Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

« ΩΡΑ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ »


Περιβάλλον είναι το φυσικό περιβάλλον το έδαφος, τα νερά, η ατμόσφαιρα. Υπάρχει και κοινωνικό βέβαια περιβάλλον, αλλά και πολιτιστικό.
Η προσπάθεια του ανθρώπου να ελέγξει σε μεγάλο βαθμό τη φύση είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός τεχνικού περιβάλλοντος με σκοπό τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του.
Όμως κατά τη διαδρομή αυτή λησμόνησε ότι λειτουργούσε καταστροφικά σε βάρος του, έκανε αλόγιστη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων με αποτέλεσμα να μολύνει διάφορους ορίζοντές του, όπως για παράδειγμα τους υδροφόρους με λύματα, έλαια κ.λ.π.
Το οικοσύστημα όπως αλλιώς ονομάζεται πρέπει να διατηρήσει τη χλωρίδα του, την πανίδα του τις φυσικές ισορροπίες τους. Έτσι, προσπάθειες ευαισθητοποίησης για την προστασία του αποκτούν στις μέρες μας όλο και περισσότερη σημασία.
Στο πλαίσιο αυτό προσαρμόζουν τα εργοστάσια τη βιομηχανική τους ανάπτυξη σε πιο οικολογικά συστήματα για να αποφύγουν την περαιτέρω ρύπανση και μόλυνση της ατμόσφαιρας.
Στον τομέα της καθαριότητας και εξοικονόμησης των διαθέσιμων πόρων του περιβάλλοντος, διαπιστώνεται πρόοδος τόσο μέσα από διάφορες διαδικασίες, όπως η ανακύκλωση αλλά και από τη συνειδητοποίηση όλων μας για μείωση των καταστροφικών και ασυλλόγιστων δράσεων (π.χ. μείωση εκπομπών ρυπογόνων καυσαερίων).
Κατ΄ επέκταση των όσων αναφέρθηκαν παραπάνω δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο να βλέπουμε κάδοι για μπάζα η τους «μπλε» κάδους ανακύκλωσης στις γειτονιές να είναι γεμάτοι, να βλέπουμε τον καθένα από εμάς με την ειδική σακούλα να τοποθετεί στον κάδο τα αντίστοιχα υλικά, συμβάλλοντας κατ΄ αυτό τον τρόπο στην εξοικονόμηση των αγαθών και στη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος.
Τα τελευταία χρόνια έλαβαν χώρα συντονισμένες προσπάθειες από διάφορες οργανώσεις, μέσω διαφημιστικών κυρίως καμπανιών, ώστε να γίνει συνείδηση όλων, η αποτελεσματική προσπάθεια για την εξοικονόμηση των πόρων που διαθέτει το περιβάλλον, ξεκινώντας από ατομικό επίπεδο και φτάνοντας σε συλλογικό.
Για καθαρότερες γειτονιές, πόλεις, σχολεία για να μεταδώσουμε προσδοκίες για ένα καλύτερο αύριο στις επερχόμενες γενιές, για το μέλλον του πλανήτη υιοθετούμε την αρχή καλύτερο περιβάλλον = καλύτερη υγεία, καθαρότερο περιβάλλον = περισσότερη ζωή στον πλανήτη. το άρθρο γράφτηκε από την: http://www.athinacontainers.gr/
Εν-ημερωμένος Πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: