Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ ΤΟΥ Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ…


Είναι σε όλους γνωστό το γνωμικό του αρχαίου Έλληνα ποιητή και κωμωδιογράφου Μένανδρου, που όπως το έγραψε τότε εκείνος, λέει: «το δις εξαμαρτείν τ’ αυτόν, ουκ ανδρός σοφού» που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει ότι «δεν είναι έξυπνος αυτός που επαναλαμβάνει τα λάθη του»…


Το γνωμικό αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει πανηγυρικά ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος φαίνεται να μην έβαλε μυαλό από το πρώτο πάθημά του, να ψηφίσει ο ίδιος και η κοινοβουλευτική του ομάδα το πρώτο άρθρο του πρώτου Μνημονίου, με αποτέλεσμα ο ελληνικός λαός να τον τιμωρήσει και να τον αφήσει εκτός Κοινοβουλίου από τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές.
Δεν γνωρίζω με ποιό αντίτιμο ο Γ. Καρατζαφέρης προέβη τότε σε εκείνη την πράξη, διότι όλα έχουν το τίμημά τους (ίσως ο Μάκης Βορίδης το γνωρίζει…), αλλά η δική μου εκτίμηση είναι ότι μάλλον «πούλησε φθηνά το τομάρι του», αφού στην ουσία διέλυσε ένα υγιές κόμμα και αμαύρωσε μια καλή κοινοβουλευτική παρουσία.
Αρκετοί λένε, ότι ήθελε να είναι μέσα στο «παιχνίδι εξουσίας», εποφθαλμιώντας μεγάλα οφέλη, μεταξύ των οποίων και αυτή την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας!!!
Αυτοί που τα λένε αυτά, συμπληρώνουν, ότι γι’αυτό το λόγο δεν τον ήθελε στη Ν.Δ. ο Κώστας Καραμανλής και απέφευγε με κάθε τρόπο τις δελεαστικές προσφορές του Γ. Καρατζαφέρη, ακόμη και όταν η κυβέρνησή του είχε μείνει με 151 βουλευτές και κινδύνευε μέρα με τη μέρα να χάσει την αυτοδυναμία και τη πρωθυπουργία.
Τώρα, ο Καρατζαφέρης, μετά το «επίτευγμα» του 2.7% που φαίνεται να πήρε στις ευρωεκλογές του περασμένου Μάη, θεωρήθηκε χρήσιμος και σωσίβιο από τους συμβούλους του Αντώνη Σαμαρά, στην προσπάθεια που κάνει η συγκυβέρνηση, τόσο να παραμείνει στην Εξουσία, όσο και να μην κινδυνέψει από τον απαιτούμενο αριθμό των 180 βουλευτών, για την επικείμενη εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας.
Έτσι, η θετική του στάση στη πρόταση-πρόσκληση να επιστρέψει στις τάξεις της Ν.Δ. την οποία όπως φαίνεται «μαγείρευε» πριν από το Φθινόπωρο του 2013 (δηλώσεις Καρατζαφέρη στη συνένευξη Τύπου στη ΔΕΘ του 2013, όπου σχεδόν εξυμνεί τον Αντ. Σαμαρά και τις απόψεις του), έχει τη σημασία της και την «αξία» της, αλλά και προδιαγράφει τον «πολιτικό θάνατο» του ιδίου, με την αποτυχία του εγχειρήματος δεδομένη, λόγω ελάχιστης διάρκειας «ζωής» που απομένει στη κυβέρνηση Σαμαρά.
Αυτό το δεύτερο και μεγαλύτερο πολιτικό ατόπημα που πρόκειται να διαπράξει και χωρίς να τον έχει νουθετήσει το πρώτο του ολίσθημα (συγγνώμη, που δεν γνωρίζω το νέο τίμημα, αλλά και πάλι, μάλλον ο Μ. Βορίδης θα το γνωρίζει, αφού κάνει τα «προξενιά»), είναι που τον κάνει να επιβεβαιώνει πανηγυρικά το προαναφερθέν γνωμικό του αρχαίου ποιητή Μένανδρου και να τον εκθέτει ανεπανόρθωτα στη συνείδηση του πολυβασανισμένου ελληνικού λαού, ο οποίος είναι βέβαιο ότι θα τον ταξινομήσει πλέον στο «πάνθεον» αυτών που ξεπούλησαν, εξαθλίωσαν και κατέστρεψαν την Ελλάδα, την Ιστορία της και το λαό της.
Η φθηνή και φθαρμένη από δεκαετίες, δικαιολογία, του κομμουνιστικού κινδύνου με τη μορφή του ΣΥΡΙΖΑ που επικαλείται ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, δεν πείθει κανέναν και κάνει ακόμη και μικρά παιδιά να γελάνε, όταν βλέπουν τί προξένησε στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και ΔΗΜΑΡ…
 Επομένως θεωρώ, ότι όλοι αυτοί που πίστεψαν τον Γ. Καρατζαφέρη, αλλά και ολόκληρος ο ελληνικός λαός, θα του εκφράσουν μέσω της κάλπης των επόμενων βουλευτικών εκλογών, που δεν θα αργήσουν, «τα ψυχρά τους συλλυπητήρια» και θα τον στείλουν στο πολιτικό γηροκομείο, να κάνει παρέα στον Φώτη Κουβέλη…
 ΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

γιωργακη.τα ψευτικα τα λογια τα μεγαλα,σου λεει τιποτα?