Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΙΤΕΑ: ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 2007 ΚΑΙ ΤΟΥ 2012 ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΜΑΣ.


Βρήκα και σας στέλνω δυο ισολογισμούς του συνεταιρισμού της Ιτέας από τα έτη 2007 και 2012.Θελω να τα συγκρίνετε.
 Όποιοι γνωρίζουν θα καταλάβουν σε κάποια σημεία, όπως για παράδειγμα στον ισολογισμό του 2007 γράφει:
ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ: 24.995,28 ευρώ  και ΣΥΝΟΛΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ:  39.045,87 ευρώ.
Στον ισολογισμό του 2012 γράφει:
ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ: 835,96 ευρώ και ΣΥΝΟΛΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ: 672.458,00 ευρώ. 
Ρωτώ πώς και γιατί σε πέντε χρόνια ο συνεταιρισμός ξέφυγε σε υποχρεώσεις και ποιό είναι το μέλλον του με τις υποχρεώσεις που έχει. Τι ζητάμε και τι να περιμένουμε για στη συνέχεα του;
Έχει χρέη ο συνεταιρισμός 672.000 ευρώ;
Σας παρακαλώ να κάνετε γνωστό στην Ιτέα τις σκέψεις μου και τις απορίες μου.
 Σας Ευχαριστώ.
σ.σ. ”ΚΑΡΤΕΡΙΑ’’:  Δημοσιεύουμε τα στοιχεία και το κείμενο που μας έστειλε αναγνώστης μας, για τους ισολογισμούς του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Ιτέας – Κίρρας, οι οποίοι αφορούν τα έτη 2007 και 2012.
Τέλος, στο κείμενο επεμβήκαμε μόνο ορθογραφικά και διαγράψαμε ονόματα και υπογραφές από τα  έγγραφα, όπως κάναμε έως σήμερα.
Ισολογισμός 2007:
Ισολογισμός 2012:
 
 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βέβαια, δεν είναι έτσι ακριβώς όπως τα λέτε, αλλά δεν παύει η κατάσταση να είναι πρός το χειρότερο. Πολύ πρός το χειρότερο. Τα διαθέσιμα εμπορεύματα στις δύο χρήσεις έχουν μεγάλη διαφορά (το 2012 είναι πολλά απούλητα), ενώ οι χρεώστες και οι ανείσπρακτες επιταγές, κυριολεκτικά έχουν ξεφύγει. Και αυτό σημαίνει ένα πράγμα : Κακοδιαχείριση είτε εσκεμμένη, είτε από ανικανότητα.
Το ερώτημα είναι ποιός πληρώνει; Αυτός που έκανε δημόσιες σχέσεις με τα λεφτά του Συνεταιρισμού, ή όλοι οι άλλοι που η αδιαφορία τους επέτρεψε αυτό το φαινόμενο;

Ανώνυμος είπε...

8:51 ΣΩΣΤΉ Η ΨΥΧΡΑΙΜΊΑ ΣΟΥ ΑΛΛΆ ΝΑ ΑΦΉΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΩΡΊΑ ΤΗΣ ΙΣΟΜΕΡΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ. ΟΣΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΛΗΡΏΣΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΟΘΟΎΝ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΝΛΑΒΕΙ ΕΝΑΝΤΙ ΟΛΩΝ, ΕΙΤΕ ΔΙΟΤΙ ΕΠΡΑΞΑΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.