Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

«ΛΑΡΝΑΚΙ»: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ”ΚΑΡΤΕΡΙΑ’’ ΜΕ ΤΟ Κ.Α.Σ. ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ


    Στα πλαίσια της προγραμματισμένης αυτοψίας από μέλη του Κ.Α.Σ. στη περιοχή Κεφαλή-Λαρνάκι πραγματοποιήθηκε  το απόγευμα της Παρασκευής 9-12-2011 η συνάντηση των εκπροσώπων του Κ.Α.Σ. με εκπροσώπους του Συλλόγου  ”ΚΑΡΤΕΡΙΑ’’, της Δημοτικής κίνησης “Πολίτες στο Προσκήνιο’’ της «Κίνηση για τη σωτηρία της Γκιώνας» και επιχειρηματιών της  περιοχής μας.  Στην συνάντηση παραβρέθηκε και εκπρόσωπος της εταιρείας  S&B  και η οποία έλαβε χώρα στα γραφεία της Ι’ ΕΠΚΑ στους Δελφούς.  Επίσης παραβρέθηκαν και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού απο την Φωκίδα.  Είχε προηγηθεί η αυτοψία του κλιμακίου του Κ.Α.Σ. στις εγκαταστάσεις της  S&B  στην Ιτέα. 
     Μέσα από μία εποικοδομητική  και πολιτισμένη συζήτηση, δώθηκε η ευκαιρεία σε όλους τους παρευρισκόμενους, να εκθέσουν τις απόψεις τους και να επιχειρηματολογήσουν για την καλύτερη, κατά την γνώμη τους,  έκβαση της ανανέωσης της αδείας λειτουργίας των εγκαταστάσεων της  S&B στην Ιτέα.  Οι αρχαιολόγοι-εκπρόσωποι του Κ.Α.Σ. μετά την ανταλαγή των απόψεων και των πληροφοριών με τους παρισταμένους, αναχώρησαν για την Αθήνα, όπου, όπως μας είπαν, θα συντάξουν την έκθεση της αυτοψίας τους και θα την υποβάλλουν στην ολομέλεια του Κ.Α.Σ. προκειμένου να γνωμοδοτήσει το Σώμα για την Μ.Π.Ε. (Μελέτη Περιβαντολλογικών Επιπτώσεων) που έχει υπόβάλλει για έγκριση η  S&B στο Υπουργείο Πολιτισμού.  Αναμένουμε.

Σημείωση: Εντός των προσεχών ημερών θα δημοσιεύσουμε και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη συνάντηση με το Κ.Α.Σ. καθώς και τις θέσεις της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ «Η ΑΛΚΥΩΝ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: