Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΣΚΟΤΑΔΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ


Το παρακάτω κείμενο και τις φωτογραφίες μας τις έστειλε αναγνώστης και σας το μεταφέρουμε.





ΣΚΟΤΟΣ! ΓΙΑΤΙ;



Παρακολουθώ από την αρχή του καλοκαιριού έως σήμερα, το κέντρο της παράλιας της Ιτέας, να είναι βυθισμένο στο σκοτάδι. Ο ηλεκτρονικός πίνακας ανακοινώσεων σβηστός. Οι γιρλάντες ανάβουν μόνο Σαββατοκύριακα. Εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου η Ιτέα μόνο σκοτάδι δεν πρέπει να έχει. Στα δημοτικά τέλη πληρώνουμε και το φωτισμό ή κάνω λάθος; Σε πόλη φάντασμα ζούμε; Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους!







Σημείωση από ΚΑΡΤΕΡΙΑ
Θα συμπληρώσουμε ότι πολλά ποδήλατα δεν έχουν φώτα και είναι δύσκολο να τα διακρίνει κάποιος οδηγός αυτοκινήτου ή αναβάτης δικύκλου. Φυσικά υπάρχουν και πεζοί. Μια φωτισμένη πόλη, σίγουρα έχει άλλη χάρη και εικόνα σε κατοίκους επισκέπτες και περαστικούς.  

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ.
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΣ.
ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΔΕΞΙΑ ΛΩΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.
ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΟ ΙΤΙΩΤΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΠΑΝΕ ΟΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΗΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΤΙΣΤΟΥΝ ΛΙΓΟ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΝΑ ΕΝΑ ΘΡΑΣΥΤΑΤΟ ΚΟΛΟΠΑΙΔΟ ΕΠΕΣΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΤΑΥΜΕΥΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ. Ο ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΣ ΝΤΑΗΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΦΩΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ. ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΜΟΥ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ? ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΑΝΗΜΕΡΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΕΔΕΙΡΑΝ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΤΟ ΛΟΓΟ!

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι πως η Ιτέα προσφέρεται για ποδήλατο. Προσφέρεται όμως για να τρέχουν μηχανάκια και αυτοκίνητα με λίγους ευτυχώς ανεγκέφαλους. Το σκοτάδι όμως αυξάνει το κίνδυνο ατυχήματος. Σκοπός είναι να μη γίνει το κακό. Θα είναι πολλοί συνυπεύθυνοι και μια σκοτεινή πόλη δεν προβάλλεται! Δυσφημίζεται!

Ανώνυμος είπε...

Δεν μίλησε κανείς στην αντίδήμαρχο για την νομιμότητα και τις δημοτικές υποχρεωτικές παροχές που σε περίπτωση στέρησης από τους πολίτες καταγγέλλονται; για ποια δυσφήμιση μιλάμε; είναι υποχρεωτικά ανταποδοτικά δημοτικά τέλη. το ξέρουν αυτό ή το αγνοούν όπως και άλλα;

Ανώνυμος είπε...

Το χειρότερο και πιο επικίνδυνο είναι ότι μέρες τώρα δεν φωτίζεται η παιδική χαρά όπου γονείς και μικρά παιδιά παραμένουν μέχρι αργά το βράδυ. Αραγε κανένας αρμόδιος δεν κάνει τον περίπατό του στην Ιτέα για να το επισημάνει;

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΤΗΣ ΙΤΙΑΣ! ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ. ΚΑΙ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΠΟΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΠΡΑΤΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΕΣ;

Ανώνυμος είπε...

Καλώς ή κακώς (καλώς για μένα) τοποθετήθηκε στο κέντρο της Ιτέας. Για ποιο λόγο να μην ανάβει; Πόσο είναι το κόστος επισκευής; αν χρειάζεται επισκευή.