Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ: ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΚ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ κου ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ!


Εφημερίδα «ΦΩΚΙΣ» 5 Δεκεμβρίου 2011, Αρ.Φ. 1979

Δήλωση–Σοκ Σωτηρόπουλου:

«το μόνο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από την Διαχειριστική Επιτροπή του Γηροκομείου για τις πληρωμές μας, είχε σχέση με την πώληση του οικοπέδου στοΧολαργό!!!!!…»……

Σε απίστευτο πιγκ-πογκ με τους μισθούς των εργαζομένων εξελίσσεται η υπόθεση του Γηροκομείου Άμφισσας. Σε ραδιοφωνική συνέντευξη μεταξύ της εκδότριας της εφημερίδος ΄΄ΦΩΚΙΣ΄΄ κ. Τζαμτζή και του προέδρου των εργαζομένων του Γηροκομείου Άμφισσας κ. Σωτήρη Σωτηρόπουλου, ο τελευταίος επιβεβαίωσε στην δημοσιογράφο κ. Τσακίρη ότι οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να ασχοληθούν με την αγοραπωλησία των κληροδοτημάτων διότι η Διαχειριστική Επιτροπή του Ιδρύματος δεν ενδιαφερόταν για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, ύψους 600 περίπου χιλιάδων ευρώ, παρά μόνον εάν συσχετιστεί με την πώληση του οικοπέδου–φιλέτου του αείμνηστου Κονιάκου, στο Χολαργό!! Η δήλωση αυτή σε συνδυασμό με την διαπίστωση ότι η καταγγελία κατά της κ. Τζαμτζή και του ανεψιού του διαθέτη κ. Τριαντάφυλλου Κονιάκου, προέρχεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων Υπαλλήλων Ιδρυμάτων & Κληροδοτημάτων, ο οποίος συστάθηκε προ μηνός στην Άμφισσα, μας αφήνει πολλά ερωτηματικά…

Οι αποκαλύψεις αυτές έγιναν μετά από ερώτηση της κ. Τζαμτζή, σχετικά με τον λόγο για τον οποίο οι εργαζόμενοι ανέλαβαν τον ρόλο της επιτροπής ασχολούμενοι με την αγοραπωλησία του κληροδοτήματος ενώ το αυτονόητο είναι η απαίτηση των δεδουλευμένων τους από την Διαχειριστική Επιτροπή, η οποία οφείλει να εξασφαλίσει την μισθοδοσία του Ιδρύματος όπως νομίζει ώστε να μην
υποχρεώνονται οι εργαζόμενοι να εκτίθενται ως εκπρόσωποι της επιτροπής. Έτσι ακόμη και αν δεν πουληθεί το πολυπόθητο οικόπεδο να μπορούν να διεκδικήσουν τα χρήματά τους τα οποία οφείλουν να βρουν ούτως ή άλλως.
Πολύ ενδιαφέρουσες ήταν οι αποκαλύψεις σχετικά με την εξώδικη επιστολή του κ. Λακαφώση προς την επιτροπή αλλά και για την εταιρεία real estate που πρόκειται να αγοράσει το οικόπεδο, όσο και για την υποτιθέμενη παρέμβαση της κ. Τζαμτζή στην κ. Γερακούδη. Μάλιστα, ερωτώμενη η κ. Τζαμτζή γιατί οι εργαζόμενοι αναφέρονται στην ανακοίνωση στο «ρόλο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας η οποία χωρίς συγκεκριμένη αιτιολογία εισηγήθηκε αρνητικά ενώ η κ. Σοφία Ρακατσάνη διαβεβαίωνε και καθοδηγούσε το Ίδρυμα για την πώληση αυτού», απάντησε:
«Ουδέποτε προσέφυγα εγώ προσωπικά στην Περιφερειακή Διοίκηση. Ο κ. Κονιάκος έστειλε επιστολή στην Περιφερειακή Διοίκηση. Θέλω όμως να ρωτήσω κάτι: ζητήθηκε διαχειριστικός έλεγχος για το ίδρυμα εντός 5 ημερών; Γιατί η κ. Γερακούδη διέταξε διαχειριστικό έλεγχο του Γηροκομείου;».
Σχετικά με την αναβολή της υπόθεσης στο Εφετείο Αθηνών, η εκδότρια είπε: την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011, στο δικαστήριο παρεβρέθη νομικός σύμβουλος του υπουργείου οικονομικών από την υπηρεσία κληροδοτημάτων ζητώντας αναβολή. Συνεπώς η υπόθεση έχει πάρει την επίσημη οδό…κάποιος δε από το Ίδρυμα είπε στον κ. Κονιάκο ότι έχει γίνει « νέα πτέρυγα Κονιάκου» στο Στάλειο–Γάτειο Γηροκομείο!!!….Την έχει δει κανείς;
Αυτά μεταξύ άλλων και πολλών.
Φυσικά η εφημερίδα μας θα κινηθεί νομικά προς τα ΜΜΕ που εκθέτουν το όνομά της και σπείρουν ψευδείς ειδήσεις. Δεν ξέουμε ποια από αυτά παραβρέθηκαν στην συνέντευξη τύπου των Εργαζομένων του Γηροκομείου αν και έχουμε την εντύπωση ότι συνέντευξη τύπου δεν δόθηκε… Ακολουθεί η ανακοίνωση των εργαζομένων που προηγήθηκε της συνέντευξης. Περιμένουμε απάντηση από την Διαχειριστική Επιτροπή για το σκηνικό της κατηγορίας μας με την απαίτηση αυτή την φορά να μην ταλαιπωρεί τους εργαζόμενους…αν θέλει κάπου να τους αξιοποιήσει, ας τους πληρώσει!
Από το 2007 ξεκίνησε η λειτουργία του Ιδρύματος «Στάλλειο – Γάτειο Γηροκομείο και Χρόνιων Παθήσεων» Άμφισσας με σκοπό την περίθαλψη και τη φροντίδα των ηλικιωμένων συμπατριωτών μας. Μέχρι σήμερα η λειτουργία του παραπάνω Ιδρύματος υπήρξε υποδειγματική παρ΄ολο που το προσωπικό του παρέχει τις υπηρεσίες του από τον Νοέμβριο του 2010 χωρίς να αμείβεται δεδομένου ότι τα τρέχοντα έσοδα του δεν καλύπτουν τα άμεσα έξοδα του. Όλα αυτά τα χρόνια παρ΄όλο που οι Διαχειριστικές Επιτροπές και οι θεσμικοί παράγοντες γνώριζαν τα τεράστια οικονομικά προβλήματα του ιδρύματος, όπως επίσης και σε ποιες ενέργειες θα μπορούσαν να προβούν για τη λύση τους, ποτέ δεν ασχολήθηκαν ουσιαστικά για τη λύση των συγκεκριμένων προβλημάτων.
Επειδή το Ίδρυμα και οι εργαζόμενοι σε αυτό έχουν φτάσει σε οικονομικό αδιέξοδο με κίνδυνο από τη μία τη διακοπή της λειτουργίας του Ιδρύματος και από την άλλη την οικονομική εξαθλίωση των οικογενειών των εργαζομένων, οι οποίοι από τον Νοέμβριο του 2010 προσφέρουν «εθελοντικά» τις υπηρεσίες τους δείχνοντας ανοχή για να συμβάλλουν στη συνέχιση της λειτουργίας του Ιδρύματος, η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων-Υπαλλήλων Ιδρυμάτων & Κληροδοτημάτων στις 30/11/2011 αποφάσισε τα παρακάτω:

1. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ανοχής από τους εργαζομένους όσον αφορά τις μέχρι σήμερα αμοιβές τους.
2. Άμεση συνάντηση με τη Διαχειριστική Επιτροπή του Ιδρύματος στην οποία θα δεσμευτεί για τις άμεσες λύσεις στα παραπάνω προβλήματα.
3. Δίνεται περιθώριο στη Διαχειριστική Επιτροπή και στους θεσμικούς παράγοντες μέχρι τις 20/12/2011 να εξασφαλίσουν α) τις επιδοτήσεις ανά τρόφιμο από τα ασφαλιστικά ταμεία και β) οικονομική επιχορήγηση από όπου μπορούν (ΟΠΑΠ, Υπουργεία κτλ) για να πληρωθούν άμεσα μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία οι μισθοί των εργαζομένων στο γηροκομείο.
4. Όλοι οι εργαζόμενοι του συλλόγου συμμετέχουν στην απεργία της Πέμπτης 1/12/2011 ενώ το Γηροκομείο θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας.
5. Για το επόμενο 20ήμερο οι εργαζόμενοι του Γηροκομείου θα προχωρήσουν σε κλιμακούμενες στάσεις εργασίας.
6. Στις 2/12/2011 θα δοθεί συνέντευξη τύπου στην οποία θα εκτίθενται τόσο η υπάρχουσα κατάσταση όσο και οι ευθύνες σε όποιους αναλογούν.
7. Στις 21/12/2011 η Γενική Συνέλευση του συλλόγου θα προχωρήσει σε νέα συνεδρίαση στην οποία σε περίπτωση που δεν έχει τελεσφορήσει καμία προσπάθεια θα αποφασίσει να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι του Γηροκομείου σε επίσχεση εργασίας.
8. Κοινοποίηση του ψηφίσματος στις οικογένειες των τροφίμων με σκοπό να γίνουν κοινωνοί του προβλήματος του Ιδρύματος.

Τέλος οφείλουμε να καταγγείλουμε:

1. Τις τεράστιες ευθύνες των Διαχειριστικών Επιτροπών και όλων των θεσμικών παραγόντων της περιοχής.
2. Την αναλγησία τόσο των ασφαλιστικών ταμείων όσο και των προϊσταμένων τους Υπουργών – Υφυπουργών και Γενικών Γραμματέων οι οποίοι δεν λαμβάνουν την πολιτική πλέον απόφαση για τις επιδοτήσεις των τροφίμων.
3. Το ρόλο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας η οποία ενώ χωρίς συγκεκριμένη αιτιολογία εισηγήθηκε αρνητικά στην τελευταία ευκαιρία οικονομικής ανάκαμψης του Ιδρύματος, η οποία αφορούσε την πώληση ακινήτου, η προϊσταμένη κ. Σοφία Ρακατσάνη διαβεβαίωνε και καθοδηγούσε το Ίδρυμα για την πώληση αυτού.
4. Το ρόλο της κ. Ευφροσύνης Τζαμτζή και του κ. Τριαντάφυλλου Κονιάκου οι οποίοι για ανεξήγητους λόγους παρενέβησαν αρνητικά στην εξέλιξη της υπόθεση του παραπάνω ακινήτου με αποτέλεσμα τη διακοπή λειτουργίας του Ιδρύματος και την αποχώρηση των τροφίμων από αυτό. Τόσο για την κ. Τζαμτζή όσο και για τον κ. Κονιάκο ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων-Υπαλλήλων Ιδρυμάτων & Κληροδοτημάτων επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος του για τη ζημία που προξένησαν τόσο στο ίδρυμα όσο και στους εργαζόμενους σε αυτό.
Έχοντας ήσυχη τη συνείδηση μας ότι μέχρι σήμερα στηρίξαμε το ίδρυμα με όλες μας τις δυνάμεις, στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, θέλουμε να επισημάνουμε τις συνέπειες για τη μικρή κοινωνία της πόλης μας που θα έχει η διακοπή της λειτουργίας του Ιδρύματος και να κάνουμε για τελευταία φορά έκκληση σε όλους τους αρμόδιους να σκύψουν και να λύσουν το πρόβλημα του Γηροκομείου διότι δυστυχώς την ίδια μοίρα θα ακολουθήσουν και τα άλλα δύο μεγάλα Ιδρύματα της πόλης μας «Γιάγτζειος Επαγγελματική Σχολή» και Υποτροφιών «Πέτρου Μαρκίδη».

Είναι κρίμα η μεγαλοψυχία των ευεργετών της πόλης μας να αφανιστεί εξαιτίας της λιγοψυχίας και της ανεπάρκειας των θεσμικών παραγόντων που οι ίδιοι οι ευεργέτες τους εμπιστεύτηκαν την περιουσία τους»….

* Περιμένουμε απάντηση, κύριοι της Επιτροπής.


ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΦΩΚΙΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: