Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Γ. Λύτρας :“Χαμηλότερο σε σχέση με άλλους νομούς το επίπεδο του ποδοσφαίρου στη Φωκίδα”



Ξεκαθαρίζει ότι , παρά τους ψιθύρους που ακούγονται, στόχος του Αστέρα είναι το πρωτάθλημα  τονίζοντας ωστόσο ότι μιλά ως προπονητής.
Για το επίπεδο του τοπικού ποδοσφαίρου θεωρεί ότι είναι χαμηλό και κατά τη γνώμη του οφείλεται στην έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων ενώ μιλά και για τις ομάδες που εν δυνάμει μπορούν να απειλήσουν τον Αστέρα στο φετινό πρωτάθλημα.
Αναλυτικά
Το τέλος του πρώτου γύρου σας βρήκε πρωταθλητές χειμώνα. Αλήθεια ποιος είναι ο στόχος σας; Σας ρωτώ διότι αρκετοί ισχυρίζονται ότι δεν θέλετε να βγείτε πρωταθλητές φοβούμενοι να διεκδικήσετε άνοδο, λόγω οικονομικής δυσπραγίας;
Ο στόχος μου σαν προπονητής είναι η ομάδα μας να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Όσον αφορά τους ισχυρισμούς που αναφέρετε και πάλι θα απαντήσω σαν προπονητής, ότι θεωρώ παράλογο να μην επιθυμώ την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ομάδα μου για οποιοδήποτε λόγο.
Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το επίπεδο του τοπικού ποδοσφαίρου;
Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια το επίπεδο του τοπικού ποδοσφαίρου στο νομό μας σε σχέση με άλλους νομούς, είναι χαμηλότερο. Αυτό θεωρώ ότι οφείλεται κυρίως στην έλλειψη κατάλληλων αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς επίσης και υποδομών στις περισσότερες ομάδες της Φωκίδας, αλλά και στην απουσία παραγόντων που θα μπορούσαν να στηρίξουν τις ομάδες, κυρίως οικονομικά.
Ποιον θεωρείτε κύριο αντίπαλο σας στο κυνήγι του τίτλου;
Υπάρχει στο πρωτάθλημα ένα γκρουπ ομάδων που κατά την γνώμη μας είναι αξιόλογες. Ξεχωρίζω τη Γλύφα, τον Αμφισσαϊκό, το Ευπάλιο και το Γαλαξίδι.
Θα προχωρήσετε σε νέες μεταγραφές ή αποδεσμεύσεις την τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο και αν ναι θα ήθελα ονόματα.
Αποδεσμεύσεις δεν θα υπάρξουν. Όσον αφορά τις μεταγραφές, υπάρχουν ορισμένες επαφές αλλά δεν θα ήθελα ακόμα να πω κάτι παραπάνω.
Μαθαίνω ότι έχετε πρόβλημα με τη χρήση του γηπέδου και ως πρώην αντιδήμαρχος Ιτέας θα έχετε καλή πληροφόρηση για το τι συμβαίνει.
Η πόλη της Ιτέας διαθέτει γήπεδο αλλά η ομάδα της Ιτέας ουσιαστικά δεν έχει. Αυτό το λέω γιατί στο συγκεκριμένο γήπεδο, αγωνίζονται και ομάδες μικρότερων κατηγοριών, με αποτέλεσμα να φθείρεται αρκετά ο χλοοτάπητας, χωρίς όμως να υπάρχει ουσιαστική συντήρηση. Έτσι ο Αστέρας αναγκάζεται να κάνει προπόνηση μακριά από την έδρα μας, εκτός της πόλης, και φυσικά με τις όποιες συνέπειες.
Σε λίγο κρεμάτε οριστικά τα παπούτσια και ταυτόχρονα έχετε δίπλωμα προπονητή. Θα θέλατε  να ασχοληθείτε επαγγελματικά στη Φωκίδα;
Επειδή για μένα το ποδόσφαιρο είναι τρόπος ζωής, οποιαδήποτε ποδοσφαιρική εξέλιξη και όχι μόνο στην Φωκίδα, θα ήταν πρόκληση.
Ως παίχτης διατελέσατε και στο Φωκικό και μάλιστα στη Δ’ Εθνική. Πως κρίνετε την ποδοσφαιρική κόντρα Άμφισσας – Ιτέας;
Υπήρξα παίκτης του Φωκικού και όταν αγωνίσθηκε στην Γ’ Εθνική. Τις χρονικές περιόδους που οι δύο ομάδες βρίσκονταν αντιμέτωπες, ήταν λογικό να υπάρχει και «κόντρα». Εκεί βρίσκεται άλλωστε και η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Τα τελευταία χρόνια που ο Φωκικός αγωνίζεται πλέον σε άλλο επίπεδο, πιστεύω ότι δεν υφίσταται πια καμία κόντρα.
Θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας για το Φωκικό.
 Είναι τεράστια επιτυχία για έναν νομό όπως η Φωκίδα με τόσα προβλήματα, να έχει ποδοσφαιρική ομάδα, που να αγωνίζεται στη Β’ Εθνική. Η μέχρι στιγμής πορεία του Φωκικού τα τελευταία χρόνια είναι πρωτοφανής και άξια συγχαρητηρίων.
Υπάρχουν ταλέντα στην Ιτέα που θα μπορούσαν να ασχοληθούν επαγελματικά με το ποδόσφαιρο;
Και βέβαια υπάρχουν στην ομάδα και ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να προχωρήσουν. Ωστόσο θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να το θέλουν οι ίδιοι και να δουλέψουν πολύ σκληρά.
Τέλος, ένα μήνυμα στους φιλάθλους της Φωκίδας.
Εύχομαι ολόψυχα σε όλους να έχουν υγεία και δύναμη.
ΠΗΓΗ: www.orafok.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

MHPOS FTAINE LIGO OI PARAGONTES K OI PROPONITES

τεχνοκράχτης είπε...

ε ναι Γιαννάκη λογικό , αφού προτιμάτε να παίζουν οι 40 χρονοι και οι πιτσιρικάδες να κοιτούν απο το πάγκο . Λες και αν πάρετε το πρωτάθλημα κάτι έγινε ... ξυπνήστε ρεεεεε