Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

ΝΟΣΟΥΝ…ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ


Η φράση “ας έχουμε την υγειά μας και όλα γίνονται…” φαίνεται πως το τελευταίο διάστημα αλλάζει έννοια και βαρύτητα μετά τις «μεταλλαγμένες»  αλλαγές στον χώρο της υγείας.




 Διαβάζοντας ειδήσεις όπως η παρακάτω, μας γίνεται συνείδηση ότι σε λίγο εκτός από χρήματα  θα ψάχνουμε και  για πρόσβαση σε Νοσοκομείο και  Κέντρο Υγείας.



Στην Ιεράπετρα,  μια μεγάλη πόλη 24.000 κατοίκων (απογραφή 2001), που αποτελεί  γνωστό  τουριστικό  προορισμό, στα πλαίσια των νέων επίδοξων συνενώσεων στον χώρο της Υγείας,  προς εξοικονόμηση και κυρίως περικοπή πόρων, υποβαθμίζουν το Νοσοκομείο τους, καλή ώρα….

Φυσικά εκεί οι αντιδράσεις κατοίκων και φορέων είναι εκτός  από δικαιολογημένες  και δυναμικά καθολικές.

  Αναρωτιόμαστε μήπως όπως έγινε και στη Φωκίδα είχαν προηγηθεί οι συνήθεις διαβουλεύσεις και είχαν «εισπράξει»  την  γνωστή εφησυχαστική φράση:   «Δεν θα κλείσει!».



Μπορούμε να το φανταστούμε,  γιατί είναι ένα σενάριο που το ζούμε κι εμείς.

 Παράδειγμα το Νοσοκομείο Άμφισσας και το Κ.Υ. Λιδορικίου. Άλλα έλεγαν, άλλα φώναζαν, άλλα άκουγαν κι άλλα έκαναν. Και τώρα τρέχουμε και δεν φτάνουμε. Περιμένοντας την συνέχεια και για το Κέντρο Υγείας Ιτέας. Για να δούμε το αποτέλεσμα.






Νέες δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι κοινωνικοί φορείς της Ιεράπετρας την ερχόμενη Τετάρτη 20 Ιουλίου διαμαρτυρόμενοι...
για μία ακόμα φορά για τα σχέδια υποβάθμισης του υπουργείου Υγείας.

Οι κοινωνικοί φορείς οργανώνουν μια μεγαλειώδη κινητοποίηση με προορισμό την εκλεγμένη περιφέρεια και την ΔΥΠΕ στο Ηράκλειο και δηλώνουν αποφασισμένοι να κατοχυρώσουν με κάθε τρόπο την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Η Δημοτική αρχή της Ιεράπετρας με επικεφαλής τον Σήφη Αναστασάκη αν και ενημερώθηκε από τους φορείς για τις προθέσεις τους, μέχρι και σήμερα δεν έχει εκφράσει την θέση του για το θέμα.

Οι λεπτομέρειες για την κινητοποίηση των Ιεραπετριτών θα είναι γνωστές τις επόμενες ώρες καθώς έχουν μπει σε ένα αγώνα δρόμου προκειμένου να γνωστοποιήσουν αλλά και να οργανώσουν την νέα «μάχη». Πληροφορίες λένε ότι για την μεταφορά των διαδηλωτών στην περιφέρεια Κρήτης, θα χρησιμοποιηθούν ακόμα και λεωφορεία.





1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ώστε έχουν και στην Ιεράπετρα κίτρινους παπαγάλους;