Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ”ΚΑΡΤΕΡΙΑ” ΦΩΤΟ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συλλόγου ”ΚΑΡΤΕΡΙΑ” χθες στο Κυριακοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιτέας με τίτλο: πόλιν κατά το παράλιον, Ιτέαν λεγόμενονκαι θέμα τις άγνωστες πτυχές της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της Ιτέας και της ευρύτερης περιοχής από την αρχαιότητα έως το 1912. Πλήθος κόσμου και οι τοπικές Αρχές τίμησαν με τη παρουσία τους την εκδήλωση και εξαιρετική ήταν η παρουσίαση της κας Γ. Μαδούρα. Τις επόμενες ήμερες θα επανέλθουμε με αναλυτικό αφιέρωμα στην εκδήλωση, με περισσότερες φωτογραφίες και video.

Η κα Γ. Μαδούρα προβάρει
το υλικό της παρουσίασης

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δ. Κουτρολίκος, εκφωνεί τον πρόλογο

Στιγμές προσέλευσης

Γ. Γαζή, Ν. Φουσέκης, Γ. Λαΐνη ,
Απ. Καραχάλιος, Αρ. Παπαλάϊος, Τ. Μανδρέκας
μερικοί από τους επίσημους προσκεκλημένους.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης

Άποψη της αίθουσας






8 σχόλια:

Δημήτρης είπε...

Αρχικά να πω για την προσπάθεια της κ.Μαδούρα που πραγματικά έκανε πόλυ προσωπική εργασία γαι την συγκεκριμένη παρουσίαση και το αναγνωρίζουμε όλοι.Όμως η 2 ωρη χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση ομιλία της κούρασε και προξένισε στους παραβρισκομένους απογοήτευση για την παργματικά μεγάλη προσπάθειά της

Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Φίλε σχολιαστή Δημήτρη,
Το σχόλιό σου θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω τουλάχιστον ατυχές και σύμφωνα με το ύφος σου και προκατειλλημένο. Από τόση επίπονη προσπάθεια που προηγήθηκε μιας τέτοιας παρουσίασης, το μόνο που βρήκες μεμπτό είναι η χρονική της διάρκεια; Έκανες σφυγμομέτρηση των παρόντων και διαπίστωσες την απαγοήτευσή τους; Αντελήφθης τουλάχιστον οτι οι αναφορές ήταν επιγραμματικές για να μην πλατειάζουν και οτι γνωστές περίοδοι ούτε καν αναφέρθησαν, όπως π.χ. η ναυμαχία της Αγκάλης; Και εάν είσαι τόσον ειδικός για τα δρώμενα στον τόπο μας(και σού;) γιατί δεν σχολίασες το ημιτελές του τίτλου του οποίου η συνέχεια αναφερόταν σε γειτονική πόλη και θα δημιουργούσε ενδεχομένως τοπικιστικό πρόβλημα; Μήπως δεν αντελήφθης οτι η προσπάθεια ήταν συλλογική και το μόνο που σε απασχολούσε ήταν η 'μείωσή' της έστω και με προσωποιήσεις ανεπιτυχείς; Τέτοιου είδους προσπάθεια δεν έχει προυπάρξει για τον τόπο μας και ή μη τι άλλο, θά έπρεπε να αγγαλιασθεί από όλους με σεβασμό ή τουλάχιστον με συμπάθεια. Κακίες αυτού του είδους δεν βοηθούν κανέναν. Εκτός, φίλε Δημήτρη, αν έχεις να κάνεις μιά επίσημη και καλύτερη πρόταση και να 'βγείς' μπροστά για να την παρουσιάσεις. Τα υπόλοιπα, αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάμε, είναι παρεξηγήσιμα. Και εμένα Δημήτρη με λένε και είμαι υποστηρικτής οποιουδήποτε θέλει το καλό του τόπου μου, της Ιτέας.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Δημήτρη
Κακιούλες;

Διαφορετικά θα πρέπει να συμπεράνω ότι δεν παρακολουθήσαμε την ίδια εκδήλωση:
1)Η παρουσίαση κράτησε περίπου 1.30 ώρα
2) Ήταν απόλυτα τεκμηριωμένη
3) Ήταν από τις ελάχιστες παρουσιάσεις που έχω παραβρεθεί όπου δεν ακούγονταν σχεδόν ούτε οι ανάσες του κοινού.

Δημητρης είπε...

Παρακαλώ για το μορφωτικο σας επιπεδο.Προφανώς η εκδήλωση σας φάνηκε πολύ καλη γιατί έχρι στο επίπεδο αυτό αντιλαμβάνεστε.Δεν το κατηγορώ. Αλλά αν έχετε παρακολουθήσει αντίστοιχες εκδηλώσεις θα καταλαβένετε τι λέω.
Συγνώμη αν ενόχλησα κάποιους.

Γιώτα είπε...

α...το κοινο πηγε να κοιμηθεί..μάλλον για αυτό δεν είχε ανάσα...
2 ώρες ομιλία ενός ατόμου..σε εκδήλωση?
Εχει δίκιο ο Δημήτρης. Πολύ δουλειά παραγματικά πολύ δουλειά αλλα δυστηχώς κούρασε..και κούρασε πάρα πολλόυς. Χανεις την εστίαση στην παρακολούθηση χωρίς εναλλαγές διαλόγων τόση ώρα..

Για να ήμαστε σοβαροί παρακαλώ.

Μορφούλα είπε...

Σας παρακολουθώ.
οι anonymous τι είναι ?
Μάλλον ο κανένας?
Σας παρακαλώ όταν μιλάτε για γεγονότα και μάλιστα πολιτιστικά τα ονοματά σας.
Εξυπνάδες οταν είναι να υποστηρίξουμε δικούς μας ανθρώπους

Μορφούλης είπε...

Μήπως τα αρνητικά σχόλια έχουν να κάνουν με τα αδιάσειστα στοιχεία που παρουσιάστηκαν για αρχαιότητες (εκτός της Καμιώτισσας) κοντά στη Σκάλα Φόρτωσης;;;; Αναρωτιέμαι μήπως;;;

Δημήτρη, τώρα που το μορφωτικό σου επίπεδο έφτασε τόσο ψηλά, δεν θάταν άσχημη ιδέα να παρακολουθούσες λιγότερες επιστημονικές εκδηλώσεις και να ξεσκόνιζες λιγάκι το συντακτικό και την ορθογραφία σου.

Γιώτα καλή μου, δεν ήταν θεατρική παράσταση ("Ελλάς το Μεγαλείο σου"), ώστε να υπάρχουν "εναλλαγές διαλόγων" (αν και δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοείς). Πάντως, θα συμφωνήσω μαζί σου: Λίγη σοβαρότητα δεν θα έβλαπτε.

Μορφούλα. Όπως βλέπεις, έχοντας το θάρρος της γνώμης μου, βγαίνω επώνυμα και σχολιάζω.

Και μια φιλική συμβουλή: Όταν θέλετε να σχολιάζετε σαν διαφορετικά πρόσωπα να διαφοροποιείται και τον τρόπο γραφής και έκφρασης. Προδίδεστε!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλε πολύ υποστηρίζεις την εκδήλωση....Για ψάξου καλύτερα...είχε κενά πολλά...και μόνο για σένα δεν ήταν κουραστική....και εσύ?...εσείς?χαλαρώστε λιγάκι...

Η εκδήλωση ήταν ανάλογη του επιπέδου της πόλης...μη ζητάμε και πολλά....