Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

ΦΟΥΣΕΚΗΣ ΓΟΥΡΓΟΥΡΗ: ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Ενδεχομένως κάποιοι να υποστηρίξουν ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του Δ.Σ. Δελφών στις 11-11-2011 για την ΜΠΕ της S&B για τις εγκαταστάσεις στην πόλη της Ιτέας, λιμάνι των Δελφών, τεκμηριώνει την σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας για την ΜΠΕ.

Ποια είναι η πραγματικότητα του Δήμου Δελφών, της Ιτέας και της απόφασης της 11-11-2011:

- Το Δ.Σ. δεν γνώριζε τα στοιχεία της ΜΠΕ, όπως ανέφερε και ο κος Δήμαρχος, οπότε δεν αποφάσισε ευθέως αλλά επί της γνωμοδότησης που είχε λάβει η Περιφερειακή Επιτροπή (στην γνωστή συνεδρίαση παρωδία) στην οποία ο μόνος εκπρόσωπος της Φωκίδας ήταν ο μεγαλοεργολάβος της S&B κος Παπαιωάννου κάτοικος Γραβιάς. Το φαιδρό της υπόθεσης είναι ότι κατά την λήψη της απόφασης από την Επιτροπή της Περιφέρειας, ελήφθη σαν θετική η θέση του Δήμου Δελφών μιας και δεν είχε ασχοληθεί με το θέμα (το Δ.Σ. έγινε μεταγενέστερα μετά από υπογραφές πολιτών). Όπως και να έχει, η απόφαση της Περιφερειακής Επιτροπής «είναι αφ’ εαυτής άκυρη». Έτσι, απ’ αρχής η απόφαση του Δ.Σ. δεν υφίσταται ως στερούμενη αντικειμένου.

Ακόμη και αν το αγνοήσουμε αυτό,

1. Την απόφαση υπερψήφισαν μόνο13 (παράταξη κου Φουσέκη και ένας από την παράταξη του κου Καραχάλιου) από τους 41 Δημοτικού Συμβούλους και καταψήφισαν 5 (4 από την παράταξη του κου Καραχάλιου και ο κος Μέγγος). Η απαρτία ίσχυσε επειδή το Δ.Σ. άρχισε με απαρτία και ας αποχώρησαν πριν την ψηφοφορία αρκετοί Σύμβουλοι (;).
2. Ο ένας της παράταξης του κου Καραχάλιου που υπερψήφισε την ΜΠΕ εργάζεται στην Δελφοί-Δίστομο προσεχώς ιδιοκτήτρια των εγκαταστάσεων. Εφόσον η Δελφοί- Δίστομο έχει συμφέρων και ενδιαφέρων στην ανάπτυξη εγκαταστάσεων στην περιοχή, τότε και αυτή η απόφαση «είναι αφ’ εαυτής άκυρη» (ακόμη και αν δεν ήταν άκυρη η απόφαση της Περιφέρειας) λόγω του Αρθ. 99 Νόμος 3463/06 όπως και του Τοπικού  Συμβουλίου Ιτέας και της Περιφερειακής Επιτροπής.
3. Δεν αντικρούστηκε κανένας από τους ισχυρισμούς των διαφωνούντων με την ΜΠΕ.
4. Η απόφαση αυτή σίγουρα δεν εκφράζει τους κατοίκους του Δήμου που ενδεχομένως να ψήφισαν τον συνδυασμό «Ενωτική Δύναμη Προοπτικής» λόγω αντίθετων προεκλογικών δεσμεύσεών του.
Ακολουθούν οι δεσμεύσεις περί τουρισμού και παραλιών από το Πρόγραμμα του Συνδυασμού «Ενωτική Δύναμη Προοπτικής» και της σημερινής υπεύθυνης Τουριστικής Προβολής κας Γουργουρή. [1]

Ν. Φουσέκης στην εφημερίδα Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010:

--- …Ο τουρισμός στην κλασική του μορφή αλλά και ο ειδικός (εναλλακτικός) τουρισμός αποτελούν σημαντικότατο κεφάλαιο στο νέο Δήμο Δελφών. Η περιοχή μας προικισμένη, με κορυφαία αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία (και φυσικά με τον παγκόσμιας σημασίας αρχαιολογικό χώρο των Δελφών), με πανέμορφες παραλίες παραλιακές πόλεις…--Ερωτήματα από διδακτέα ύλη κου Φουσέκη:
1. Πόσες παραλιακές πόλεις με πανέμορφες παραλίες διαθέτει ο Δήμος Δελφών;
2. Ποια προτεραιότητα καταλάμβανε στο προεκλογικό αναπτυξιακό μοντέλο η μεταλλευτική δραστηριότητα στο λιμάνι των Δελφών αλλά και γενικότερα;
(απαντάτε με ανοιχτά βιβλία, ψάξτε όσο θέλετε)

Μ. Τασιού-Γουργουρή στην εφημερίδα Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010
 -- Μια από της μεγαλύτερες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει ο νέος Δήμος μας είναι η ανάπτυξη του τουρισμού…
…Η ευκαιρία είναι μεγάλη διότι ο Δήμος θα έχει πλέον αρμοδιότητα σε μια μεγαλύτερη γεωγραφική περιοχή, που ταυτίζεται ευκολότερα με την χωρική έννοια του «τουριστικού προορισμού»…
…το μοντέλο «ήλιος και θάλασσα» έχει πάντα τη δυναμική του, θα πρέπει να αξιοποιήσει κατάλληλα τις παραλίες του Δήμου μας…
…Ο τουρισμός πρέπει να αναπτύσσεται μέσα από ένα αρμονικό συνδυασμό με την περιβαλλοντική ευαισθησία, την κοινωνική ευημερία και την οικονομική βιωσιμότητα… --

Ερωτήματα από διδακτέα ύλη κας Γουργουρή:
1. Πόσο ευρεία πρέπει να είναι γεωγραφική περιοχή ώστε να μπορεί να αποτελεί «τουριστικό προορισμό» σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα;
2. Πόσες παραλίες έχει ο Δήμος Δελφών προς αξιοποίηση;
3.  «… ………. πρέπει να αναπτύσσεται μέσα από ένα αρμονικό συνδυασμό με την περιβαλλοντική ευαισθησία, την κοινωνική ευημερία και την οικονομική βιωσιμότητα.». Επιλέξτε την ποιο ταιριαστή δραστηριότητα για την συμπλήρωση της αρχής της πρότασης: α) «Ο Τουρισμός..» β) «Η μεταλλεία ..»
4. Πότε επισέρχεται η εμπλοκή τεχνοκρατών για την διαμόρφωση πολιτικών ανάπτυξης μιας δραστηριότητας σε ένα Δήμο, πριν ή μετά τον καθορισμό χρήσεων γης;

Επιπλέον:
- Επί της πολιτικής ουσίας για αποφάσεις που θα καθορίσουν την τύχη της Ιτέας και του Δήμου Δελφών συνολικά για τις επόμενες δεκαετίες, η παράταξη του κου Φουσέκη δεν θα πρέπει να αποφασίζει ενάντια στην βούληση έστω και ενός κατοίκου, όταν αυτός έχει τεκμηριωμένες θέσεις που δεν αντικρούονται. Η παράταξη εξελέγη με λιγότερο από το 25% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων του Δήμου Δελφών λόγω της μεγάλης πανελλαδικής αποχής που έχει προκαλέσει η απαξίωση των Πολιτικών και της Πολιτικής από του πολίτες.
-------------------------------------
[1]  Υπεύθυνη Τουριστικής Προβολής, σε άλλο Δήμο δηλώνει και πράττει!
 Ειδικότερα, όπως ανέφερε η υπεύθυνη της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Βόλου κ. Σούλα Μπαρτζιώκα, από τους 2.337 επιβάτες του πλοίου μόλις 350 κατευθύνθηκαν στα Μετέωρα, 100 κατευθύνθηκαν για μπάνιο στην Μπούφα με οργανωμένη εκδρομή, άλλοι 100 στην Πορταριά και τη Μακρινίτσα, 50 προτίμησαν Μακρινίτσα για βόλτα και Μπούφα για μπάνιο, ενώ όλοι οι υπόλοιποι περιηγήθηκαν σε γειτονικές παραλίες της πόλης, όπως Άναυρο, Αλυκές και Ν. Αγχίαλο για μπάνιο, καθώς και στην αγορά του Βόλου.

Όπως τόνισε η κ. Μπαρτζιώκα, «πρέπει να πουλήσουμε και το Βόλο μέσα στα προγράμματα κρουαζιέρας, να ενοποιήσουμε τον τουρισμό με τον πολιτισμό».

Δύο υπάλληλοι του Δήμου Βόλου ενημέρωναν τους επιβάτες
του κρουαζιερόπλοιου, Γερμανοί στην πλειοψηφία τους, με διανομή φυλλαδίων για τους γειτονικούς προορισμούς, ενώ σε βοήθειά τους ήρθε και υπάλληλος του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς από το Μουσείο Τσαλαπάτα.

Επίσης το λεωφορείο του Δήμου Βόλου μετέφερε με πυκνά δρομολόγια τους τουρίστες από το χώρο αποβίβασης (προβλήτα 2) στην έξοδο του λιμανιού, στην περιοχή του Τελωνείου και από εκεί πεζή οι περισσότεροι επισκέφθηκαν την πόλη, την αγορά της και τα μουσεία της.Δεν υπάρχουν σχόλια: