Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

«ΜΠΟΥΡΛΟΤΙΕΡΗΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ!

  Προβοκάτσια ή «αγανακτισμένος» Έλληνας πολίτης; Δύσκολη η απάντηση στο ερώτημα, αν και μια πρώτη ισχυρή ένδειξη θα έχουμε αναλόγως της τουρκικής αντίδρασης. Εάν οι Τούρκοι επιχειρήσουν σπέκουλα, ως συνήθως, με στόχο να «σηκώσουν» ένα μεμονωμένο περιστατικό επικοινωνιακά, τότε θα έχουμε μια ισχυρή ένδειξη ότι κάτι «μαγειρεύουν». Η απόπειρα να «νομιμοποιήσουν» την ύπαρξη «τουρκικής μειονότητα» στην Ρόδο και την Κω μέσω του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης (OIC) στον οποίο επικεφαλής είναι ο Δρ. Ιχσάνογλου, προσφέρει μια δικαιολογητική – ερμηνευτική βάση για τα ενδεχόμενα κίνητρα…

Άγνωστος άνδρας λοιπό, έριξε δοχείο με βενζίνη κατά του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο. Ο άγνωστος νωρίτερα είχε τοιχοκολλήσει και ένα απειλητικό σημείωμα στην εξώπορτα του κτιρίου. Ευτυχώς η φωτιά που προκλήθηκε δεν επεκτάθηκε ενώ άμεσα απομακρύνθηκε από το σημείο ο αστυνομικός που φρουρεί το προξενείο. Μάλιστα στη προσπάθειά του να απομακρυνθεί, τραυματίστηκε ελαφρά.
Όπως έγινε γνωστό, ο δράστης καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας του προξενείου. Η περιγραφή του συμβάντος, σε μια πρώτη ανάγνωση, παραπέμπει είτε σε άτομο ψυχικά διαταραγμένο, ασχέτως εθνικότητας (…), δεδομένου του ερασιτεχνισμού με τον οποίο κινήθηκε. Κατά συνέπεια, εκ πρώτης όψεως το συμβάν δε «μυρίζει» προβοκάτσια. Ας περιμένουμε όμως λίγο, αφού η έκθεση του δράστη στην κάμερα ασφαλείας, λογικά θα διευκολύνει τα μέγιστα τις αρχές ασφαλείας στο έργο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: