Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΝΕΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Ερχονται βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και τουχτερό κρύο. Αναλυτική πρόγνωση εως και την Κυριακή από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό.

Μετά τους νοτιάδες και την άνοδο της θερμοκρασίας και της υγρασίας από την Τετάρτη και κυρίως από την Πέμπτη περιμένουμε νέα ψυχρή εισβολή η οποία όμως θα είναι γρήγορη. Πιο αναλυτικά:

ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ
Αστατος θα είναι ο καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα νότια, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τα ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι νοτιάδες στα δυτικά και νότια θα φτάσουν τα 5 με 6 μποφόρ και οι βοριάδες στο βορειοανατολικό Αιγαίο τα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασια θα κυμανθεί από -8 εως 6 βαθμούς στα βόρεια, από 1εναν εως 13 βαθμούς στα κεντρικά και από 7 εως 16 βαθμούς στα νησιά.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε άστατο καιρό το πρωί, το μεσημέρι όμως θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 μποφόρ και ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 4 εως 12 βαθμούς κελσίου.


ΤΕΤΑΡΤΗ
Αστατος θα συνεχίσει να είναι ο καιρός με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν στα βουνά αλλά και σε χαμηλότερα υψόμετρα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι βοριάδες στα νότια πελάγη θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -8 εως 5 βαθμούς, στα κεντρικά από -3 εως 11 βαθμούς και στα νησιά από 7 εως 16 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε άστατο καιρό με βροχή από το μεσημέρι και μετά, ανέμους δυτικούς 4 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 3 εως 10 βαθμούς κελσίου.


ΠΗΓΗ: www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: