Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έκρινε ότι η έρευνα για την επιβολή τους θα πρέπει να μπει στο αρχείο, ενώ αποφασίστηκε και η μετακίνηση του εισαγγελικού λειτουργού που τη χειρίστηκε.
Το τέλος της έρευνας για τα capital controls και την επιβολή τους τον Ιούνιο του 2015 έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η οποία μέσα σε μερικούς μήνες εξέτασης, έκρινε ότι δεν τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις. Εντύπωση πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι αμέσως μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, η οποία ερευνήθηκε αρχικά κάτω από άκρα μυστικότητα, αλλά στη συνέχεια διέρρευσε στον Τύπο, ο εισαγγελέας που τη χειρίστηκε, Γιώργος Πέτρος, απομακρύνθηκε από το πόστο του.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έκρινε πως η προκαταρκτική εξέταση θα πρέπει να μπει στο αρχείο, με το σκεπτικό ότι δεν προέκυψαν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Στο πλαίσιο της έρευνας κατέθεσαν γνώστες οικονομικών θεμάτων για ζητήματα που αφορούν στα capital controls και στην επιβολή τους το καλοκαίρι του 2015, ενώ συγκεντρώθηκαν και σχετικά έγγραφα.
Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν πως ο εισαγγελικός λειτουργός, Γιώργος Πέτρος, που χειρίστηκε την όλη έρευνα, και είχε "χρεωθεί" κι άλλες σημαντικές δικογραφίες, μεταξύ των οποίων και εκείνη των εισπρακτκών εταιριών, μετακινήθηκε από τη θέση του στο ανακριτικό τμήμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και πλέον βρίσκεται στο τμήμα αρχειοθέτησης...
Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα ξεκίνησε όταν δεκάδες πολίτες ήρθαν σε επικοινωνία με τις εισαγγελικές αρχές, υποστηρίζοντας ότι αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα βιοπορισμού εξαιτίας της επιβολής των capital controls. Οι καταγγελίες, κυρίως ανθρώπων τρίτης ηλικίας οι οποίοι δεν μπορούσαν να λάβουν από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τα απαραίτητα χρήματα προκειμένου να πληρώσουν τα φάρμακά τους, οδήγησε την Εισαγγελία σε μία έρευνα η οποία όπως φαίνεται... "φρέναρε", λίγο μετά τη δημοσιοποίησή της τον περασμένο Οκτώβριο στην εφημερίδα "Αγορά".
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου