Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗN ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΦΩΚΙΚΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΦΩΚΙΚΗΣ Α.Α.Ε –ΟΤΑ
Η Επιτροπή Διαχείρισης του Τοπικού Προγράμματος (Ε.Δ.Π) LEADER της Αναπτυξιακής Φωκικής Α.Α.Ε – ΟΤΑ συνεδρίασε και ενημερώθηκε από την Επιτροπή Αξιολόγησης για τις προτάσεις που κατατέθηκαν κατά την 2η προκήρυξη του Τοπικού Προγράμματος LEADER. Συγκεκριμένα ενημερώθηκε επί της αξιολόγησης που αφορά τα στοιχεία επιλεξιμότητας (1η φάση) για 20 συνολικά προτάσεις που κατατέθηκαν στην ΑΝ.ΦΩ.Α.Ε από τους Ο.Τ.Α α΄& β βαθμού και από Ν.Π.Ι.Δ (συλλόγους) συνολικού ποσού 979.607 ευρώ.
Σημειώνεται ότι την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα ακολουθήσει δειγματοληπτικός έλεγχος επί της αξιολόγησης από την αρμόδια υπηρεσία του Υ.Π.Α.Α.Τ και οριστικοποίηση – επικύρωση του πίνακα κατάταξης των δικαιούχων από την ΕΔΠ προκειμένου οι προτάσεις να ενταχθούν και να υλοποιηθούν από πόρους του τοπικού προγράμματος LEADER.
Η ΕΔΠ κατά την συνεδρίασή της αποφάσισε θετικά επί αιτημάτων παράτασης επενδυτών της 1ης προκήρυξης, συγκρότησε την Επιτροπή Ενστάσεων του προγράμματος , ενέκρινε την 2η τροποποίηση του τοπικού προγράμματος που αφορά την συμπληρωματική κατανομή από το ΥΠΑΑΤ στο τοπικό πρόγραμμα της ποσού 267.420 ευρώ.
Η ΕΔΠ αποφάσισε επίσης την συμμετοχή της ΑΝ.ΦΩ.Α.Ε σε σχέδιο διατοπικής συνεργασίας με τίτλο «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές», το οποίο συνδιαμόρφωσε με την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Πάρνωνα και με την συμμετοχή ακόμη 17 εταίρων - Αναπτυξιακών Εταιρειών από όλη την Ελλάδα.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΑΝ.ΦΩ.Α.Ε & της ΕΔΠ LEADER
ΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ
(ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: