Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Άνθρωπος του Κυριακόπουλου - Ο κ.Σπύρος Τζίτζος νέος διευθυντής της ΕΛΜΙΝ στη Φωκίδα


Αν και δεν έχει ανακοινωθεί  ακόμη επίσημα από την  IMERYS  σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πηγές καθήκοντα  διευθυντή  της ΕΛΜΙΝ στη Φωκίδα αναλαμβάνει ο κ. Σπύρος Τζίίτζος,  μέχρι πρότινος διευθυντής των εγκαταστάσεων της Μήλου. 

Ο κος Τζίτζος  .αν και συνταξιούχος , κρίθηκε ως η καλύτερη περίπτωση  μιας και διαθέτει αρκετή πείρα ενώ στο παρελθόν για ένα μικρό χρονικό διάστημα είχε θητευσει και στη Φωκίδα . 

Θεωρείται στενός συνεργάτες του κου Κυριακόπουλου ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τη θέση του στο μεταλλείο της Μήλου μετά την αποχώρηση του κατέλαβε ο κ. Γιάννης Σανούδος, μέχρι τότε διευθυντής στη Φωκίδα.



14 σχόλια:

Χίχίυ είπε...

Γειά σου ΩΡΑ-ΦΩΚ με τις πληροφορίες σου!

Για καλό το λένε ότι είναι του Κυριακόπουλου; Μην πάρει ότι έφτιαξε η ΕΛΜΙΝ και φύγει για Μήλο. Σα δείτε τον Παρνασσό να πλέει μπροστά απ'το μώλο φορτωμένο με σπαστήρες, ταινίες, πλάστιγγα, πλυντήριο και δραμάτε μετά.

Ανώνυμος είπε...

Ρε χιχιυ, πήγαινε μια βόλτα στις στοές να δεις τι εφτιαξε η ΕΛΜΙΝ. Κοιτάσματα βουλιαγμένα, μηχανήματα θαμένα, Αλβανοί εργοδηγοί, μπάζα αντί για βωξίτη. Αλλά ο κος Λυμπέρης, κατάλαβε τι θύματα υπάρχουν στη Φωκίδα, και τα φλώμωσε με γεφύρια και μελέτες.

Ανώνυμος είπε...

Δεν φταίνε οι εταιρίες του βωξίτη που ρυπαίνουν και καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον-η δουλειά τους είναι εξ άλλου να σκάβουν με τα κουβαδάκια τους..-.
Φταίει ο αργυρώνητος λαός της περιοχής που πουλάει την ψυχή του για λίγο ροκφόρ στο super market..
Ναι κι απ αυτόν τον λαό προέρχεται και ο βουλευτής και ο υπουργός..που καθοδηγούνται και χειραγωγούνται απ τα ίδια αφεντικά.
Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή ,δουλειά για πνευματική ανάταση του λαού.
Με το γιαταγάνι σταματάς την εξέλιξη μιας πορείας με το νού και το πνεύμα αλλάζεις μια εποχή..

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα γιορτάζουν όλοι αυτοί οι Άγιοι :

Βαρθολομαίος *
Βαρνάβας
Λουκάς, Λουκία, Λουκίτσα *
Ζαφείριος, Ζαφείρης, Ζαφειρία, Ζαφείρω
Αγαμέμνων, Αγαμέμνονας
Αγησίλαος
Αγόρω, Αγορίτσα
Αίολος
Άλκηστις
Αλκμήνη
Ανδρομέδα
Αντιόπη
Αριστομένης
Αρθούρος
Βελισάριος
Βενέτιος, Βενετία
Βενιζέλος
Βιολέτα
Βρασίδας
Διαγόρας
Δίκαιος
Εβελίνα
Έκτορας
Ελβίρα
Εριφύλη
Ερρίκος
Ερωτόκριτος
Ευαγόρας
Ευριπίδης
Ευρυδίκη
Φαίδων, Φαίδωνας
Φειδίας
Φραγκίσκος, Φρατζέσκα
Γιασεμή, Γιασμίνα
Γιολάντα
Γλαύκος
Ηλέκτρα
Ιοκάστη
Ισαβέλα
Καλομοίρα
Καλυψώ
Κανέλος, Κανέλα
Κασσάνδρα
Κίμων, Κίμωνας
Κίρκη
Κλάρα
Κλεάνθης, Κλεάνθη
Κλέαρχος
Κλεομένης
Κομνηνός
Κρίτων
Κυβέλη
Λαέρτης
Λογοθέτης
Λυκούργος
Λύσανδρος
Μανταλένα
Μάνθος
Μίνωας
Μιράντα
Μιρέλα
Μυρτώ
Ναυσικά
Νεοκλής
Νεοπτόλεμος
Νιόβη
Οφηλία
Ορφέας
Όθων, Όθωνας
Παγώνα
Πανωραία
Περίανδρος
Πραξιτέλης
Πυθαγόρας
Ροδοθέα
Τερέζα
Τερψιθέα
Θέλξη
Θρασύβουλος, Θράσος
Τιμολέων
Άγις
Αίσωπος
Αλβέρτος
Αλκίνοος
Αμφιτρίτη
Αναξίμανδρος
Ανδροκλής
Αρετή, Αρετούσα
Εριέττα
Έρρικα
Γοργίας
Ήρα
Ηρώ
Ιόλη
Ιπποκράτης
Κάρολος
Μαλβίνα
Μέλισσα
Ναπολέων, Ναπολέωντας
Σεμίνα
Οδέττη
Ζώτος
Αλφρέδος

μακάρι να μας σώσουν , μιας και μεις δεν σωνόμαστε με τίποτε..

Ανώνυμος είπε...

Το κατά πόσο ο Κος Κυριακόπουλος (η γραμμή που έχει επιτρέψει να ακολουθούν οι εκπρόσωποί του στην Φωκίδα εκθέτοντας ανάλογα το πρόσωπό του) αποτελεί έναν τυπικό επιχειρηματία ή έναν επιχειρηματία της αλητείας της λεηλασίας του εκβιασμού και της διαφθοράς, μπορεί κάποιος να το εκτιμήσει αρχικά από το πόσο έχει σεβαστεί η S&B τους Νόμους στην Φωκίδα, κατά πόσο έχει κάνει αποκαταστάσεις στα βουνά που κατάστρεψε, κατά πόσο σεβάστηκε την υγεία των κατοίκων της Ιτέας στο Λαρνάκι, το Δελφικό Τοπίο, τον τουρισμό κ.λ.π.., κ.λ.π., κ.λ.π.. Το πόσο τον εκτιμούν γενικά οι κάτοικοι ή κατά πόσο φτύνουν όταν ακούν το όνομά του και παρουσιάζονται να τον εκτιμούν μόνο όσοι φοβούνται τα ασκέρια του (κακώς αν συμβαίνει αλλά μπορεί να συμβαίνει και αυτό), όσοι ένοιωθαν ότι είναι ένα τίποτα και όταν του έσφιξαν κάποτε το χέρι ένοιωσαν ότι κάποιοι έγιναν, αυτοί που εντελώς ασυνείδητα είναι ικανοί για ένα κομμάτι ψωμί να πουλήσουν και την μάνα τους και άλλες τέτοιες ομάδες προβληματικών πολιτών, το γνωρίζουν πλέον όλοι. Αυτός, η γραμμή του, αυτή είναι. Εμείς τι κάνουμε; Ο/ Η εκάστοτε βουλευτής μαζί με τον σημερινό μεταφέρουν στην εκάστοτε Κυβέρνηση το παραμύθι ότι στην Φωκίδα είναι όλα καλά, αγαπάμε την εξόρυξη βωξίτη, δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτή και εξόρυξη βωξίτη είναι το καλύτερο που μπορεί να συμβεί σε αυτό τον τόπο. Έτσι πιστεύουν, έτσι βολεύει γιατί τα πιάνουν ή είναι βλάκες και τους κορόιδεψαν; Τι ρόλο παίζει; Τους επιτρέπουμε να λένε τόσο βολικά ψέματα και οι Υπουργοί να βάζουν και άλλες υπογραφές για την καταστροφή του τόπου. Τα πιάνουν και αυτοί, είναι βλάκες και τους κοροϊδεύουν; Τι ρόλο παίζει και αυτό; Εδώ πίσω ο τόπος ΜΑΣ ερημώνει απογραφή στην απογραφή, η κατσαρόλα ΜΑΣ είναι όλο και πιο άδεια, τα παιδιά ΜΑΣ φεύγουν μετανάστες σε χώρες που οι μετανάστες πλέον θα έχουν όλο και χειρότερη μεταχείριση, ο τόπος ΜΑΣ, οι περιουσίες ΜΑΣ αχρηστεύονται, και γύρω γύρω , και η κουτσή Μαρία με τον χαζό τον Καραμήτρο στο πουθενά ζουν μόλις πούν και το εννοούν ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ. Ακόμη και μέχρι την Ερατεινή τα πάνε πρίμα να είναι καλά οι άνθρωποι να μην τα κάνουν σκατά με τα αιολικά και τις ιχθυοκαλλιέργειες όπως τα έκαναν σκατά Δελφοί και Ιτιά με τον βωξίτη το 80. Εμείς τι κάνουμε; Θα επιβάλουμε να μπουν τα πράγματα σε τάξη ή θα τους κοιτάμε να μας ρημάζουν κομπλεξαρισμένοι επειδή κάποια τοπικά λαμόγια με γραβάτα ύφος και τουπέ μας ψαρώνουν με χάντρες και καθρεφτάκια; Αυτοί , αυτό είναι, καλοί ή κακοί ή βρώμικα άξιοι ή βλάκες εξαπατημένοι,.. , ή ….. , ή …., ή … . Αυτοί κάτι σε καλό μισθό έως πολύ πλούτο βάζουν στην τσέπη τους. Εμείς οι πολλοί ;;;;;;

Και όπως λέει και ο Άγιος Πέτρος στο ανέκδοτο, ο Θεός συγχωρεί την αμαρτία, όχι την βλακεία. Έτσι και οι Άγιοι, τους αμαρτωλούς βοηθάνε, όχι τους βλάκες.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα θυμηθήκατε τις αποκαταστάσεις; Που είσασταν τόσο καιρό, όσο αλώνιζε ο κος Λυμπέρης και οι καλύτεροι μηχανικοί του; Που είσασταν όταν η Ιτέα γινόταν γκέτο των Αλβανών της ΕΛΜΙΝ; Γιατί δε μιλούσατε όταν απέλυε ο Πολυχρονόπουλος, καλούς εργαζόμενους; Γιατί δε μιλήσατε για το Λαρνάκι, όσο βρισκόταν στα πράγματα η ΕΛΜΙΝ του Πολυχρονόπουλου και των ξένων συμφερόντων που εκπροσωπούσε; Γιατί δε μιλούσατε όταν γίνονταν σωρεία οι καταγγελίες για παραβιάσεις κάθε είδους νόμου από την ΕΛΜΙΝ; Σε ότι αφορά τους βλάκες, να μιλάς για τον εαυτό σου, αγαπητέ Ανώνυμε του 2:37 μ.μ. Η σιωπή σας δυομιση χρόνια τώρα, όταν διαλυόταν ο κοινωνικός ιστός της Ιτέας και της Άμφισσας, είναι ενδεικτικός του τρόπου που αντιλαμβάνεστε τις καταστάσεις.

Ανώνυμος είπε...

8:32 έχει χάσει ποοοοοοολλααααααα επεισόδια. Εσύ προφανώς είδες και έχεις αυτή την άποψη το ότι δεν έγιναν Τοπικά και Δημοτικά Συμβούλια για να πάρει έκταση το ότι κάποιος είπε κάτι τα χρόνια αυτά. Την δημοσιότητα για το τι ειπώθηκε και τι αγώνας έγινε προς την κεντρική εξουσία προφανώς το έχασες γι΄ αυτό έχεις αυτή την άποψη. Μην τσιμπάς στον διχασμό και στα παπαγαλάκια. Ένα είναι το πρόβλημα. Το πώς γίνεται η μεταλλεία στην περιοχή μας και όχι ποιός την κάνει. Μέχρι σήμερα είναι όλοι ίδιοι. Έχουν βρει ψοφίμια και αρπάζουν κοψίδια σαν όρνια. Κανένας τους δεν σέβεται τίποτα, κανείς τους δεν ενδιαφέρεται για το πώς θα ζήσει η τοπική κοινωνία. Για Δελφικά Τοπία κ.λ.π. που λέει ο 2:37 είναι όλα βλακείες που δεν τους αφήνουν να διαλύσουν εντελώς τον τόπο. Όσο πιο φτωχή είναι η κοινωνία τόσο πιο πολύ θα λειτουργεί η ομερτά.. Όχι εσύ, έχεις παιδιά, θα λέει πάντα κάποιος κρυφορουφιάνος σε όποιον πάει να διαμαρτυρηθεί. Μήπως την έχεις ακούσει και εσύ αυτή της βρώμικη και ύπουλη απειλή; Όσο πιο λίγοι κατοικούν τον τόπο, τόσο περισσότερο θα μπορούν να καταπατούν νόμους και κανόνες, να τσεπώνουν τα λεφτά που θα ξόδευαν αν εφάρμοζαν τους νόμους. Τεράστια κέρδη σε σχέση μα τα φυσιολογικά αναμενόμενα των ανταγωνιστικών εταιριών σε άλλους τόπους που εφαρμόζουν τους νόμους. Και προς θεού, μην πατήσει Τουρίστας στα βουνά μας την βάψανε. Στους τουρίστες υπάρχουν και αυτοί που ξέρουν πως θα τινάξουν στον αέρα τέτοιες αλήτικες κυριαρχίες μέσα σε λίγες μέρες. Δες στην Μήλο τι έπαθε ο Κυριακόπουλος. Πρίν ήταν σαν εμάς. Τώρα πετάει το νησί και έχει δρόμο προς το καλύτερο ακόμα. Γι’ αυτό σκατά την βιτρίνα του μαγαζιού. Λαρνάκι και δεν πατάει πόδι μέσα. Μεγάλοι χαμένοι από την κυριαρχία και οι εργαζόμενοι στις εξορύξεις. Το πώς το γνωρίζεις πολύ καλά , είμαι σίγουρος.

Ανώνυμος είπε...

Να μην ισοπεδώνουμε ή εξομοιώνουμε τα πάντα. Η εταιρεία του Κυριακόπουλου εξασφάλιζε αξιοπρεπέστατη διαβίωση σε μεγάλο αριθμό οικογενειών της περιοχής και αυτό οφείλουμε να το σεβόμαστε. Η ΕΛΜΙΝ του Πολυχρονόπολου απέλυσε ντόπιους οικογενειάρχες, ξεφτύλισε ντόπιους εργαζόμενους, παραβίαζε συνέχεια τους νόμους χωρίς αντίδραση από ΚΑΝΕΝΑ φορέα και γέμισε τη μνημονιακή Ιτέα με τσάμπα μάγκες Αλβανούς, που οδηγούσαν πολυτελή αυτοκίνητα. Και μην ξεχνιόμαστε, δεν είναι ο Κυριακόπουλος ο μοναδικός επιχειρηματίας που δραστηριοποιήθηκε στην περιοχή.
Δεν είναι πειστικό το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει τουρισμός στη Φωκίδα, επειδή υπάρχουν νταμάρια 40 km μακρυά ή επειδή λειτουργεί η σκάλα φόρτωσης στο Λαρνάκι. Η έλλειψη σοβαρής στρατηγικής για την ανάπτυξη της περιοχής είναι το πρόβλημα, και αυτό ισχύει για όλη την Ελληνική επικράτεια και όχι μόνο για τη Φωκίδα. Οι κάτοικοι ενός νομού που δε μπορούν να αξιοποιήσουν Δελφούς, Γαλαξίδι και παραδοσιακό ελαιώνα, οφείλουν να προβληματιστούν για την νοοτροπία τους και όχι να ρίχνουν την ευθύνη συνέχεια στις πλάτες άλλων.
Θα ήθελα πολύ να διαμαρτυρόμασταν ως κάτοικοι, για τις παράνομες χωματερές, για τον χρεωκοπημένο αγροτικό συνεταιρισμό, για την έλλειψη ανταποδοτικών οφειλών από τη χρήση του αγωγού του Μόρνου και την έλλειψη καλού οδικού δικτύου. Δεν είναι ο τουρισμός (rooms to let και κοντοσούβλι-τζατζίκι), η μοναδική λύση για την ανεργία της περιοχής. Η λύση είναι η αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νομού, είτε είναι ορυκτός πλούτος, είτε είναι αγροτική παραγωγή, ή λιμάνι Ιτεάς και τουρισμός.

Ανώνυμος είπε...


ΑΡΓΩ ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΧΑΝΩ. ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ (ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ) ΝΑ ΞΑΝΑΡΘΕΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ (ΟΧΙ ΠΩΣ ΕΛΕΙΨΕ ΠΟΤΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ). ΕΤΣΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΩΣΤΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΒΩΞΙΤΙΚΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΤΟΜΕΑ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΞΑΝΑΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΑΝΙΑ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ. ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ (ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΩΡΑ) ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ 2000 ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ (ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ 10 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΩΝ) ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΗΛΙΘΙΟ. ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΑΝ ΚΑΙ ΒΑΡΑΓΑΝ ΠΑΛΑΜΑΚΙΑ ΧΘΕΣ, ΘΑ ΣΕ ΦΤΥΝΟΥΝ ΑΝ ΠΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΕΙΣ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ , ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΣ. ΟΤΑΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΤΟΥ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΠΟΝΗΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 2000 ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΤΕΛΙΚΑ (ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΝΙΓΟΥΝΕ), ΒΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΑΣΜΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΜΑΣΤΙΖΕΙ, ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΝΑ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ; 8:32, ΑΝ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟ ΒΛΑΚΕΣ, ΒΑΛΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΛΑΚΕΣ. ΟΤΑΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΣΤΕ ΣΑΝ ΒΛΑΚΕΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΘΥΜΙΖΕΙ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΔΩΡΕΕΣ, ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΝΗΣΤΙΚΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΑ ΒΑΡΑΝΕ ΠΑΛΑΜΑΚΙΑ (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΝ) ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ ΟΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗ. ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΟΙ ΚΟΝΤΙΝΟΙ, ΝΑ ΞΑΝΑΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΥΣΙΜΟ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ, ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΥΡΙΟ, ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΔΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ. ΝΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΒΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΧΑΜΟΓΕΛΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΛΑΛΙΑ ΤΟΥΣ. ΝΕΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΝΕΕΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΛΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΟΛΠΑ. ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ, ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΛΑΚΕΣ. ΒΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 1:45, τί άχτι είναι αυτό; τι κατεβατά είναι αυτά; Όλοι βλάκες και πουλημένοι λοιπόν. Προφανώς είσαι ο τελευταίος αδιάφθορος της Φωκίδας, που σε νοιάζει μόνο το γενικό καλό, και το μόνο που έχεις να προσφέρεις είναι μονόπλευρη - εποικοδομητική πάντα - κριτική. Ας είναι λοιπόν. Προφανώς δε συγκινείσαι από απολυμένους, από χρέη, από ανεργία, από αδικία, για όλα φταίει ένας και μόνο επιχειρηματίας, και όποιος διαφωνεί μαζί σου είναι ή γλύφτης ή βλάκας ή πουλημένος ή τομάρι ή βολεμένος. Δεν υπάρχουν ενδιάμεσες καταστάσεις. Δεν κοιτάς που έχει ερημώσει η παραλία, που τα μαγαζιά κλείνουν, και πως να μείνουν ανοιχτά δηλαδή όταν δεν κυκλοφορεί χρήμα, να κλείσουν όλα σε τελική ανάλυση, επειδή - όπως λες - είναι όλοι πουλημένοι βλάκες και τους αξίζουν φτώχια και μιζέρια. Είναι όλοι βλάκες που προσπαθούν να προστατέψουν θέσεις εργασίας, για να μην ερημώσει ο τόπος, είναι όλοι βλάκες που προσπαθούν να επιβιώσουν στη μνημονιακή Ελλάδα, είναι όλοι βλάκες όσοι σέβονται το διπλανό τους συντοπίτη, που περνάει δύσκολα, είναι όλοι βλάκες και πουλημένοι που προσπαθούν να κρατήσουν την αξιοπρέπεια τους στην Ελλάδα των μνημονίων. Αν θέλετε τουρισμό εσείς οι έξυπνοι, δουλέψτε για να τον στήσετε. Άσε τους βλάκες να βαράνε παλαμάκια όπως λες, και όλοι οι υπόλοιποι έξυπνοι (που καμαρώνετε τις όμορφες φωτογραφίες από τα εγκαίνια στα γεφύρια, με τους Λαμιώτες και τους Αλβανούς εργοδηγούς) παλέψτε ενάντια στους βλάκες, που το μόνο τους σφάλμα είναι ότι πίστεψαν σε μια κοινωνία ομοψυχίας και αλληλεγγύης. Συγχαρητήρια σε όλους σας!

Χίχίυ είπε...

@12:51μμ
Η οικογένεια Κυριακόπουλου και δώστου η κυρία Καίτη που πολύ μας αγαπάει και δεν φύγανε οι παππούδες μας μετανάστες μετά τον πόλεμο γιατί οι Ηλιουπουλαίοι επένδυσαν.

Πότε έγινε η τελευταία επένδυση στην σκάλα φόρτωσης στο Λαρνάκι;
Δεν ξέρω πότε είσαι γεννημένος κιόλας να δω εάν το θυμάσαι. Βοήθεια του κοινού: κάποτε τον προηγούμενο αιώνα. Σε λίγο θα το δείχνει η ΕΡΤ-1 σε εκείνα τα επίκαιρα.

Θυμάστε τι λέγανε για τον ανισόπεδο κόμβο στη πλάστιγγα;
Θυμάστε τι λέγανε για την ασφαλτόστρωση του δρόμου Λαρνάκι-Καρούτες;
Θυμάστε τι λέγανε για το πλυντήριο φορτηγών στο Λαρνάκι;

Θα σου θυμήσου εγώ, τίποτα.
Βάζανε δημαρχο-νομάρχηδες να λένε ότι δεν έχουν γίνει ατυχήματα άρα δεν χρειάζεται κόμβος, φορτηγατζήδες να λένε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για τίποτα. Και στο τέλος εμφανιζόταν ένας διευθυντής και έλεγε "εντάξει έχετε δίκιο και εγώ εδώ μένω, θα προσπαθήσω".

Αγνώμονες δεν είμαστε αλλά είπαμε όχι και καραγκιόζηδες με την πλάτη ίσα με το χώμα.

Ανώνυμος είπε...

Τόσο πολύ βελτιώθηκε η ζωή μας στην Ιτέα μ'αυτόν τον ανισόπεδο κόμβο, που μας αφήνουν ασυγκίνητους οι απολύσεις και η βίαιη αλλαγή της σύνθεσης μιας μικρής κοινωνίας όπως αυτή της Ιτέας; Πιο πολύ μετράει η πλάστιγγα από την υπονόμευση της αξιοπρέπειας μιας ολόκληρης μερίδας συντοπιτών μας; Έχουν ξεχάσει όλοι τα κλειδώματα σε αίθουσες για την εξαναγκαστική απόσπαση υπογραφών σε λευκά χαρτια; Έχει ξεχαστεί η έλλειψη στήριξης της τοπικής αγοράς, για να ωφεληθεί η αγορά της Λαμίας; Τέτοια στήριξη πια στην ΕΛΜΙΝ των Λαμιωτών και των Αλβανών, που ξεχάστηκε η ληστρική εξόρυξη και το μεροκάματο του τρόμου σε ανυποστήρικτες στοές, που πήζανε στην κάπνα; Κανένας δεν προσβλήθηκε από τις γελοιότητες των εγκαινίων, που από τη μία οι ΑλβανοΛαμιώτες κόβανε κορδέλες και λέγανε μεγάλα λόγια και από την άλλη δηλώναν παραίτηση; Μάλλον πρέπει να προβληματιστούμε ως κοινωνία, αφού στη μνημονιακή Ελλάδα κάποιοι επιλέγουν γεφύρια από ανθρώπους.

Ανώνυμος είπε...

Η κοινωνία είναι μία και όσο διχάζεται, όσο αγνοεί έννοιες όπως το κοινό συμφέρον, όρνια κ.λ.π. πτωματοφάγα θα γλεντάνε στο πτώμα της. Ή όλοι μαζί θα πάμε μπροστά, ή όλοι μαζί θα πάμε στο διάολο. Για την ώρα πάμε στο διάολο λόγω φόρας από το παρελθόν αλλά παρουσιάζουμε σοβαρά σημάδια αφύπνισης. Όσο κάποιοι σνομπάρουν και απαξιώνουν την τουριστική προοπτική του τόπου γιατί έχουν ήδη δουλειά ή περιμένουν να τους διορίσουν οι «αντίπαλοι» ή κάποιοι δαιμονοποιούν την εξόρυξη βωξίτη επειδή αυτοί που την ασκούν εδώ είναι ότι χειρότερο στον μεταλλευτικό χώρο, θα βγαίνουμε όλοι χαμένοι. Το 2000 η Μήλος ήταν σαν τον Δήμο Δελφών. Μόλις πήραν τις βασικές χωρίς κόστος αποφάσεις ότι το νησί είναι τουριστικής προτεραιότητας άμεσα άρχισαν να τοποθετούνται επενδυτές του τουρισμού και μέσα σε δύο τρία χρόνια το νησί απογειώθηκε. Σήμερα διεκδικούν πλέον και την επιστροφή του αγάλματος της Αφροδίτης. Η παραγωγή περλίτη κ.λ.π. εξακολουθεί να γίνεται και τους εργαζόμενους εκεί τους έχουν στα όπα όπα. Όχι πως λύθηκαν τα προβλήματα αλλά οι κάτοικοι εκεί δεν ξέρουν τι σημαίνει οικονομική κρίση και το χειμώνα δεν φεύγουν για την Αθήνα. Μένουν και καλλιεργούν και πάλι τον τόπο γιατί ότι παράγουν το μοσχοπουλάνε το καλοκαίρι. Για την κατάντια μας φταίμε. Αν μας ενοχλεί ας την αλλάξουμε. Καλημέρα σας.

Χίχίυ είπε...

@8:38

Όποιος βάζει γεφύρια πάνω από ανθρώπους είναι το λιγότερο βλάκας. Ένα καλό, ας το πούμε καλό, που έκανε η περίοδος άρχοντα-Λυμπέρη είναι να δείξει στην εργατική τάξη των μεταλλείων τη θέση της και το ρόλο της. Πως να το πούμε ξεχώρισε η ήρα από το στάρι.

Προφανώς και μια μερίδα εργαζόμενων συμβιβάστηκε με την επισφάλεια στη θέση τους και στις συνθήκες εργασίας για λόγους απλούς βιοποριστικούς. Μια άλλη μερίδα φάνηκε ότι κοιτάει το σβέρκο της και μόνο. Γκρίνια για το σωματείο, γκρίνια για τους ελέγχους, γκρίνια για τη διοίκηση και αδιαφορία πάνω απ΄όλα.

Η ήρα της υπόθεσης είναι η μικρότερη μερίδα που έλαμψε όμως. Αυτοί που έφτασαν να γελάνε με τις παλαβομάρες του άρχοντα-Λυμπέρη και δεν έβλεπαν ούτε τα βουλιάγματα, ούτε τις μικρότερες κολώνες και τι να κάνει μωρέ ένα αγκύριο και το ξεσκάρωμα το καλό γίνεται με το σουβλί έτσι δεν είναι; Δεν είναι απλώς συνδιασμός των δύο παραπάνω μεριδών αλλά ακόμη πιο βαθύ. Δούλοι μέχρι το μεδούλι.

-

Καθίστε να δούμε πως θα συμπεριφερθούν οι νέοι-παλιοί διευθυντάδες-αρχόντοι. Κανείς και τίποτα δεν εγγυάται ότι η παραγωγή θα ξαναγίνει όπως επί S&B και η ψεύτικη αξιολόγηση του Λυμπέρη θα σταματήσει και θα αποκατασταθούν οι μισθοί.

Χωνέψτε το επίσης, Κυριακοπουλαίοι-Ηλιοπουλαίοι δεν ξέρουν που πέφτει η Ιτέα τα τελευταία 30 χρόνια.