Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΙΤΕΑ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 6 ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΛΦΙΚΟ ΤΟΠΙΟ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Συζήτηση για το Δελφικό Τοπίο

     Πραγματοποιήθηκε σε γνωστό Ξενοδοχείο της Ιτέας, την Κυριακή 8-4-2012, συνάντηση 6 (έξι) Συλλόγων της περιοχής μας, προκειμένου να ανταλλαγούν απόψεις και να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το Δελφικό Τοπίο. ΩΣ γνωστόν, στις 21-3-2012 έγινε συνάντηση για το θέμα της αναοριοθέτησης του Δελφικού Τοπίου στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και στην οποία παρευρέθηκαν Τοπικές Αρχές, Φορείς και Σύλλογοι από τον Δήμο Δελφών. Επίσης στις 27-3-2012 το ίδιο θέμα συζητήθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ.) όπου και υποβλήθηκαν προτάσεις, από τους ενδιαφερόμενους.

Οι παρευρεθέντες μέσω των εκπροσώπων τους Σύλλογοι είναι :
1. Αναπτυξιακός Σύλλογος Χρισσού
2. Πολιτιστικός Όμιλος Ιτέας ''Ο ΔΕΣΜΟΣ''
3. Σύλλογος Αυτοδυτών ''KRISSAIOS''
4. Σύλλογος Καταστηματαρχών Ιτέας
5. Σύλλογος Συνταξιούχων Ιτέας-Κίρρας και
6. Σύλλογος ''ΚΑΡΤΕΡΙΑ''

     Μέσα σε μια φιλική ατμόσφαιρα και με συναινετική διάθεση για ένα δίωρο, έγινε ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων από όλους τους παριστάμενους για το θέμα και συμφωνήθηκε η εκ νέου συνάντηση όλων, με σκοπό την δραστηριοποίηση των μελών τους, για μία από κοινού οργανωμένη και ανοικτή ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής μας για το Δελφικό Τοπίο.

     Να σημειώσουμε εδώ ότι, πρόκειται για  την πρώτη φορά  στα χρονικά της Ιτέας, όπου Σύλλογοι απο κοινού ασχολούνται με  την εγκαθίδρυση και την εφαρμογή του Δελφικού Τοπίου.  Ελπίζουμε ότι αυτή είναι η απαρχή για την συνειδητή και με γνώση συμμετοχή των κατοίκων, σε θέματα τα οποία επηρεάζουν την ζωή τους.






3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο συλλογος ΕΛΙΑ με την αναπτυξιακη του σκεψη,που ηταν?

Ανώνυμος είπε...

Μπρόβο ρε παιδιά ! Παρακάμψτε τους και δείξτε στον κόσμο οτι οι Σύλλογοι δεν είναι για χορούς και για πίττες. Επιτέλους να μάθουμε όλοι τι συμβαίνει γύρω μας. Περιμένουμε συνέχεια και θα δείτε κόσμο κοντά στους Συλλόγους.

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙΙΙΙΙΙΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΛΦΙΚΟ ΤΟΠΙΟ
Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ