Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Βουλευτής της Ν. Δ…. Παίρνουμε πάνω από 8.000 ευρώ!

Φωτογραφία για Η Φ.Πιπιλή επιβεβαιώνει τον Η.Κασιδιάρη: Παίρνουμε πάνω από 8.000 ευρώ

Η Φ. Πιπιλή επιβεβαιώνει τον Η. Κασιδιάρη: Παίρνουμε πάνω από 8.000 ευρώ

Το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τις πραγματικές αποδοχές των βουλευτών ξεκαθάρισε η Φωτεινή Πιπιλή, διαβεβαιώνοντας ότι οι συνολικές μηνιαίες αποδοχές τους είναι πάνω από 8 χιλιάδες ευρώ. Μάλιστα η βουλευτής της Ν.Δ. διάβασε στον «αέρα» τη δική της εκκαθάριση που είναι 8.217 ευρώ. Η συζήτηση έγινε και οι διευκρινήσεις δόθηκαν με αφορμή την αποκάλυψη του βουλευτή της Χ.Α. Ηλία Κασιδιάρη του εκκαθαριστικού του από το βήμα της βουλής.

Στην αποκάλυψη Κασιδιάρη είχε αντιδράσει ο Άδωνις Γεωργιάδης Παρέμβαση έγινε και από την προεδρεύουσα εκείνη τη στιγμή η οποία είπε ότι ότι δεν είναι αυτές οι απολαβές αλλά και πάλι δεν απάντησε ποιές είναι τελικά. Σύμφωνα με την εκκαθάριση της κ. Πιπιλή, 5.700 είναι ο βασικός μισθός (αυτός που άλλοι βουλευτές λένε ότι είναι ο μισθός τους ήταν ερωτώνται), αλλά σε αυτό το ποσό προστίθενται 935 ευρώ για την οργάνωση γραφείου, 1136 ευρώ για ταχυδρομικές υπηρεσίες και 364 ευρώ για έξοδα κίνησης
. Όταν αφαιρεθούν οι διάφορες κρατήσεις, ο μισθός αυτός γίνεται 6.408 ευρώ. Η κ. Πιπιλή είπε επίσης ότι στους βουλευτές έχουν γίνει πολλές μειώσεις, οι οποίες υπολογίζονται σε αρκετές χιλιάδες ετησίως. Πάντως στο τελικό ποσό προστίθενται και οι αποδοχές από διάφορες επιτροπές στις οποίες συμμετέχουν οι βουλευτές. Κάθε συμμετοχή σε συνεδρίαση επιτροπής αμειβόταν με 250 ευρώ, έγινε 150 ευρώ και τώρα θα πάει στα 105 ευρώ. Η αποζημίωση δε των βουλευτών, ελάχιστα θίγεται ως ποσοστό επί του συνολικού ποσού από τα νέα μέτρα.

Δυστυχώς η σιωπή των βουλευτών και η «παραπλάνηση» από ορισμένους ως προς το πραγματικό ύψος των απολαβών τους, «τρέφει» δημοσκοπικά άλλες επικίνδυνες απόψεις και «δράσεις» για τις οποίες οι ίδιοι ωρύονται μετά ότι είναι κίνδυνος για τη δημοκρατία.

www.newsnow.gr

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΜΩΣ Η κ. ΠΙΠΙΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΥΤ/ΤΑ ΤΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΒΕΝΖΙΝΕΣ ΤΙΘΠΟΤΓΕ ! ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΟΤΑΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ! ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΟΜΙΖΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ : ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΑΝΕ ΜΕ ΟΤΙ ΡΟΥΧΑ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ {εχουμε δει και με παπουτσια σπορτεξ} ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΡΟΥΧΑ ΜΠΟΡΕΙΝΑ ΤΑ ΦΟΡΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ! ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ κ.ΠΙΠΙΛΗ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΑ ΔΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΡΑΠΤΙΚΑ ? ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΑ ΔΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ? ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ Η ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΜΠΤΟΙ ? ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΣΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ! ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΙΟ ΑΚΡΙΒΙΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΞΑΤΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ! ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ "ΔΩΡΑΚΙΑ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ" ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΠΑΝΤΟΤΕ ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΙΑ ΝΑ ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ! ΟΛΑ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΨΕΥΤΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ κ.λ.π. ! ΚΑ;Ι Μ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΣΤΑΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΑΙ' ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ κ.ΠΙΠΙΛΗ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ !!!