Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΦΡΕΓΑΤΑ FREMM. ΟΙ ΝΕΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΜΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ



2,1 δισ. ευρώ για 3 FREMM - O κρίσιμος ρόλος των γαλλικών τραπεζών
Με την τελική χρηματοδότηση ποσού 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ για τρία σκάφη FREMM πάει στο ΚΥΣΕΑ η αναγκαιότητα του Πολεμικού Ναυτικού για τις νέες φρεγάτες. Είναι μειωμένη κατά 500 εκατ. ευρώ (αρχική για τέσσερα σκάφη, 2,6 δισ. ευρώ), αλλά πρόκειται για την οριστική χρηματοδότηση που δίνεται για το πρόγραμμα που προβλέπει ένα κόστος 700 εκατ. για το κάθε σκάφος. Στο ίδιο επίπεδο θα είναι και η χρηματοδότηση των δύο γαλλικών τραπεζών (BNP, Societe General) προς το ελληνική δημόσιο με το οποίο εξασφαλίζονται οι πόφοι για τη ναυπήγηση των σκαφών.

Η πρόταση των Γάλλων προβλέπει να ξεκινήσει η αποπληρωμή σταδιακά από την παράδοση του πρώτου σκάφους ή σε περίπτωση που δεν μπορεί να αποπληρωθεί ούτε τότε (έξι χρόνια μετά την έναρξη της ναυπήγησης) να υπάρξει νέα χρηματοδότηση.

Πάντα υπάρχει η οption από ελληνικής πλευράς να μην παραλάβει τα σκάφη τα οποία θα ναυπηγηθούν στην Ελλάδα και να τα αγοράσει το γαλλικό Ναυτικό αν υπάρχει αδυναμία πληρωμής τους! Βέβαια με την προϋπόθεση να είναι η ελληνική διαμόρφωση όσο το δυνατόν πιο κοντά στην γαλλική, δηλαδή στην διαμόρφωση που θα έχει σε υπηρεσία το γαλλικό Ναυτικό.

Οι γαλλικές τράπεζες οι οποίες παίζουν κρίσιμο ρόλο στην αναχρηματοδότηση του ελληνικού χρέους ανακοίνωσαν σήμερα μαζί με τις θυγατρικές ασφαλιστικές εταιρείες τους την πρόθεσή τους να "σβήσουν" κεφάλαια ύψους 15 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε ο υπουργός οικονομίας Φρανσουά Μπαρουέν μετά από συνάντηση με τα διευθυντικά στελέχη τους.

"Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση έδωσαν τη διαβεβαίωση ότι θα προτείνουν στα διοικητικά τους όργανα να συμμετέχουν στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας σύμφωνα με τα αποφασισθέντα στις 21 Ιουλίου, και στο ύψος τους συνόλου των ποσών με τα οποία έχουν εκτεθεί στην Ελλάδα με χρόνο ωρίμανσης έως το 2020, ήτοι περίπου 15 δισ. ευρώ" εξήγησε ο υπουργός.

Ο Φρ. Μπαρουέν εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση αυτή, "που επιβεβαιώνει την αποφασιστική θέληση του γαλλικού τραπεζικού συστήματος να συμμετέχει πλήρως στην κινητοποίηση για την εξασφάλιση της οικονομικής σταθερότητας στην ευρωζώνη" .

Το πρόγραμμα των φρεγατών θα εκκινήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος αναχρηματοδότησης και την έξοδο της χώρας από το καθεστώς της "περιορισμένης χρεοκοπίας", ελπίζεται εντός του Σεπτεμβρίου


ΠΗΓΗ: http://www.defencenet.gr/




Όνομα:
FREMM FREMM
Operators: Χώρες εκμετάλλευσης:
Preceded by: Αντικατέστησαν φρεγάτες τύπου:
F67 type frigates , F70 type frigates , Cassard class , Maestrale type frigates , Lupo type frigates and Elli type frigates F67  F70 , Cassard , Maestrale  , Lupo  και Έλλη  
Subclasses: Υποκατηγορίες:
anti-submarine version ανθυποβρυχιακή έκδοση
anti-air version (FR) Μέτρα κατά της ατμοσφαιρικής έκδοσης (FR)
general-purpose version (IT) γενικού σκοπού έκδοση (IT)
Planned: Προγραμματισμένες:
22 22
Completed: Ολοκληρώθηκε:
0 0


General characteristics Γενικά χαρακτηριστικά
Type: Τύπος:
Frigate Φρεγάτα
Displacement: Απόβαρο:
6,000 tonnes 6.000 τόνοι
Length: Μήκος:
142 metres (466 ft) 142 μέτρα (466 πόδια)
Beam: Πλάτος:
20 metres (66 ft) 20 μέτρα (66 ft)
Draught: Βύθισμα:
5 metres (16 ft) 5 μέτρα (16 ft)
Propulsion: Κινητήρας:
GE/Avio LM 2500 G4 gas turbine 32 MW + 2 EPM (4 D/Gen 2.1 MW) Η GE / Avio LM 2500 G4 αεριοστροβίλους 32 MW + 2 EPM (4 Δ / Gen 2,1 MW)
Speed: Ταχύτητα:
Over 27 knots (50 kilometres per hour (31 mph)) Πάνω από 27 κόμβους (50 χιλιόμετρα την ώρα (31 mph))
Range: Εύρος δράσης:
6,000 nautical miles (11,000 kilometres (6,800 mi)) 6.000 ναυτικά μίλια (11.000 χιλιόμετρα (6.800 μίλια))
Complement: Πλήρωμα:
108 (Fr) or 145 (It) 108 (Γαλλία) ή 145 (ΗELLAS)
Sensors and Αισθητήρες και
processing systems: συστήματα επεξεργασίας:
Herakles (Fr) or Empar (It) radar Ηρακλής (Γαλλία) ή Empar (Ιταλία) ραντάρ
Armament: Οπλισμός:
MU 90 torpedoes MU 90 τορπίλες
MM-40 Exocet block 3 (France version), Teseo\Otomat Mk-2/A (Italian version) MM-40 Exocet μπλοκ 3 (Γαλλία έκδοση), Téséo \ Otomat Mk-2 / Α (ιταλική έκδοση)
MBDA Aster SAAM MBDA Aster SAAM

Otobreda 76 mm SR gun ( 2 x Italian version) Otobreda 76 χιλιοστά SR όπλο (2 x ιταλική έκδοση)
1x Otobreda 127mm ( Italian GP version) 1x Otobreda 127 χιλιοστά (ιταλικό GP έκδοση)
Further armament depending on variant Περαιτέρω εξοπλισμός ανάλογα με την παραλλαγή
Aircraft carried: Αεροσκάφη που μεταφέρει:
Up to two NH90 Μέχρι δύο NH90








Δεν υπάρχουν σχόλια: