Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Ψήφισμα-Καταγγελία από τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου ΚΑΡΤΕΡΙΑ για το “Τσιγαράδικο”



                          ”ΚΑΡΤΕΡΙΑ”

Εξωραϊστικός Σύλλογος



Ψήφισμα-Καταγγελία



  Σήμερα ημέρα Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011 και ώρα 22:00  τα μέλη του Συλλόγου “ΚΑΡΤΕΡΙΑ”  συνήλθαμε σε έκτακτη Γενική Συνέλευση μετά απο πρόσκληση του Δ.Σ. του Συλλόγου, στον μώλο της Ιτέας, εμπρός από το κατασχεμένο πλοίο GENERAL ARCHINTSEV,  και αφού διαπιστώθηκε η νόμιμη απαρτία,  έγινε ενημέρωση απο το Δ.Σ. και στην συνέχεια, αναγνώσθηκε και εγκρίθηκε δια βοής από τα παριστάμενα μέλη, το παρακάτω ψήφισμα-καταγγελία:



1.      Καταγγέλλουμε το Λιμενικό Ταμείο, το Υπολιμεναρχείο Ιτέας, το Τελωνείο Ιτέας και τον Δήμο Δελφών για την μέχρι στιγμής στάση τους στο φλέγον θέμα της πόλης, την απομάκρυνση του κατασχεμένου πλοίου από την ανατολική πλευρά του μώλου της Ιτέας.

2.      Καταγγέλλουμε Θεσμικούς και Υπηρεσιακούς παράγοντες του τόπου, οι οποίοι αδιαφόρησαν εντελώς για την εικόνα του Λιμανιού της Ιτέας, εν μέσω της τουριστικής περιόδου.

3.      Καταγγέλλουμε τους υπεύθυνους που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, οι οποίοι με πλήρη γραφειοκρατική διάθεση, αντιμετώπισαν την ασχήμια και την ρύπανση της πόλης, ως ένα θέμα ελάσσονος σημασίας, στο οποίο αρκούσε ένας αριθμός πρωτοκόλλου για την διεκπεραίωσή του.

4.      Καταγγέλλουμε την πολιτική ηγεσία του τόπου, καθ΄ όσον  η παρέμβασή της έπρεπε να είναι δυναμική, επίμονη, τελεσιγραφική και άμεση, αντί του να περιμένει να την ειδοποιήσουν για την καλή έκβαση των 3 σεναρίων τα οποία τελικά έγιναν 1, αυτό με την χρήση του ΟΔΔΥ. Είχε να κάνει με την  πλέον εμφανή  πλευρά του Δελφικού τοπίου και ολόκληρου του Νομού Φωκίδος.

5.      Καταγγέλλουμε τέλος, όλους όσους θεωρούν ότι η υποβάθμιση της πόλης και του Λιμανιού της, είναι θέμα που αφορά κάποιους και όχι όλους μας. Ότι είναι θέμα που απασχολεί μόνον τους εκλεγμένους και όχι το παραγωγικό κομμάτι των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

                    

         Να σημειώσουμε εδώ οτι σκοπός του Συλλόγου μας είναι ο Εξωραϊσμός της πόλης και  της ευρύτερης περιοχής  μας και τίποτε άλλο. Και προς τον σκοπό αυτό  αποζητούμε μόνον φίλους και συμμάχους.



         Μετά την επιστολή που στείλαμε στους 4 πρώτους καταγγελλόμενους στις 13 Ιουνίου 2011 και την παρέλαβαν όλοι τους, ενημέρωση  επίσημη, είχαμε μόνον απο τον κ. Λιμενάρχη, η υπηρεσία του οποίου, έχει αναλάβει και το βάρος της φύλαξης του πλοίου. Το Ψήφισμα-Καταγγελία θα αποσταλεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της περιοχής μας και θα κοινοποιηθεί  σε υπερκείμενες Υπηρεσίες, όπως έχει ανακοινωθεί από τον Σύλλογό μας.

Το Ψήφισμα-Καταγγελία εγκρίθηκε από την έκτακτη Γ.Σ. των μελών μας.





    


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Mάλλον κάνουνε πουλάκια τα μάτια μου αλλά διάβασα την απάντηση της Λαίνη σε άλλη ιστοσελίδα( αμφισσα πρεσ) για την επίμαχη υπόθεση. Γιατί δεν απάντησε στην Καρτερία ;Για την Ιτέα το γνωρίζουμε ότι δεν την πάει αλλά τόσο απεχθής της είναι η Ιτιώτικη ιστοσελίδα ; P.S.