Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Όσο περισσότερο χρόνο περνάτε με τους γονείς σας, τόσο περισσότερο θα ζήσουν


Οι επιστήμονες το απέδειξαν: Όσο περισσότερο χρόνο περνάτε με τους γονείς σας, τόσο περισσότερο θα ζήσουν

Οι επιστήμονες συχνά μας ενθαρρύνουν με τις καταπληκτικές και σημαντικές ανακαλύψεις τους. Για παράδειγμα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια πρόσφατα ανακάλυψαν πώς να παρατείνουν τις ζωές των γονιών μας και να τους κάνουν καλύτερους. Η συνταγή αποδείχθηκε ότι ήταν εξαιρετικά απλή.
Εμείς μοιραζόμαστε, τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας για να καταλάβετε γιατί οι αγαπημένοι μας χρειάζονται τόσο πολύ την προσοχή μας.
Αποδεικνύεται ότι η μοναξιά παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιτάχυνση της διαδικασίας γήρανσης και της συναφούς θνησιμότητας. Οι επιστήμονες παρατήρησαν την κατάσταση 1.600 ηλικιωμένων ατόμων με μέσο όρο ηλικίας τα 71 χρόνια. Παράγοντες όπως η υγεία και η κοινωνικοοικονομική κατάσταση δεν λήφθηκαν υπόψη. Μόνο η μοναξιά.
Ύστερα από περισσότερα από 6 χρόνια έρευνας, μόνο το 14% των ηλικιωμένων που είχαν συνεχής επισκέψεις από τους συγγενείς τους είχαν πεθάνει, σε σύγκριση με το 23% των συμμετεχόντων χωρίς οικογενειακούς επισκέπτες.
Όσο μεγαλώνουν οι άνθρωποι, δίνουν μεγαλύτερη σημασία στις σχέσεις με την οικογένειά τους. Την ίδια στιγμή, τα παιδιά και τα εγγόνια απαιτούν λιγότερη επικοινωνία με την παλαιότερη γενιά.
Σε γενικές γραμμές, οι ηλικιωμένοι είναι πιο ανεκτικοί στα μειονεκτήματα των φίλων και των συγγενών τους. Είναι πάντα έτοιμοι να μοιραστούν την εμπειρία και τη σοφία τους με τους νέους, καθώς και να πουν ποια πράγματα πραγματικά αξίζουν τα συναισθήματα και την προσπάθεια μας και ποια όχι.
Εμείς ζητάμε συμβουλές από τους γονείς και τους παππούδες μας, ρωτάμε συνταγές ή απλά χρειαζόμαστε τις αγκαλιές τους. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να θυμόμαστε πόσο χρόνο μας έχουν δώσει και εξακολουθούν να μας δίνουν και πόσο χρειάζονται τη φροντίδα και την προσοχή μας. Μόλις δύο ώρες την εβδομάδα, ένα μόνο τηλεφώνημα την ημέρα – θα αυξήσουν τις πιθανότητές του να ζησουν μια μακρά και ευτυχισμένη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: