Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

ΣΟΚάρουν τα χρηματικά ποσά που έπαιρναν υπουργοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από την Novartis - Δείτε τα νούμερα

Novartis
Ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις με πολιτικό απόηχο θα προκαλέσει στη χώρα μας το πόρισμα των δικαστικών αρχών των ΗΠΑ για το σκάνδαλο της Novartis,

καταγράφοντας καρέ-καρέ τις αθέμιτες πρακτικές της φαρμακοβιομηχανίας με δωροδοκίες και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι για την άνοδο των πωλήσεών της στα φάρμακα. 
Δεκάδες μάρτυρες φέρονται να έχουν προσκομίσει έγγραφα και οπτικοακουστικό υλικό, δρομολογώντας την άσκηση ποινικών διώξεων. Τα στοιχεία από την έρευνα της αμερικάνικης Δικαιοσύνης, η οποία διήρκεσε δύο χρόνια, περιλαμβάνονται στο πόρισμα-«φωτιά» που αναμένουν τις επόμενες ημέρες οι Έλληνες εισαγγελείς προκειμένου να ξετυλίξουν το μίτο της διαφθοράς στην αγορά των φαρμάκων. 
Πολιτικά πρόσωπα -ακόμη και πρώην πρωθυπουργό- φαίνεται ότι αγγίζει το σκάνδαλο της Novartis, η κυριαρχία της οποίας στη φαρμακευτική αγορά φέρεται να συνδέεται με δωροδοκίες γιατρών, διευθυντικών στελεχών νοσοκομείων, αλλά και κρατικών αξιωματούχων. 
Οι Έλληνες εισαγγελείς διαφθοράς, οι οποίοι έχουν ήδη ενημερωθεί ατύπως για την πορεία των ερευνών στις ΗΠΑ, αναμένουν -μετά το αίτημα δικαστικής συνδρομής που έχουν αποστείλει τα στοιχεία των Αμερικανών τα οποία, εκτιμάται, πως θα τους λύσουν τα χέρια για να προχωρήσουν στις δικές τους κινήσεις. Και αυτό γιατί, όπως χαρακτηριστικά λένε δικαστικές πηγές, τα στοιχεία αυτά είναι πολλά και σημαντικά. Δεκάδες μάρτυρες φέρονται να έχουν προσκομίσει έγγραφα και οπτικοακουστικό υλικό, Πολιτικά πρόσωπα ακόμη και πρώην πρωθυπουργό φαίνεται ότι αγγίζει το σκάνδαλο της Novartisδρομολογώντας την άσκηση ποινικών διώξεων. 
Τα δύο πρώην στελέχη της Novartis, που έσπασαν τη σιωπή τους καταγγέλλοντας στις ΗΠΑ παράνομες πρακτικές της φαρμακοβιομηχανίας, άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου, καθώς υπάρχουν και άλλοι εργαζόμενοι στην εταιρεία που φαίνονται διατεθειμένοι να μιλήσουν. 
Στο μικροσκόπιο πολιτικοί και ΜΜΕ
Το σκάνδαλο, που προσομοιάζεται με εκείνο των μιζών της Siemens, λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη έκταση, καθώς -σύμφωνα με διάφορα ΜΜΕ- πακτωλός χρημάτων δινόταν από την φαρμακευτική εταιρεία σε συγκεκριμένα ΜΜΕ, εκδότες και δημοσιογράφους. 
Στο κάδρο μπαίνουν 7 πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ αυτών και πρώην πρωθυπουργός της περιόδου από τις υπηρεσιακές κυβερνήσεις μέχρι και τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. 
Κατά πληροφορίες, φέρεται να δόθηκαν περί τα 25 εκατ. ευρώ σε κάθε ένα από τα προαναφερόμενα ανώτατα στελέχη κυβερνήσεων από την εταιρεία για διευκόλυνση των συμφερόντων της.
(Με πληροφορίες από το zougla.gr) http://www.periodista.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: