Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ:


Κλείνουν το Στρατολογικό Γραφείο Άμφισσας!

Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι  εν όψει εκλογών…



Με την πλήρη ανοχή και συμφωνία –κατά τα φαινόμενα, αφού δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση- των κυβερνητικών εκπροσώπων του Νομού αιρετών και κομματικών, η 29η  Ιουλίου είναι  η τελευταία εργάσιμη ημέρα λειτουργίας του Στρατολογικού Γραφείου Άμφισσας το οποίο συνενώνεται με της Εύβοιας, της  Βοιωτίας και της Ευρυτανίας και μεταφέρεται στην Λαμία.



Πρόκειται για άλλη μία από τις αλλαγές χωρίς μεγάλο κέρδος που ξεκίνησε η λεγόμενη αναδιοργάνωση των  Ενόπλων Δυνάμεων  επιβεβαιώνοντας ότι ο επιλεχθείς Καλλικράτης είναι ο «άλλος» και όχι ο αρχιτέκτονας του Παρθενώνα.

Τα πρώτα «θύματα» σε στρατιωτικές μονάδες δεν είναι, όπως αναμενόταν, τα δεκάδες στρατόπεδα σε κεντρική, δυτική και νότια Ελλάδα, αλλά 39 στρατολογικά γραφεία σε διάφορες περιοχές της χώρας μεταξύ των οποίων και η Φωκίδα, που κλείνουν και γίνονται  περιφερειακές στρατολογικές υπηρεσίες στις έδρες των περιφερειακών αυτοδιοικήσεων.

Το πώς θα εξυπηρετούνται οι πολίτες, είναι αδιάφορο προφανώς για την ηγεσία του υπουργείου, αφού η λύση των ΚΕΠ δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να καλύψει τις ανάγκες των στρατεύσιμων και θα πρέπει να μεταβαίνουν στην Λαμία. Ούτε και το ανάγλυφο του Νομού τους ενδιαφέρει ούτε οι ιδιαιτερότητές του. Ούτε το γεγονός ότι το κτήριο δημιουργήθηκε για την λειτουργία του Στρατολογικού Γραφείου Άμφισσας και δεν τίθεται θέμα ενοικίου.



Αλλού η αντιδράσεις ήταν και ενδοκυβερνητικές:  «Το Στρατολογικό Γραφείο του Πύργου λειτουργεί από το 1930, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δημόσιας ζωής στην περιοχή και με αυτό συναλλάσσονται πολλοί  πολίτες κάθε χρόνο», έχει υπογραμμίσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος διατυπώνοντας τη διαφωνία του με την συγχώνευση του Στρατολογικού Γραφείου του Πύργου. Επιπλέον ο βουλευτής εκτιμά ότι οι υπάλληλοι των ΚΕΠ δεν είναι εκπαιδευμένοι στα θέματα που χειριζόταν μέχρι σήμερα το στρατολογικό γραφείο και είναι πιθανό οι πολίτες να αναγκάζονται να πηγαίνουν στην Πάτρα για να εξυπηρετηθούν. 



Εδώ στην Φωκίδα, φρόντισε κανείς να αντιδράσει, να πει στο υπουργείο ότι δεν χρειάζεται να γίνει όπως αλλού, όπου τα  στρατολογικά γραφεία θα μετακινηθούν και θα λειτουργούν σε κτίρια των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να μη δαπανώνται μεγάλα κονδύλια για ενοίκια, επειδή έχει δικό του κτήριο το Γραφείο της Άμφισσας και επειδή ο Νομός έχει ιδιαιτερότητες, ανάγκες και είναι άγονος και εγκαταλελειμμένος;…



Όσο και αν λένε ότι οι υπηρεσίες που παρέχουν τα στρατολογικά γραφεία θα περάσουν στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και θα  παρέχονται  στο κοινό πληροφορίες στρατολογικής φύσεως και έγγραφα στρατολογικής κατάστασης, η τελική εξυπηρέτηση σημαίνει μεταφορά στην Λαμία. Από το Λιδωρίκι, από την Άμφισσα από τους Δελφούς.

 Μας κάνει ιδιαίτερη δε εντύπωση  το συγκεκριμένο αν σκεφθεί κανείς την σχέση που έχουν οι «δικοί» μας με τις ηγεσίες του υπουργείου. ΚΑΙ όμως ούτε η πολιτική ηγεσία ούτε κανείς άλλος δεν ευαισθητοποιήθηκε για το καλό της Φωκίδας.

Ποιος είναι ο στόχος; Η απόλυτη υποβάθμιση και η εμφανής συναίνεση με τις κυβερνητικές κατευθύνσεις προς απόδειξη της απόλυτης συμμόρφωσης με τις κομματικές γραμμές; Και καλά οι Γραμματείς και οι λοιποί… οι αιρετοί; Κάτι θα έχουν εξασφαλίσει για να μην ενδιαφέρονται για όσα συμβαίνουν!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η  απόφαση για οργάνωση Σώματος Νομικών Συμβούλων, που θα στελεχωθεί πρωτίστως από τους αξιωματικούς του Στρατολογικού Σώματος, αποτελεί το πρώτο βήμα της εφαρμογής του σχεδίου συρρίκνωσης ή και κατάργησης της Στρατολογίας.


Το μόνο που απομένει χρονικά είναι η  μεταστάθμευση στην Στρατολογική Υπηρεσία Στερεάς Ελλάδος από την Άμφισσα, μέσα σε μια εβδομάδα, δηλαδή μέχρι τις 29 Ιουλίου.

 Ενδεικτικό της δύναμης του Γραφείου  της Άμφισσας και απόδειξη του πόσο απαραίτητη είναι η λειτουργία του εδώ  είναι τα εκατοντάδες άτομα με τα οποία συνεργάζεται στο κτήριο ΤΕΘΑ  (ακίνητα στρατού)   και το γεγονός ότι  εκτελούσε  χρέη φρουραρχείου. 

 Αλλά, φωνή βοώντος εν τη ερήμω της Φωκίδας, ουκ ακουσθήσεται.  Και έρχονται κι εκλογές…



ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΚΙΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: