Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Ένα «Κωσταλέξι» στην Καλλιθέα Θύμα 77χρονης επί 8 χρόνια μια κοπέλα με αναπηρία





Μια απίστευτη ιστορία αποκαλύφθηκε στην Καλλιθέα, όπου 36χρονη ορφανή κοπέλα με αναπηρία ζούσε επί 8 χρόνια έναν εφιάλτη από τους ανθρώπους που είχαν αναλάβει να την περιθάλπουν και να τη φροντίζουν.

Η Μαρία Παπαδοπούλου έπεσε θύμα 77χρονης και 50χρονου συγγενή της οι οποίοι όχι μόνο φρόντισαν να της αποσπάσουν την περιουσία και τη σύνταξη που έπαιρνε αλλά μετέτρεψαν και τη ζωή της σε εφιάλτη.
Οι δράστες την κρατούσαν, όπως γράφει το Έθνος, δεμένη σε κρεβάτι στο μπαλκόνι φωταγωγού, χωρίς φαγητό και νερό, και με το σπασμένο πόδι της δεμένο σε ξύλο, ενώ η 36χρονη σάπιζε από τις κατακλίσεις.

Μάλιστα η Μαρία έχασε το πόδι της από τα βασανιστήρια που περνούσε.
Για να αποκαλυφθεί η τραγική ιστορία χρειάστηκε να επέμβουν οι γείτονες που ειδοποίησαν την υγειονομική υπηρεσία, η οποία έλεγξε την αλήθεια των καταγγελιών και στη συνέχεια επενέβη ο εισαγγελέας που άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού, σε βάρος της 77χρονης και του 50χρονου.

Ταυτόχρονα δόθηκε κατεπείγουσα παραγγελία για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης. Όπως διαπιστώθηκε -και είναι πλέον κάτω από έρευνα για το υπό ποιες συνθήκες έγινε, -το διαμέρισμα της 36χρονης πέρασε το 2008 στα χέρια της 77χρονης, ως δωρεά της κοπέλας η οποία κράτησε την επικαρπία.

 Το συμβόλαιο αναφέρει ότι το δώρισε «σε ένδειξη της προς αυτήν αγάπης και στοργής της, διότι –όπως δήλωσε- την περιποιείται και την προσέχει σαν μάνα της». Σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι η Μαρία «παραιτείται από κάθε δικαίωμά της να ανακαλέσει τη δωρεά αυτή για κάθε λόγο και αιτία, αναγνωρίζοντας πως γίνεται από ιδιαίτερο ηθικό καθήκον και από ευπρέπεια». «Θα ήθελα να γυρίσω σπίτι μου, αλλά φοβάμαι. Με χτύπαγαν. Δεν μου έδιναν νερό, για να μην κατουριέμαι και λερώνω συνέχεια. Δεν με αγαπάει. Θέλω άλλη γυναίκα να με προσέχει», λέει η Μαρία από το νοσοκομείο, όπου αναζητά συχνά την Ιωάννα, τη γειτόνισσα που την βοήθησε.

 Η ιστορία της είναι δραματική. Ο θάνατος της γιαγιάς της την οδήγησε σε απόπειρα αυτοκτονίας από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου, με συνέπεια να μείνει ανάπηρη. Η μητέρα της είχε αναθέσει στην 77χρονη να την προσέχει, όταν δούλευε και όταν πέθανε το 2006, η Μαρία έμεινε μόνη, εξαρτημένη αποκλειστικά από αυτή τη γυναίκα, η οποία μετακόμισε στο σπίτι της.

 Στο πλευρό της Μαρίας στο νοσοκομείο βρίσκεται η Ιωάννα, η γειτόνισσά της, η οποία δήλωσε: «Την ξέρω από μικρή. Ήταν ένα λιγομίλητο, ντροπαλό κορίτσι. Ήμασταν ήσυχοι, η κυρία, που συνέχισε να τη φροντίζει μετά από τον θάνατο της μητέρας της, έμοιαζε πολύ καλή.

Της μιλούσε όμορφα και την πρόσεχε, ερχόταν συχνά και κοινωνική λειτουργός. Ώσπου ξαφνικά έβγαλαν τη Μαρία με το κρεβάτι της στον φωταγωγό, χωρίς να μπορούμε να τη δούμε. Μπροστά είχαν κρεμάσει σεντόνια. Όταν τη ρωτήσαμε, μας είπε “με βγάλανε γιατί βρωμούσα”. Ό,τι ακολούθησε δεν περιγράφεται», λέει η γυναίκα μιλώντας στην εφημερίδα. Πηγή κειμένου και φωτογραφιών: Έθνος της Κυριακής

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: