Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΙΤΕΑ: ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ… ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ!

Στα πλαίσια των σκοπών του Συλλόγου μας ασχοληθήκαμε με θέματα που αφορούσαν το παραλιακό μέτωπο της Ιτέας, λιμανιού των Δελφών και όλου του Δήμου και δεν άργησε να προκύψει το θέμα στο «Λαρνάκι». Η απασχόλησή μας με το θέμα οδήγησε στο να μάθουμε πολλά για τον τόπο μας που δεν ξέραμε, να καταλάβουμε πολλά που μαζί με όλους τους συμπολίτες μας αγνοούσαμε και να λύσουμε μυστήρια όπως «πώς είναι δυνατόν να μην μπορούμε να ζήσουμε στον παράδεισο που είχαμε την τύχη να γεννηθούμε ή να μας φέρει ο δρόμος της ζωής». Στην διαδρομή αυτή αναδείχθηκε και πολλή «βρωμιά» του παρελθόντος και μαζί με όλα τα άλλα ο καθοριστικός αρνητικός ρόλος που έπαιξε ο χώρος ευθύνης του Λιμενικού Ταμείου.

Πρόσφατα ο Δήμος Δελφών ανακαίνισε το θέμα του Λιμενικού Ταμείου και προχθές Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, στο Δημοτικό Συμβούλιο,  ετέθη θέμα ίδρυσης Λιμενικού Ταμείου Γαλαξιδίου ενώ ταυτόχρονα ενημερωθήκαμε από τους ίδιους τους αιρετούς μας ότι αναμένεται σε ένα μήνα νομοσχέδιο που θα ξεκαθαρίζει και θα τακτοποιεί πανελλαδικά το θέμα των Λιμενικών Ταμείων.
Αρχικά προέκυψε η απορία γιατί να παρθεί απόφαση για το Γαλαξίδι με τα παλιά δεδομένα αφού αναμένεται κεντρική νομοθετική τακτοποίηση σε ένα μήνα;

Δεδομένου και της πλήρους και τεκμηριωμένης αντίθεσής μας σε όσα, δεδηλωμένα και μη, πιστεύει και προωθεί ο Δήμαρχος Δελφών και η παράταξή του για την παραλία και Λιμάνι των Δελφών, όπως και τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο λειτούργησε ακόμα και εντός του 2011 το Λιμενικό Ταμείο,  κρατάμε την απορία μας, θα απευθυνθούμε στον Δήμο για ενημέρωση και θα επανέλθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: