Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ: “ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΠΟΤΑΜΙ” ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 21:00


ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΠΟΤΑΜΙ
FROZEN RIVER

την Παρασκευή  9/12/2011 και ώρα 21:00 στο Δημαρχείο Ιτέας

Σκηνοθεσία- Σενάριο : Courtney Hunt  Διάρκεια 97'
Φεστιβάλ Σάντανς 2008- Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής


ΕΙΣΟΔΟΣ: 5 €   3 € ΜΑΘΗΤΙΚΟ


2 ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΟΣΚΑΡ:
Α’ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ

Υπόθεση: Η Ρέυ Έντυ (Melissa Leo) είναι έτοιμη να αγοράσει το σπίτι των ονείρων της για την μικρή της οικογένεια. Αλλά όταν ο τζογαδόρος άντρας της τους παρατάει παίρνοντας μαζί του όλες της τις οικονομίες, η Ρέυ βρίσκεται μόνη με δυο παιδιά και χωρίς σεντ στην τσέπη της. Στην προσπάθειά της ν’ ανακαλύψει τα ίχνη του άντρα της, συναντά, μάλλον ανορθόδοξα, την Λίλα Λίτλγουλφ , ένα μοναχικό κορίτσι της φυλής των Μόχοκ (Mohawk), η οποία της προτείνει ένα σχέδιο για να βγάλει γρήγορα λεφτά.
Το σχέδιο είναι υψηλής επικινδυνότητας: Παράνομη μεταφορά λαθρομεταναστών πάνω στο παγωμένο Σεντ Λόρενς με περιπολίες αστυνομικών και στις δύο όχθες του παγωμένου ποταμού. Με την απόγνωση της ανάγκης της για τα λεφτά εδώ και τώρα, η Ρέυ δέχεται την προσφορά: Η Ρέυ θα οδηγεί και θα τους μεταφέρουν με το αυτοκίνητό της. Τα λεφτά μισά-μισά. Στην αρχή, όσο ο πάγος είναι συμπαγής, η δουλειά προχωράει, αλλά, καθώς αναλαμβάνουν κι άλλες αποστολές, και ο πάγος αρχίζει να λιώνει, η Ρέυ κι η Λίλα θ’ ανακαλύψουν ότι η λαθραία μεταφορά μεταναστών έχει πολύ περισσότερες και βαθύτερες συνέπειες από την επικινδυνότητα του παράνομου.

Το ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΠΟΤΑΜΙ είναι το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Κόρτνεϊ Χάντ.

Πρωταγωνιστούν:
Melissa Leo: Ray Eddy (έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από τον ρόλο της στην τηλεοπτική σειρά HOMICIDE: Life on the Street.)
Misty Upham: Lila
Michael O'Keefe: Trooper Finnerty

ΔΕΙΤΕ ΚΡΙΤΙΚΕΣ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΚΑΙ ΤΡΕΙΛΕΡ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ:
http://cineitea.blogspot.com/2011/12/blog-post.html



Δεν υπάρχουν σχόλια: