"Η αίσθησή μου είναι ότι το κλίμα για την Ελλάδα έχει αρχίσει ήδη να αλλάζει στο εξωτερικό και το έδαφος είναι και πάλι πρόσφορο για επενδύσεις», ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, επαναλαμβάνοντας ότι κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, διαπίστωσε θετικό κλίμα από την πλευρά τον επενδυτικών κεφαλαίων"
«Η αίσθησή μου είναι ότι το κλίμα για την Ελλάδα έχει αρχίσει ήδη να αλλάζει στο εξωτερικό και το έδαφος είναι και πάλι πρόσφορο για επενδύσεις», ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, επαναλαμβάνοντας ότι κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, διαπίστωσε θετικό κλίμα από την πλευρά τον επενδυτικών κεφαλαίων.
Όπως είπε ο υπουργός μιλώντας στην εκδήλωση για το νέο έτος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου: «πιστεύω ακράδαντα πως η συνεργασία των δύο κρατών που σήμερα επεκτείνεται και σε ζητήματα που περιλαμβάνουν την ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων, την ενέργεια, τη διαφάνεια του χρηματοπιστωτικού συστήματος και την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων, μπορεί να προσελκύσει το αμερικανικό επενδυτικό ενδιαφέρον σε τομείς όπως η ναυτιλία, οι τράπεζες, η ενέργεια και το φάρμακο».
Ο κ. Παπαδημητρίου σχολίασε ότι συμμερίζεται την αισιοδοξία του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, για το μέλλον των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, ο οποίος με την ευκαιρία της ορκωμοσίας του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τράμπ, δήλωσε πως «υπάρχει δυναμική και ισχυρή δέσμευση και από τα δύο κόμματα, το Ρεπουμπλικανικό και το Δημοκρατικό στη συμμαχία με την Ελλάδα, καθώς και ισχυρή σχέση μεταξύ των δύο λαών».
Επανέλαβε την εκτίμησή του την οποία αποκόμισε από την πρόσφατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, ότι το κλίμα από την πλευρά των επενδυτικών κεφαλαίων ήταν θετικό. «Η αίσθησή μου είναι ότι το κλίμα για την Ελλάδα έχει ήδη αρχίσει να αλλάζει στο εξωτερικό και το έδαφος είναι και πάλι πρόσφορο για επενδύσεις» σημείωσε ο κ. Παπαδημητρίου.
Στη συνέχεια ο υπουργός αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, όπως η γεωστρατηγική της θέση ως διακομετακομιστικού και ενεργειακού δίαυλου μεταξύ Ασίας και Ευρώπης, το σημαντικό περιθώριο τουριστικής αξιοποίησης του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς, το εξαιρετικά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, παράγοντες που σε συνδυασμό με την πολιτική σταθερότητα την καθιστούν, παρόλη την οικονομική κρίση, ιδιαίτερα ελκυστικό προορισμό για τους ξένους επενδυτές.
Σε αυτό συμβάλλουν, όπως είπε, και οι διευκολύνσεις για ίδρυση εταιρείας στην Ελλάδα που προσφέρονται μέσα από το νέο αναπτυξιακό νόμο, καθώς και το πρόγραμμα χορήγησης αδειών διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών και σε μέλη των οικογενειών τους, που προβαίνουν σε αγορά ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα, η αξία της οποίας υπερβαίνει τις 250.000 ευρώ.
1 σχόλιο:
Βέβαια από ευρωπαϊκή χώρα μας θεωρούν αφρικανική με τα σούργελα, που κυβερνάνε, όπως ο ξενόφερτος Υπουργός, που μέχρι σήμερα μόνο ανόητες δηλώσεις κάνει.
Δημοσίευση σχολίου