Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Ποιοι κρύβονται πίσω από την δραχμή;


Αποτέλεσμα εικόνας για δραχμη ευρω

Η Ελλάδα είναι σε ραγδαία αποβιομηχάνιση και η προοπτική της οποιαδήποτε ανάπτυξης, με τη βιομηχανία ως ατμομηχανή της οικονομίας, (που έλεγαν παλαιά στον ΣΕΒ) είναι μύθος. Το γνωρίζουν και οι ίδιοι που τον ψελλίζουν.

Αυτό που αποκαλούμε βιομηχανία στον τόπο μας είναι ομάδες από υπολειτουργούσες εργοστασιακές εγκαταστάσεις χωρίς προοπτική, χωρίς μέλλον και χωρίς ελάχιστα σχέδια εκσυγχρονισμού ή επενδυτικών συνεργασιών με ξένο κεφάλαιο. 

Επενδυτής δεν έρχεται στην Ελλάδα για τα επόμενα 15-20 χρόνια. Το ξέρουν πολύ καλά και οι εγχώριοι επιχειρηματίες. Όλα τα άλλα που ακούγονται είναι ασύστολα ψεύδη. 

Η εξαίρεση 50-60 μεταποιητικών εγκαταστάσεων που μπορεί να χαρακτηρίζεται επίπεδο βιομηχανίας δεν γεφυρώνει πλατφόρμα ούτε για βιομηχανική ανάκαμψη. Οι λόγοι είναι τραγικοί. 

Οι επιχειρηματίες της βιομηχανίας δεν έχουν κεφάλαια. Και όσοι έχουν δεν τα διαθέτουν και δεν θα τα διαθέσουν για επενδύσεις

Και αν βρουν ξένους κεφαλαιούχους να συνεργαστούν θα επενδύσουν εκτός Ελλάδος ανασταίνοντας δραστηριότητες (τις έχουν σκόπιμα σε ύπνωση) στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία, στο Βελιγράδι, στην Κύπρο, στο Λουξεβούργο και στην Μέση Ανατολή. 

Από το 2010 και μετά η Ελλάδα, μεταποιητικά, εντάσσεται στις υποανάπτυκτες χώρες μικρής βιοτεχνίας και εργαστηρίων σε ποσοστό 98%. Έτσι διαπιστώνουν όλες οι έρευνες των δικών τους Επιμελητηρίων τους.

Τι σημαίνει αυτό για τον τόπο, ανάμεσα σε πάρα πολλά που δείχνουν την κατάντια μας και ως Βαλκανική χώρα; 

Ότι διαμορφώνεται μια νέα (τεραστίων διαστάσεων) αγορά ακινήτων από ιδιωτικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις προσφερόμενες για πώληση (είτε τις διεκδικούν οι Τράπεζες είτε όχι) έναντι αστείου τιμήματος. Γελοίου δε όταν πωληθούν σε δραχμές. 

Και είναι σημαντικό αυτό γιατί το 80-85% των προς πώληση βιομηχανικών εγκαταστάσεων βρίσκονται (τόσο σε Αττική και Θεσσαλονίκη όσο και στην περιφέρεια) σε περιοχές που οι κτηματομεσίτες αποκαλούν "ψαχνό ή λουκούμι"

Όποτε το λαϊκό παζάρι (αγοράς με δραχμές) βιομηχανικών οικοπέδων, βιομηχανικών κτιρίων αλλά και βιομηχανικών βοηθητικών χώρων (χτισμένων σε ακόμη πιο ενδιαφέρουσες τοποθεσίες) γίνεται ελκυστικό για εξαγορές και στους ίδιους τους ιδιοκτήτες μέσω (νομίμων ή όχι) καταθέσεων τους σε ευρώ εκτός Ελλάδος...

Βρίσκουμε λοιπόν τις πρώτες ομάδες του "πληθυσμού" των δραχμολάγνων στον χώρο επιχειρηματιών που αναζητούν ευκαιρίες να ξαναγοράσουν τις εκτάσεις τους (όχι τις επιχειρήσεις τους) με δραχμές και ίσως να τις μοσχοπουλήσουν στη συνέχεια (αν χρειασθεί) για τουριστικές εγκαταστάσεις. 

Συζήτηση για κέρδη με δραχμές αναπτύσσεται, από δραχμολάγνους, και στον ξενοδοχειακό τομέα. 

Από επιχειρηματίες που θα αδράξουν την ευκαιρία της δραχμής για να πουλήσουν ή να αγοράσουν τουριστικές εκτάσεις τις οποίες ήδη εκμεταλλεύονται...

Στο "κόλπο" της δραχμής και οι τζογαδόροι της δήθεν αξιοποίησης του υπεδάφους και των δήθεν αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ελλάδας. 

Δήθεν όσο οι τιμές στην διεθνή αγορά δεν κατατάσσουν (και δεν θα κατατάξουν) τα μικρά ελληνικά αποθέματα στα εκμεταλλεύσιμα από πλευράς τιμής.

Πρόκειται και εδώ για τους τζογαδόρους που εκμεταλλεύονται τα στοιχεία ερευνών και τα αποτελέσματα τους, ως μεσάζοντες Εταιριών που (για κάποιους λόγους) θέλουν να πιάσουν ερευνητική θέση και στην Ελλάδα. 

Σε μια Ελλάδα της δραχμής, με κλειστά σύνορα,  είναι απίθανο το παιχνίδι που θα στήσουν κυβέρνηση και μεσάζοντες των ερευνών πετρελαίου. Ρωτείστε και τους Κύπριους τι τράβηξαν να τους κάνουν στην άκρη.

Στον εγχώριο "πληθυσμό" δραχμολάγνων ας αναζητήσουμε και αυτούς που θα κάνουν περιουσίες με δραχμές αγοράζοντας σπίτια, πολυκατοικίες, οικόπεδα, εκτάσεις, χωράφια, και από εμπορικά καταστήματα στο Κέντρο Αθήνας και Θεσσαλονίκης μέχρι ολόκληρους πεζόδρομους...

Το μεγάλο πάρτι όμως με τη δραχμή θα στηθεί από το εγχώριο λαθρεμπόριο. Το πάσης φύσεως λαθρεμπόριο. 

Ειδικά στο λαθρεμπόριο καυσίμων όπου οι λαθρέμποροι πετρελαίου τα πάνε ακόμη καλύτερα επί ΣΥΡΙΖΑ από ό,τι με τους παλιούς. 

Το λαθρεμπόριο, με τη δραχμή, θα χτίσει νέα τάξη κεφαλαιούχων στην Ελλάδα. Στην κορυφή τα καύσιμα. Οι λαθρέμποροι καυσίμων με τεράστια κεφάλαια, σε ευρώ, και με τις ανάγκες που θα έχει η Ελλάδα όπως και κάθε χώρα (ακόμη και η Βολιβία) σε φθηνά καύσιμα μέχρι συμβάσεις... θα υπογράφουν με την κυβέρνηση της δραχμής στη Βενεζουέλα των Βαλκανίων. 

Ο παραπάνω παράδεισος των δραχμολάγων είναι μόνο όσα οι ίδιοι αποκαλούν " ορατά συμφέροντα". Αυτά δηλαδή που θα βλέπουμε εμείς όταν, με δραχμή στην τσέπη, θα τρώμε σκουπίδια και για πρωινό. Υπάρχουν όμως και άλλα συμφέροντα με το παιχνίδι της δραχμής. Πολιτικά και οικονομικά που προκαλούν εμετό. Γι' αυτό και επιμένουμε. Οι αριστεροί της δραχμής δεν ψάχνουν δραμολάγνους για πελάτες στις εκλογές. Ξέρουν που και τι ψάχνουν... 


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΩ Η ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΟ 2040 ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ,ΜΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ 300 ΕΥΡΩ.ΜΕ 45Ο.ΟΟΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ,ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ,ΜΕ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ,ΚΛΠ.ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ.ΜΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ.
ΤΙ ΤΡΩΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΚΑΡΤΕΡΙΑ,ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ;

Ανώνυμος είπε...

παντεσπάνι τρώμε μεγάλε, η καλύτερα νέκταρ και αμβροσία. διάβασε και προβληματισου να αποκτησεις δικη σου αποψη. βρηκαμε ενα μεσο να βοηθαει λιγο στο φιλτρρισμα του χαους της παραπληροφορησης και σας εχει τσουξει τοσο πολυ που ψαχνετε να πειτε.

γράφει κάτω αριστερά η κεντρική σελίδα.

Τα θέματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η «Καρτερία» δεν υιοθετεί κατ’ ανάγκη και καθ’ οιονδήποτε τρόπο όλες αυτές τις απόψεις, αλλά τις δημοσιεύει χάριν της πολυφωνίας που είναι απαραίτητη για την λειτουργία του διαλόγου.


και γράφει στο τλεος του συγκεκριμένου κεινέου Γιώργος Κράλογλου.

τοσο πολυ σε έχει τσούξει η καρτερια. να πεις μεσα στην μανια σου και ας ειναι και βλακειες. ή δεν ξέρεις να διαβάζεις, τοτε πώς γράφεις; ,

οχι δεκα αλλά χιλια μπραβο τους.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΕ,ΝΑΙ,ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ.