Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Οι τελευταίες εξελίξεις για την S&B


Σε συζητήσεις με την Rhone Capital η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά
Την άρση της προσωρινής αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, καθώς και των προϊόντων δανεισμού με υποκείμενο τον τίτλο της εταιρείας, από σήμερα Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013, αποφάσισε το Χρηματιστήριο Αθηνών κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και σε συνέχεια διευκρινίσεων που παρέσχε η εταιρεία.
Ειδικότερα, η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα Δευτέρα σημειώνει πως η Rhone Capital IV L.P  είναι ο επενδυτής με τον οποίο βρίσκεται σε αποκλειστικές συζητήσεις ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος, μέλη της οικογένειας του και οι ελεγχόμενες από αυτούς εταιρείες με αντικείμενο την επίτευξη συμφωνίας, βάσει της οποίας η Delphi Luxembourg Holdings S.À R.L., ενεργώντας συντονισμένα με τους μετόχους θα προβεί στην υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση των μετοχών της S&B.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Rhοne αποτελεί διεθνή εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων με σημαντική επενδυτική εμπειρία σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων, δραστηριοποιούμενων μεταξύ άλλων, στην εξορυκτική και μεταλλευτική αγορά.
Με βάση τους υπό συζήτηση όρους, οι μετοχές των μετόχων (που κατέχονται άμεσα ή έμμεσα από αυτούς και αντιπροσωπεύουν συνολικά περίπου το 61% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας) δεν θα προσφερθούν στο πλαίσιο της υποχρεωτικής πρότασης, με την πρόθεση οι μέτοχοι να παραμείνουν μέτοχοι πλειοψηφίας. εφόσον μετά την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής πρότασης, αποκτηθεί ποσοστό μετοχών της εταιρείας που αντιπροσωπεύει τουλάχιστον 90% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας, θα ακολουθήσει άσκηση δικαιώματος εξαγοράς (squeeze-out) προκειμένου αμέσως μετά να ζητηθεί η διαγραφή της εταιρείας από το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Η έδρα της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά παραμένει στην Ελλάδα.
Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, εφόσον επιτευχθεί και καταρτισθεί η Συμφωνία, η Υποχρεωτική Πρόταση θα υποβληθεί με προσφερόμενο τίμημα σε μετρητά ποσού 5,80 ευρώ ανά μετοχή το οποίο υπερκαλύπτει κατά την ημερομηνία της παρούσας ανακοίνωσης (28.1.2013) τις απαιτήσεις του «ευλόγου και δικαίου» ανταλλάγματος. Εφόσον επιτευχθεί και καταρτισθεί η συμφωνία, η υποχρεωτική πρόταση θα υποβληθεί εντός των αμέσως επόμενων ημερών
Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται εκ νέου ότι οι αποκλειστικές συζητήσεις μεταξύ των Μετόχων και της Rhοne βρίσκονται σε εξέλιξη. Σε περίπτωση όμως που δεν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των μετόχων και της Rhοne εντός των αμέσως επομένων ημερών, θα ακολουθήσει αμέσως σχετική ανακοίνωση.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την εφαρμοστέα νομοθεσία μέχρι την έκδοση νέας ανακοίνωσης είτε περί υποβολής υποχρεωτικής πρότασης είτε μη επίτευξης συμφωνίας μεταξύ των μετόχων και της Rhοne, κανένα από τα ως άνω εμπλεκόμενα πρόσωπα δεν θα διενεργήσει, άμεσα ή έμμεσα, συναλλαγές επί μετοχών της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: