Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

Η «ΜΥΡΤΙΣ» ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ

Στο Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη θα φιλοξενηθεί η έκθεση «Μύρτις: πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν», ένα λαμπρό επιστημονικό επίτευγμα, αποτέλεσμα μιας πολύχρονης διεπιστημονικής συνεργασίας που αφορά την ανάπλαση του προσώπου μιας νεαρής κοπέλας του 5ου π.Χ. αιώνα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου στις 19.30 και παρέστει ο δημιουργός και εμπνευστής της έκθεσης, καθηγητής Μανόλης Παπαγρηγοράκης, ο οποίος και θα «μυήσει» τους επισκέπτες στον κόσμο της Μύρτιδος.

Η έκθεση θα είναι προσβάσιμη και από άτομα με απώλεια όρασης ή ακοής. Για τον σκοπό αυτό έχει εμπλουτιστεί με ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή που περιλαμβάνει απτικά εκθέματα, ακουστική ξενάγηση και περιγραφές στην ελληνική και διεθνή νοηματική γλώσσα, πλαισιώνεται δε από έντυπο υλικό στη γραφή Braille καθώς και σε μεγαλογράμματη γραφή. Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 6 Μαΐου.


ΠΗΓΗ: http://erroso.blogspot.com/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΟΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ?ΛΑΔΙΟΥ, ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ,ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ, ΚΑΙΚΙΩΝ ΚΛΠ

Ανώνυμος είπε...

Η πολιτική ανάπτυξης θεματικών Μουσείων προυποθέτει την ανάλογη πολιτική βούληση σε επίπεδο ηγεσίας και την κοινωνική πίεση σε επίπεδο κοινωνίας. Η Φωκίδα ζει ακόμη σε παρελθόντες χρόνους, αδυνατώντας να αφουγγραστεί τις εξελίξεις πέρα από τα στενά όρια του Νομού. Και όσοι το κάνουν έχουν πάντα τις θειούλες να τους τρομοκρατούν!