Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

ΟΙ ΔΕΛΦΟΙ ΧΩΡΙΣ ΤΡΑΠΕΖΑ

(αλλιώς: της Ανακεφαλαιοποίησης το κιγκλίδωμα)

Η είδηση για το κλείσιμο του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Δελφών "έσκασε" μέσα στις γιορτές. Δεν γνωρίζω αν ο Βουλευτής μας και ο Δήμαρχος είχαν γνώση, αν ενημερώθηκαν κι αυτοί πρόσφατα ή αν τελούν σε άγνοια.


Το σοβαρό ζήτημα είναι πως δεν μπορεί να κλείσει η μοναδική τράπεζα που υπάρχει στους Δελφούς. Οι λόγοι είναι αυτονόητοι και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αναλύσεις. Υπάρχουν επιχειρήσεις που εξυπηρετούνται, υπάρχουν τουρίστες απ' όλον τον κόσμο που χρειάζονται συνάλλαγμα, υπάρχουν υπερήλικες που δεν μπορούν να "επικοινωνήσουν" με τα ΑΤΜ ούτε να κάνουν web banking, κλπ, κλπ.

Η μόνη τράπεζα που υπάρχει πρέπει να παραμείνει ανοιχτή. Δεν είναι θέμα βιωσιμότητας για την τράπεζα που έχει απορροφήσει δισεκατομμύρια ενίσχυσης απο τα κρατικά ταμεία για να ανταπεξέλθει της κρίσης (τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών), είναι θέμα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ και γι αυτό οι ευθύνες όλων είναι βαρύτατες.
Αναμένουμε απο τις κορυφές του Νομού και του Δήμου να αναλάβουν δράση γιατί χρόνος δεν υπάρχει (τέλος στο τέλος Ιανουαρίου). Το αν η υπόθεση έχει αίσιο τέλος θα τους προσμετρηθεί όπως επίσης θα τους προσμετρηθεί και η αποτυχία.
Yannis Christopoulos


Μου αρέσει!Δείτε περισσότε

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κε Χριστόπουλε χρόνια πολλά και καλή χρονιά.
Έχετε απόλυτο δίκιο σε όλα αλλά…… . Όλοι γνωρίζουμε ότι η πραγματικότητα μετράει και όχι το ορθό βάση λογικής. Στην πραγματικότητα, κατά πλειοψηφία η Ελλάδα έχει δεχτεί τα της Ανακεφαλαιοποίησης το κιγκλίδωμα σαν υποχρέωσή μας προς τις τράπεζες για να μην πτωχεύσουν και δήθεν καταστραφούμε και όχι σαν χάρη της Ελληνικής κοινωνίας προς τις τράπεζες για να υπάρχουν και να παίζουν τον ρόλο τους στην στήριξη της οικονομίας. Άρα δεν μας χρωστάνε καμία χάρη.

Το ότι οι τράπεζες από το 2009 και μετά έχουν συμπεριφερθεί σαν αληταράδες και αυτή την αλητεία την στήριξαν αυτοί που έβαλαν την Ελλάδα σε αυτή την αθλιότητα και έχουν το θράσος σήμερα να μιλάνε ακόμα.Μετά το 2010 άρπαζαν λεφτά από έναν ρημαγμένο λαό για να μην ζημιωθούν οι μεγαλομέτοχοί τους από τις τρύπες που άνοιξε η επιχειρηματική τους ανικανότητα στα Βαλκάνια και την Τουρκία ενώ τα μεγαλοστελέχη τους μοίραζαν μεταξύ τους τεράστια μπόνους. Τους άθλιους πολιτικούς που επέτρεψαν όλα αυτά, οταν είχαν το δικαίωμα, τι έχεις πει να τους κάνουμε σήμερα που θέλουν να ξαναπάρουν την εξουσία;
Οι τράπεζες από το 2010 δεν προσφέρουν τίποτα στην Ελληνική Οικονομία, δεν δίνουν δάνεια σε κανέναν εκτός από τους διαπλεκόμενους δικούς τους μεγαλοκαρχαρίες που απ’ αρχής ξέρουν όλοι ότι θα τα φάνε και θα τα φορτώσουν και πάλι στις πλάτες μας. Κανένας τους δεν έχει μπει φυλακή, σε κανέναν δεν έχει κατασχεθεί η περιουσία που έκανε όταν έπαιρνε μπόνους από την τράπεζα και λάδια από τον καρχαρία για τα δάνεια αυτά. Η Ελληνική οικονομία πληρώνει νταβαντζιλίκια ακόμα και με την σημερινή κυβέρνηση όπως υπέρογκα ποσοστά στις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα που η κυβέρνηση τις καθιστά υποχρεωτικές !! Αυτό δεν σε ενοχλεί;; Λες να σταυρώσουμε τον Δήμαρχο ή τον Βουλευτή γιατί δεν επιβάλλονται στην τράπεζα να κάνει κοινωνική πολιτική στους Δελφούς ;;
Να το διευκρινίσω αν σου ξεφεύγει. Δεν υπάρχει κρατική τράπεζα !! Τις πληρώσαμε αλλά δεν τις αγοράσαμε σαν λαός. Έχουμε συμπεριφερθεί τόσο ηλίθια με όσα έχουμε δεχτεί να γίνονται στο όνομά μας που χρωστάμε χάρη στους βιαστές μας αλλά κατά τα άλλα δεν μας αρέσει. Κατά τα τυπικά αυτοί είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις και στους ιδιώτες δεν μπορεί κανένας να επιβάλει πού θα νοίξουν και που θα κλείσουν μαγαζιά. Μην επιτρέπεις στο πολύ μεγάλο δίκιο που κατά βάθος έχεις να γίνεται μικροπολιτική του κώλου, ζητώντας ρέστα από τον βουλευτή και τον δήμαρχο γιατί θα σου το πάνε ότι τελικά φταίει ο βουλευτής (το έχουμε δει το έργο στο νοσοκομείο) και καταλήγουμε να το παίζουν επαναστάτες τα ρεμάλια που ρήμαξαν την χώρα και τον τόπο μας. Και εμείς σαν λαός να περιμένουμε να ζήσουμε από την ελεημοσύνη και την ζητιανιά απο τις τράπεζες.

Αυτό που μπορείς να κοιτάξεις και να προβληματιστείς είναι, πώς καταφέραμε σαν τόπος, με συνεργούς τους Δελφιώτες και τους Αμφισσιώτες , να περνάνε τόσες χιλιάδες ξένοι κάθε χρόνο από τους Δελφούς και να φεύγουν όλο και συντομότερα εντός της ίδιας ημέρας, σε σημείο να μην μπορεί ο τζίρος να στηρίξει ένα και μοναδικό κατάστημα τράπεζας. Την ίδια εποχή να μιλάει για τουριστική ανάπτυξη και η τελευταία γωνία της Ελλάδας και οι τράπεζες να ανοίγουν νέα καταστήματα εκεί !!! ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ. Γιατί αυτή μας η κατάντια; Ποιός φταίει μέχρι σήμερα;;; Τι κάνουμε σήμερα για να το αλλάξουμε αυτό για το οποίο φταίμε αποκλειστικά και μόνο εμείς που μένουμε εδώ;;; Αυτή είναι η ντροπή μας σαν ντόπιοι και με αυτό πρέπει να ασχοληθούμε πρώτα απ’ όλα. Είναι ντροπή να έχουμε βρεθεί να ζούμε στους παγκόσμιους ΔΕΛΦΟΥΣ και να κλαιγόμαστε να μας ζήσει η κοινωνική προσφορά της Τράπεζας που από χίλιες μεριές έχει αποδειχθεί χειρότερος αλήτης της αγοράς εδώ και πέντε χρόνια. Χάνουμε από όλες τις πάντες. Δεν μπορούμε να ζητάμε ρέστα από αναρμόδιους που δεν τους πέφτει κανένας λόγος και δεν έχουν κανένα δικαίωμα παρέμβασης χωρίς να αναλαμβάνουμε τις στοιχειώδεις ευθύνες που μας αναλογούν για την ίδια την δική μας κατάντια.

Καλή χρονιά καλά μυαλά σε όλους μας.