Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Ο Δημήτρης Χορν στην τελευταία του συνέντευξη, μας ξεναγεί στη μαγική Αθήνα του '60 - VIDEO


Αισθαντικός και γήινος μαζί, ο Δημήτρης Χορν υπήρξε από τους πιο σημαντικούς αλλά και αγαπημένους ηθοποιούς της Ελλάδας. Με αφορμή τη συμπλήρωση 15 χρόνων από το θάνατό του, θυμόμαστε τις μαγικές στιγμές που μας χάρισε στον κινηματογράφο και το θέατρο, αλλά και την συναρπαστική ζωή του....
Ο Δημήτρης Χορν γεννήθηκε στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου στην οδό Σταδίου τον Μάρτιο του 1921.Ήταν το χρυσό παιδί της αστικής Αθήνας, αφού ήταν γιος του στρατιωτικού και θεατρικού συγγραφέα Παντελή Χορν, βαφτισιμιός της Κυβέλης και ένα παιδί γοητευτικό. Η καριέρα του εκτινάχθηκε αμέσως μετά την αποφοίτησή του από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Πρωταγωνίστησε στα σημαντικότερα έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, και θριάμβευση στον κινηματογράφο. Διατήρησε πάντα το απαράμιλλο στυλ του αστού, έγινε στενός φίλος πολιτικών και κυρίως του Κωνσταντίνου Καραμανλή, υπήρξε γόης και απασχόλησε με τις σχέσεις του. Πιο γνωστή και σχεδόν μυθιστορηματική ήταν η σχέση του με την Έλλη Λαμπέτη, με την οποία όμως δεν παντρεύτηκε ποτέ. Επτά χρόνια μετά το χωρισμό τους παντρεύτηκε με την Άννα Γουλανδρή.
Εκκεντρικός, με μοναδικό χιούμορ, κοσμοπολίτης, αυθεντικός, δεν δίστασε κάποια στιγμή μετά την παράσταση να βγει και να ζητήσει συγνώμη από το κοινό επειδή «έπαιξα άθλια». Όλη αυτή την μοναδική ιδιοσυγκρασία ανέδειξε στην περίφημη ραδιοφωνική εκπομπή «Ο Ταχυδρόμος Έφτασε», όπου διάβαζε φανταστικά γράμματα ακροατών σε κείμενα του Κώστα Πρετεντέρη.


http://attikanea.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: