Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Πνιγμένη και πάλι στην σκόνη βωξίτη η Ιτέα σήμερα την 30η Ιουνίου 2020 . Τι λένε οι κκ Μπούγας-Δελμούζος- Ταγκαλής ;



Τρίτη πρωί 30 Ιουνίου 2020.
Σύννεφο σκόνης βωξίτη σκέπασε για μία ακόμα φορά την δυτική Ιτέα σήμερα το πρωί. Για μία ακόμα φορά  οι απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις  θραύσης και φόρτωσης βωξίτη  έφτασαν στο σημείο ώστε το γνωστό σε όλους "έγκλημα" να γίνει ορατό σε  τριτοκοσμικό επίπεδο .

Αμέσως μόλις αρχίζουν οι πρώτες καλοκαιρινές ημέρες    για την Ιτέα και τον Δήμο Δελφών, οι παραλίες τους γεμίζουν  από το πρωί με λουόμενους που απολαμβάνουν τα ζεστά νερά και την άπνοια που χαρακτηρίζει τον κόλπο των Δελφών. Και ενώ σήμερα το πρωί όλα ήταν ειδυλλιακά για μία ακόμα φορά, η λειτουργία των εγκαταστάσεων βωξίτη, μια ανάσα από την πόλη, κατέκλυσαν τον ουρανό του όρμου με ένα σύννεφο σκόνης που στην συνέχεια , όπως το συνηθίζει , εξαπλώθηκε και πάνω από την Ιτέα γεμίζοντας μία ακόμα φορά τα πνευμόνια μικρών   μεγάλων και μωρών με τον πιο ψιλό κόκκο βωξίτη που θα μπορούσαν. Όσοι επισκέπτες βρίσκονταν  εκείνη την στιγμή στην παραλία έμειναν να κοιτούν σοκαρισμένοι   την τριτοκοσμική πραγματικότητα.
Την πραγματικότητα την ξέρουμε όλοι και πάνω απ’ όλα οι κάτοικοι της δυτικής Ιτέας. Όσο και να καθαρίσουν τις βεράντες και τα έπιπλά εξωτερικού χώρου μέσα σε λίγες ώρες έχουν ξανακαλυφθεί από ένα λεπτό ύπουλο και θανατηφόρο στρώμα λεπτής σκόνης βωξίτη. Οι νοικοκυρές της περιοχής ξέρουν πολύ καλά ότι κυρίως μετά την καλοκαιρινή περίοδο η σκόνη έχει εισχωρήσει και την βρίσκουν ακόμα και στα κλειστά ντουλάπια των χειμωνιάτικων ρούχων. Τα κακοποιημένα πνευμόνια και οργανισμοί των κατοίκων της περιοχής καταλήγουν με ασθένειες που στην περιοχή παρουσιάζονται  σε ποσοστά πολλαπλάσια από το  μέσο όρο. Ασθένειες σε απίστευτα ποσοστά ακόμη και σε παιδιά του Δημοτικού, χώρια τα ποσοστά γεννήσεων με απλά έως ακραία προβλήματα για όλη τους την ζωή.
Η κατάσταση αυτή έχει καταγραφεί και αναφέρεται ακόμα και σε ξένους τουριστικούς οδηγούς  απαξιώνοντας τουριστικά όλο το Δήμο Δελφών που έχει σαν μονόδρομο , για την οικονομική του ανάπτυξη και την επιβίωση της κοινωνίας , τον τουρισμό. Η κοινωνία των Δελφών στο μεταξύ πεθαίνει.  Τα σχολεία χάνουν όλο και περισσότερα παιδιά, το μέλημα των συλλόγων  όμως  είναι να μην κοπούν θέσεις δασκάλων και καθηγητών από τις τάξεις των δύο τριών μαθητών. Όχι να ασχοληθούν και να αντιμετωπίσουν το γιατί μειώνονται κάθε χρόνο τα παιδιά. Λες και του χρόνου που δεν θα έχει κανένα μαθητή η τάξη θα παραμείνει δάσκαλος ή καθηγητής  να κοιτά τα άδεια θρανία.
Οι ίδιες οι εγκαταστάσεις  βωξίτη στη Ιτέα εκτός από απαρχαιωμένης περιβαλλοντικής τεχνολογίας  είναι παράνομες για πολλούς και διαφορετικούς λόγους ταυτόχρονα. Όλα αυτά, έχουν εδώ και δέκα χρόνια τουλάχιστον καταγγελθεί και ξανακαταγγελθεί με όλα τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία.  Η ανάπτυξή τους έχει καταπατήσει πρώτα απ΄όλα την κατά τα άλλα πολύ αυστηρή νομοθεσία προστασίας το Δελφικού Τοπίου. Η προκλητική αδειοδότησή τους το 2013 προσβλήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αλλά, …, εκκρεμεί να συζητηθεί το θέμα.   Τοπικά δικαστήρια τοπικών και ασήμαντων επιπτώσεων για τους ένοχους έχουν αποδειχθεί ασήμαντα και πλήρως περιφρονημένα ως μηχανισμός προστασίας των Ελλήνων πολιτών από την απληστία και την ασυδοσία.  Όλα αυτά   δεν έχουν σημάνει   τίποτα για την λειτουργία αυτών  των παράνομων εγκαταστάσεων πού όπως μπορεί να διαπιστώσει κάθε ενδιαφερόμενος, δεν έχουν αλλάξει σε τίποτα μέχρι σήμερα .
Η συγκάλυψη  αυτού του πολύπλευρου εγκλήματος αποτελεί ίσως μία κορυφαία περίπτωση  ακρότητας και προκλητικότητας που έχει εκθέσει  χωρίς καμία αμφιβολία και ελαφρυντικό τα Τοπικά και Δημοτικά Συμβούλια, Νομαρχιακές και περιφερειακές αρχές, Βουλευτές και κυβερνήσεις.   
Για την ανανέωση της άδειας λειτουργίας των εγκαταστάσεων αυτών το 2013 , η τότε πρόεδρος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου κα Μενδώνη έδωσε λυσσαλέο αγώνα ενάντια σε αυτούς που υποστήριζαν μεταξύ άλλων και την προστασία του Δελφικού Τοπίου. Τι και εάν εξέθεσε ανεπανόρθωτα και διέσυρε το κύρος και την ακεραιότητα του Συμβουλίου προκειμένου  να το πετύχει με τις γνωστές και δημοσιευμένες ακρότητες. Σήμερα έχει ανταμειφθεί και έχει αναβαθμιστεί σε Υπουργό Πολιτισμού. Τι θα έλεγε άραγε εάν καταδεχόταν να κάνει την αυτοκριτική της για την τότε στάση της;
Η κα Σακελλαροπούλου που ανταμείφθηκε με την θέση του προέδρου της Δημοκρατίας, τι γνώση και εμπλοκή να είχε  από την θέση της στο ΣτΕ στα τόσα  χρόνια και τις τόσες αναβολές της προσφυγής για αυτές τις εγκαταστάσεις; 
Ομοίως ο Κος Μπούγας, βουλευτής σήμερα , βουλευτής και όταν πρωτάρχισαν πολίτες και σύλλογοι να καταγγέλλουν αυτές τις εγκαταστάσεις. Τότε ήταν πρωτάρης και ίσως  δεν είχε χρόνο να ασχοληθεί. Στο μεταξύ προέκυψε φανατικός υποστηρικτής μαζί με την κυβέρνηση Μητσοτάκη στο να γεμίσουν τα βουνά της Φωκίδας αιολικά πάρκα. Σύμφωνα με πολλούς   κάνει αγώνα κατά του Δελφικού Τοπίου διότι, όπως υποστηρίζει,  προκαλεί προβλήματα στην ανάπτυξη των αιολικών πάρκων και της εξόρυξης βωξίτη.  Ο ίδιος τι λέει;
Ο Αντιπεριφερειάρχης  Κος Δελμούζος, μέχρι και λίγους μήνες πρίν τις εκλογές που τον ανέδειξαν Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας ήταν ο τοπικός δικηγόρος της εταιρίας  S&B, Ευρωπαϊκοί Βωξίτες, ELMIN KERNEOS, IMERYS ή όπως αλλιώς ονομαζόταν. Ξέρει καλύτερα από όλους  τι συμβαίνει μιας και ήταν αυτός που υπερασπιζόταν την εταιρία στα τοπικά (πάντα ανώδυνα τελικά)  δικαστήρια.  Τώρα που έχει την ευθύνη  να υποστηρίξει το συμφέρον  του Δήμου Δελφών και της Φωκίδας τι έχει να πεί;
Ο Δήμαρχος Κος Ταγκαλής, και αρκετοί  Δημοτικοί σύμβουλοί του, διαχρονικοί εξωτερικοί συνεργάτες της εταιρίας βωξίτη είχαν και  προσωπική και τεχνοκρατική γνώση των πεπραγμένων. Ό Κος Ταγκαλής, δεξί χέρι της Δημοτικής αρχής του Κου Φουσέκη, στήριξε διαχρονικά την κυριαρχία των συμφερόντων βωξίτη πάνω απ΄όλα  καλώντας εδώ και τις άλλες δραστηριότητες που ψάχνουν εναγωνίως   κοινωνίες  ανίκανες να αντισταθούν σε αυτό που οι υγιείς κοινωνίες διώχνουν από τον τόπο τους.
Η στάση όλων των προαναφερομένων,  ξεκίνησε από το 2010. Στήριξαν  φανατικά, χωρίς επιχειρήματα, συγκαλύπτοντας  τις παρανομίες και περιφρονώντας επιδεικτικά τις   αναλυτικές αναφορές που  τους  επεσήμαναν ότι  ο χαρακτηρισμός αυτών των εγκαταστάσεων στην παραλία των Δελφών ως «Μεταλλευτικής προτεραιότητας», θα συμπαρασύρει   τον Χωροταξικό Σχεδιασμό της περιοχής στο χαρακτηρισμό ως επιχειρηματική «χωματερή».  Η επιλογή των κυρίων αυτών, ήταν να στηρίξουν χωρίς ενδοιασμούς αυτό που συμβαίνει σήμερα.
Ο Εθνικός Χωροταξικός Σχεδιασμός ήρθε το Δεκέμβριο του 2018. Όλος ο Δήμος Δελφών έχει χαρακτηριστεί επιχειρηματική «χωματερή». Εδώ προβλέπονται ως κυρίαρχες και σε προτεραιότητα  όλες οι δραστηριότητες που δεν θέλει κανείς   στον τόπο του. Δραστηριότητες με πολύ καταστροφή, με ελάχιστες θέσεις εργασίας για το σύνολο του πληθυσμού του Δήμου Δελφών που αποκλείουν  κάθε πιθανότητα να αναπτυχθεί άλλη δραστηριότητα ξεκινώντας από τον πλήρη αποκλεισμό κάθε μορφής  διαμένοντος τουρισμού. Οι υπόλοιποι κάτοικοι περισσεύουν και ήδη εγκαταλείπουν χρόνο με το χρόνο τον κατά τα άλλα ευλογημένο τόπο των Δελφών.
Το Χωροταξικό του 2018 έχει προσβληθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας σε μοναδικό επίπεδο πανελλαδικά από όλες τις αρμόδιες και συναρμόδιες αρχές. Έχει προσφύγει εναντίον του μεταξύ άλλων και ο Δήμος Δελφών και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.  Σύμφωνα με το Χωροταξικό αυτό,  οι παράνομες εγκαταστάσεις βωξίτη που έπνιξαν για μία ακόμη φορά ορατά την Ιτέα στην σκόνη (αόρατα το κάνουν διαχρονικά) είναι χαρακτηρισμένες  «Μεταλλευτικής προτεραιότητας». 
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι γείτονες εκτάσεων  που έχουν χαρακτηριστεί επίσημα «μεταλλευτικές»   είναι υποχρεωμένοι να ανέχονται σκόνη, θορύβους κραδασμούς κλπ.
Πριν λίγες μέρες,  για πρώτη φορά ήρθε κυβερνητικό στέλεχος στους Δελφούς για  επίσημη συζήτηση για την ανάπτυξη του τουρισμού των Δελφών!!! Παρά την έντονη πίεση από την τοπική κοινωνία εδώ και δέκα χρόνια για μία τέτοια συνάντηση, με συγκεκριμένους συλλογικούς φορείς  να έχουν καταθέσει επανειλημμένα πλήθος αναλυτικών προτάσεων  που απλά έχουν αγνοηθεί, η συνάντηση έγινε «εν κρυπτώ». Δεν δημοσιεύτηκε καμία πρόσκληση, δεν προσκαλέστηκε κανείς από τους ενεργούς συλλογικούς φορείς που έχουν ασχοληθεί.
Την τοπική κοινωνία εκπροσώπησαν, ο κος Μπούγας, ο κος Δελμούζος, ο κος Ταγκαλής και τα πρωτοκλασάτα στελέχη τους.    Όλοι τους φανατικοί υποστηρικτές (βάση έργου) μέχρι χθες  της πλήρους και απόλυτης αποτουριστικοποίησης  του Δήμου Δελφών. Της μετατροπής τους σε βιομηχανική «χωματερή».
Την διοργάνωση ανέλαβε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (της μίας βιομηχανίας) Φωκίδας των Δελφών, που μέχρι χθές και επί δέκα χρόνια, δεν ασχολήθηκε ποτέ σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης διότι όπως πολύ επιδεικτικά έλεγαν οι εκπρόσωποί του,  δεν το απασχολούσε ο τουρισμός διότι οι μαγαζάτορες και οι ξενοδόχοι έχουν δικούς τους συλλόγους!
Το σύννεφο σκόνης βωξίτη σήμερα το πρωί 30 Ιουνίου του 2020, για μία ακόμα φορά πάνω από τον όρμο Λαρνάκι και την Δυτική Ιτέα, θέτει αμείλικτα τα ερωτήματα;
Για ποιο λόγο έγινε αυτή η συνάντηση στους Δελφούς  εκτός από το να προκύψουν ελεγχόμενα συμπεράσματα για να εξαπατηθεί για μία ακόμα φορά κάποιος αρμόδιος  τίμιων προθέσεων που βρίσκεται  μακριά;
Ποιο είναι τελικά το όραμα των κων Μπούγα, Δελμούζου , Ταγκαλή κλπ,  για την ανάπτυξη τουρισμού στους Δελφούς;
Υποστηρίζουν την προσφυγή των φορέων τους κατά του επαίσχυντου Χωροταξικού του 2018, έργο του αντίπαλου ΣΥΡΙΖΑ, ή   κάθονται όλοι προσοχή στα συμφέροντα που ωφελούνται  από αυτό;      
Ποια η θέση τους για την συνέχιση λειτουργίας των παράνομων εγκαταστάσεων βωξίτη στο  Λαρνάκι;


ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ










21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάρτε βαθιές ανάσες, είναι ο αέρας της IMERYS

Ανώνυμος είπε...

Είναι κοντά τα ... παντελόνια και των τριών, για να τα βάλουν με τα συμφέροντα.....

Εμείς απλώς ας φροντίσουμε να τους ... Ξαναψηφίσουνμε !!!

Κακομοίρα Ελλάδα αλλά και Ιτέα...

Ανώνυμος είπε...

Φόρτωναν βαπόρι και έγινε αυτό;
Πολύ καλή φόρτωση! Όχι απλώς καλή, πολύ καλή!

Έλα βρε τι είναι σκόνη είναι, νταμαρόσκονη. Πάει την φύσηξε ο αέρας και πάει. Φούιτ.

Ανώνυμος είπε...

η διαβροχη του οδοστρωματος γινεται καθολη την διαρκεια της ημερας.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά η διαβροχή του οδοστρώματος που την κάνουν όλη μέρα τί σκοπό έχει; Έχει σκοπό να κολλάνε οι λάσπες βωξίτη πάνω στις ρόδες και να σκορπάνε τα φορτηγά λάσπη στην Εθνική οδό μέχρι και το Γυμνάσιο λύκειο Ιτέας επίτηδες για να μην ξεχνάμε ποιός κάνει κουμάντο; Ή απλά ήθελαν κάποτε να κάνουν κάτι καλό να μην γεμίζουν και απο εκεί τα πνευμόνια μας σκόνη και απλά δεν τα κατάφεραν; Γιατί αυτή η λωρίδα της Εθνικής οδού είναι πάντα κόκκινη και γεμάτη σκόνη βωξίτη προς τα έξω. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Εμείς όλοι που ζούμε εδώ την ξέρουμε την αλήθεια. Αν όταν είναι έρθει κάποιος έλεγχος ειδοποιήσουν και πλένουν κάνα δυο μέρες το δρόμο πρίν γίνει η αυτοψία όπως έκαναν την μέρα που είχε έρθει το Αρχαιολογικό Συμβούλιο, μεταξύ τους κοροϊδεύονται και μεταξύ τους ξεφτιλίζονται. Αυτό δεν αλλάζει την πραγματικότητα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν πήρατε χαμπάρι ξανά τι φυσάει. Είναι ο αέρας της ανάπτυξης του τόπου με τις ευλογίες και τις θυσίες του μαντείου για να πάει μπροστά ο τόπος μας. Οι άρχοντες είναι ευχαριστημένοι με το γεγονός και η εταιρεία κλείνει τα παράθυρα. Πάει φύσηξε λίγο έφυγε η σκόνη πήγε παντού πέρασε κι αυτό

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι σκόνη. Είναι καπνογόνα για το πρωτάθλημα του Ολυμπιακού...

Ανώνυμος είπε...

Σε κάθε περίπτωση κάθε κοινωνία κατά κάποιο τρόπο αξίζει ότι βιώνει. Εδώ μέχρι χθές μπορούσε να είναι κάποιος επιεικής. Μέχρι χθές, δεν ήξεραν. Μέχρι χθές φοβόντουσαν μην τους κάψουν το σπίτι. Μέχρι χθές δεν είχε ψάξει κανείς να δούν και οι πολλοί πόσο δυνατός και οργανωμένος είναι ο "κακός". Σήμερα όλα αυτά έχουν εκλείψει. Κανένας δεν μπορεί να μένει αμέτοχος επικαλούμενος κάτι απο αυτά. Όλοι ξέρουν, δεν υπάρχει κανένας λόγος φόβου,ο "κακός" έχει πιαστεί επανειλημμένα ξεβράκωτος μέσα στο μαντρί με την γίδα στην πλάτη. Θα φανεί στην συνέχεια εάν υπάρχει ακόμα υγιής κοινωνία στο Δήμο Δελφών ή αν τελικά έχουν κυριαρχήσει τα αξιοθρήνητα υπολείμματα μιάς κάποτε υγιούς κοινωνίας. Σημαντικό για όσους δεν έχουν πολύ εμπιστοσύνη στην λογική τους επειδή θεωρούν εαυτούς αγράμματους. Το να έχεις σπουδάσει σου έχει δώσει απλά το περιθώριο και το χρόνο να αναπτύξεις περισσότερο κάποιες δεξιότητες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αυτός που σπούδασε είχε κάποιες ικανότητες για να τις αναπτύξει. Δεν σημαίνει παντελώς τίποτα για το ήθος και την ηθική αυτού που σπούδασε. Αποδεδειγμένα, ο καθένας μπορεί να σπουδάσει. Υπάρχει πάντα όμως η αλήθεια "τούβλο μπήκε κούτσουρο βγήκε" και η αλήθεια "βάρδα να μην πάρουν αέρα τα μυαλά κομπλεξικών ανόητων". Πιστέψτε σε αυτό που βλέπεται και που καταλαβαίνεται. Μην τρώτε και αναπαράγεται έτοιμες απόψεις επειδή τις λέει κάποιος που μπορεί κατά λάθος κάποτε να τον θαυμάσατε.

Ανώνυμος είπε...

Αν πιστεύει κάποιος ότι θα τον σώσουν δημόσιοι υπάλληλοι κοιμάται τον ύπνο του δικαίου

Ανώνυμος είπε...

Καρτερία δημοσίευσε όλα τα σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Φιλιά στο νησί

Ανώνυμος είπε...

Ο κατά τα άλλα ... λαλίστατος Μπούγας, δεν έχει να δηλώσει τίποτα;

Στο φινάλε ας πάρει την άδεια απ'τον διευθυντή της ... Imerys για το τι θα πει !!!

Αλλά ας πει κάτι......

Ανώνυμος είπε...

Μόνο ο κόσμος δεν φταίει,που πάντα "πληρώνει" στο τέλος!
Ζούμε όλοι σε μια αποικία! Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Περιμένω απαντήσεις με τεράστιο ενδιαφέρον. Επιτέλους να σταματήσει αυτή η γλυκανάλατη ευλογία του ενός απο τον άλλο να δούμε στην ουσία τί έχουν να πουν οι άρχοντές μας. Λοιπόν Κε Μπούγα, Κε Δελμούζο, Κε Ταγκαλή; Μιά χαρά σας έβαλε στη σειρά. Δικό σας τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Λέω ,αν στις φωτογραφίες υπήρχε κι ένας κύριος να ψαρεύει με το καλάμι,η σύσταση η το πρόστιμο που θα πήγαινε????Αν...

Ανώνυμος είπε...

Στις εκλογές η σκόνη,θα γίνει χρυσόσκονη για τα μάτια των ψήφων κι όλα θα ξεχαστούν!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΝΤΕ (5) ΧΡΟΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ο ΚΩΣΤΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΤΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΝΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ???
ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΕΝΤΕΧΝΩΣ ΒΓΑΛΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΔΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ !!! ΓΙΑΤΙ ??? ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΥΤΟΙ Ή ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ???
ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΘΡΑ ΝΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ...

Ανώνυμος είπε...

Ποια υπηρεσία είναι αρμόδια για προστατεύσει τον πληθυσμό και να επιβάλλει πρόστιμο??
Μμμμ μάλλον δεν υπάρχει!

Ανώνυμος είπε...

Άι καλά. Περυσινα ξινά σταφύλια. Αυτό σε πείραξε εσένα ? Τι έκανε ο Κωστοπαναγιωτου το '15 ή τι αναπνέουν τα παιδιά μας σήμερα ?

Δεν αλλάζει αυτή η χώρα ρε παιδιά...

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει 12:14. Για να μην θίγονται οι αγάπες σου, κάθε φορά που θα γίνεται αναφορά και ερωτήματα σε αυτούς που έχουν την εξουσία σήμερα, θα κάνουμε και μία αναδρομή ευθυνών απο το 1821 μέχρι σήμερα. Κατά τα άλλα εσύ παρακολουθείς το Καρτερία και έχεις διαπιστώσει ότι κάνει προπαγάνδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Ρε ασχοληθείτε πρώτα να μελετήσετε στοιχειωδώς αυτό στο οποίο πάτε να εκφράσετε άποψη και μετά μιλάτε. Ο τόπος μας καίγεται και έχουμε ένα κάρο γραφικούς να λένε ότι τους κατέβει και να χάνει χρόνο ο καλοπροαίρετος κόσμος να αξιολογήσει την μπαρούφα του κάθε άσχετου αδιάβαστου.

Ανώνυμος είπε...

Ας βάλουμε το κεφάλι μας στην άμμο σαν την στρουθοκάμηλο!