και η εκχώρηση των υπηρεσιών του στον ιδιωτικό τομέα». Αυτό τόνισε η κ. Γεροβασίλη απαντώντας στο ερώτημα “εάν η ΝΔ έχει κρυφό σχέδιο απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων.
Η ίδια υπενθύμισε το “λουκέτο” στην ΕΡΤ, το κλείσιμο Δομών και την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια που ο πρόεδρος της Ν.Δ, Κυριακός Μητσοτάκης,  ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
«Η δική μας πολιτική είναι στον αντίποδα όλης αυτής της λογικής. Μείωση του κόστους του Δημοσίου επιδιώκουμε και εμείς, αλλά όχι με την οριζόντια μείωση του δημόσιου τομέα, αλλά μέσω της αντιμετώπισης της γραφειοκρατίας και άλλων διαχρονικών παθογενειών, με τους εργαζόμενους στις θέσεις τους» τόνισε η αρμόδια υπουργός.
Παράλληλα η Ολγα Γεροβασίλη, αναφερόμενη στο θέμα των συμβασιούχων και απατώντας στο ερώτημα “αν η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στη μονιμοποίηση 30.000 συμβασιούχων στους Ο.Τ.Α. και το Δημόσιο”, σημείωσε:
«Εμείς υλοποιούμε όλη την πολιτική προσλήψεων στο δημόσιο τομέα, με τους κανόνες της δημοσιονομικής προσαρμογής (1/4 το ’17 1/3 το ’18). Οι υπηρεσίες του Δημοσίου έχουν υποχωρήσει και εξαιτίας της υποστελέχωσης.
Μέσα στις δυσκολίες θέλουμε να αντιμετωπίσουμε και το θέμα των εργασιακών σχέσεων, που όπως καταλαβαίνετε δεν είναι αποδεκτό από μας, άνθρωποι που εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες να εργάζονται με όρους ανασφάλειας, που δεν μπορούν καν να είναι αποτελεσματικοί για αυτό που καλούνται να είναι. Επομένως σταθερά κινούμαστε προς την ανασυγκρότηση του Κράτους αντιμετωπίζοντας όλες τις γνωστές παθογένειες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: