Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΊ ΒΩΞΙΤΕΣ... Σε τεντωμένο σκοινί οι σχέσεις διοίκησης – σωματείου





Συνεχίζεται με νέα επεισόδια η κόντρα διοίκησης – σωματείου στο μεταλλείου της ΕΛΜΙΝ (πρώην Ευρωπαϊκοί Βωξίτες;). Και ενώ από την πλευρά της διοίκησης δεν υπάρχει κάποια πληροφόρηση για τα τεκταινόμενα, από το σωματείο υπάρχει ακόμη μία “καταγγελία” για απειλές και εκβιασμούς εργαζομένων (αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση).
Όπως αναφέρουν εργαζόμενοι, μέλη του σωματείου εργαζομένων «εργοταξιακό», μετά την τελευταία ανακοίνωσή τους που αφορούσε κυρίως στις υποχρεωτικές άδειες αλλά και στα μελλοντικά σχέδια των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη μεταλλεία στην ευρύτερη περιοχή, η διοίκηση κάλεσε συνάντηση στην οποία ουσιαστικά τους επιτέθηκε με “εκφράσεις λιμανιού” και χωρίς διάθεση διαλόγου. Επιπλέον, από τις ίδιες πηγές, καταγγέλεται για ακόμη μία φορά η πρακτική απόσπασης υπογραφών κατά του σωματείου από εργαζομένους που δεν ανήκουν σε αυτό, υποβάλλοντάς τους σε έναν άτυπο “εκβιασμό” μέσα στο γενικότερο κλίμα της κρίσης και της ανεργίας των τελευταίων ετών.
Επιπλέον, καταγγέλονται για ακόμη μία φορά οι συνθήκες εργασίας τόσο σε θέματα ασφάλειας όσο και οργάνωσης της εργασίας, με το δεύτερο να στοιχίζει και μία θέση εργασίας σε συμβασιούχο μηχανικό. Όσο για τα θέματα ασφάλειας, πέρα από τα συνηθισμένα πλέον για την κατάσταση εντός στοών, και λόγω του χιονιού στα πιο υψηλά σημεία, υπάρχουν αναφορές ότι οι μεταφορές προσωπικού και υλικών, πολλές φορές επικύνδινων, γίνονται χωρίς τις απαιτούμενες συνθήκες.
Και ενώ αυτά εκτυλίσσονται στα εσωτερικά της εταιρείας, ακόμη ένα μέτωπο διατηρείται ανοικτό, αυτό με τις άλλες εταιρείες του κλάδου. Το πλέον πρόσφατο περιστατικό αναφέρεται σε κλείσιμο, ουσιαστικά από την “ΕΛΜΙΝ” (ή Ε.Β.), στοάς της “Δελφοί – Δίστομο” αφού η πρώτη δεν επέτρεψε τη διέλευση, από επιφανειακή έκταση που έχει μισθωμένη, της δεύτερης η οποία κατέχει στοά με είσοδο στην παραπάνω έκταση.
Για όλα αυτά μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση από καμία εταιρέια ούτε υπάρχει κάποια πληροφόρηση για κάτι τέτοιο, σε αντίθεση με το σωματείο εργαζομένων το οποίο αναμένεται να εκδόσει ανακοίνωση μέσα στις επόμενες ημέρες.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΓΙΑ ΕΞΥΒΡΙΣΗ..ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ..
ΜΑΛΛΟΝ.. ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙ...

Ανώνυμος είπε...

Τι να κάνουν οι εργαζόμενοι που φοβούνται μην απολυθούν από τον Τραμπουκο που τους αποκαλεί Που...δες.....
Πλέον αυτός ο άνθρωπος θέλει να δημιουργήσει προβλήματα σε όλες της εταιρείες του νομού!! Και όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν πρόβλημα!!