Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Απόψεις για την πρόσληψη Γενικού Γραμματέα Δήμου Δελφών




   
  Με την ανακοίνωση της πρότασης Δημάρχου Δελφών στα Μ.Μ.Ε , ότι για την κατάληψη της θέσης του Γενικού Γραμματέα του Δήμου προτάσσει  δημοτικό σύμβουλο που παραιτείται για την αναλάβει τα  καθήκοντα του  Γενικού Γραμματέα ,  διαπιστώνουμε ότι :
  1. Πολλές από τις προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Α.Παναγιωτόπουλου θυσιάζονται στο βωμό της ασυγκράτητης πλειοδοσίας-παροχολογίας.
  2.  Χαμηλώνει ερμητικά ο πήχης των προσδοκιών του ρόλου που θα διαδραματίσει η νέα δημοτική αρχή, καθότι δεν εξασφαλίζεται η απαιτούμενη τεχνογνωσία από ανθρώπους που δεν κατέχουν αυτοδιοικητική εμπειρία και γνώση σ’ ένα πολιτικό περιβάλλον που απαιτεί εξειδίκευση και άμεση παρέμβαση στα καθημερινά προβλήματα
  3.  Χαμηλώνει ερμητικά ο πήχης των προσδοκιών του ρόλου που θα διαδραματίσει η νέα δημοτική αρχή, καθότι δεν εξασφαλίζεται η απαιτούμενη τεχνογνωσία από ανθρώπους που δεν κατέχουν αυτοδιοικητική εμπειρία και γνώση σ’ ένα πολιτικό περιβάλλον που απαιτεί εξειδίκευση και άμεση παρέμβαση στα καθημερινά προβλήματα.
Η πρόταση σε επιτελικές θέσεις- δεύτερη στην ιεραρχική τάξη ανθρώπων , που καλούνται εξ΄αρχής να αναγιγνώσκουν τα βασικά νομοθετήματα της αυτοδιοικητικής νομοθεσίας και χωρίς επιστημονική κατάρτιση,  αποδεικνύει την έλλειψη αξιοκρατίας που πολύ μελάνι στις συνεντεύξεις χρησιμοποιήθηκε και  πολύς λόγος αναλώθηκε προεκλογικά.

Eπικρατεί ένα πολιτικό μετακλογικό «μούδιασμα» στους πολίτες ότι οι Δημοτικές Ενότητες είναι τελείως «ξεγυμνωμένες» από αιρετούς, σε σημείο που αποφεύγουν την επαφή με το δημότη , αφού δεν κατέχουν τα αντικείμενα που τους μεταβιβάστηκαν, αδυνατούν να επιλύσουν θέματα.



Κύριε Δήμαρχε,
Σας καλούμε εντός των αυξημένων αρμοδιοτήτων που διαδραματίζει ο Γενικός  Γραμματέας  ( προΐσταται αμέσως μετά τον δήμαρχο όλων των υπηρεσιών του δήμου και προσυπογράφει από το Δήμαρχο υπογραφόμενα έγγραφα. Είναι μετακλητός υπάλληλος. Η διοίκηση των υπηρεσιών του Δήμου ασκείται από τον γενικό Γραμματέα , στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων που του εκχωρεί ο Δήμαρχος με απόφαση του…..)  να επαναπροσδιορίσετε τις αδιέξοδες επιλογές σας που προδήλως  διαφαίνονται από την ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΣΑΣ και το προεκλογικό ξεφούσκωμα να πραγματοποιείται με ασυγκράτητη ταχύτητα.

     Εν αναμονή λοιπόν των επιλογών σας και της συνέπειας των ΛΟΓΩΝ σας.
                                                         


                               Ενεργοί πολίτες Δήμου Δελφών


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για ποιες αδιέξοδες επιλογές μιλάτε; Εκπληρώνει προεκλογικές υποσχέσεις, που είναι το παράλογο; Ενεργοί πολίτες έπρεπε να ήσασταν ενεργοί πριν τους ψηφίσετε!