Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Περισσότερα κατοικίδια απέκτησαν οι Έλληνες στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης

Σύμφωνα με online έρευνα του keeppet.gr, της πλατφόρμας που ενώνει τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων με φιλόζωους που προσφέρουν υπηρεσίες φιλοξενίας.
Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων στην Ελλάδα είναι στην πλειοψηφία τους από 26 ως 55 ετών και έχουν αποκτήσει το κατοικίδιό τους μέσα στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, καθώς οι περισσότεροι (63%) δηλώνουν ότι το έχουν έως 7 χρόνια, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε online η ομάδα του Keeppet,
AdTech Ad
H ίδια έρευνα έδειξε ότι το 64% των ιδιοκτητών κατοικίδιων ξοδεύουν έως 50 ευρώ τον μήνα για τα ζωάκια τους, ενώ ένα 20% βάζει το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη ξοδεύοντας έως 80 ευρώ μηνιαίως. Όσο για το κατοικίδιο που κερδίζει τις προτιμήσεις; Το 85% των ερωτηθέντων απάντησε ότι έχει σκύλο. Οι γάτες ακολουθούν με 38% - πολλοί έχουν και τα δύο. Το 11% έχει κάποιο πτηνό και το 15% έχει κουνέλι, ερπετό ή ψάρι.
Η βόλτα του σκύλου φαίνεται να παιδεύει αρκετούς ιδιοκτήτες, αφού στην ερώτηση του Keeppet «Ποια νέα υπηρεσία θέλετε να προσθέσουμε στην πλατφόρμα εκτός από τη φιλοξενία;» οι περισσότεροι έδωσαν την ψήφο τους στο dog walking (34%).
Μεγαλύτερη ζήτηση αναμένεται ωστόσο φέτος το καλοκαίρι στις σπιτικές φιλοξενίες που προσφέρουν οι keepers μέσω του Keeppet, καθώς ήδη σε σύγκριση με την περσινή άνοιξη καταγράφεται τριπλάσια αύξηση στις κρατήσεις που κάνουν οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων με την Αττική να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό φιλοξενιών.
Η πλατφόρμα Keeppet (www.keeppet.gr) ενώνει τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων με φιλόζωους που προσφέρουν υπηρεσίες φιλοξενίας των κατοικίδιων στο σπίτι τους. Μέσα σε ενάμισι χρόνο λειτουργίας η υπηρεσία Keeppet έχει ήδη προσφέρει περισσότερες από 6800 νύχτες φιλοξενίας σε κατοικίδια ζώα όπως σκύλους, γάτες, παπαγάλους, κουνέλια και ινδικά χοιρίδια! Ήδη, στην πλατφόρμα έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 950 keepers σε όλη την Ελλάδα, δηλαδή φιλόζωοι ιδιώτες που φιλοξενούν τα κατοικίδια στο σπίτι τους και τα φροντίζουν όσο λείπει ο ιδιοκτήτης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: